Ezinne om vektkommentar: – Tragisk!

​BEIJING (NRK): Norges største kvinnelige friidrettsprofiler går knallhardt ut mot netthets.

Ezinne Okparaebo

KRITISK: Ezinne Okparaebo under dagens pressetreff i en park i Beijing.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Isabelle Pedersen

FIKK KOMMENTAR: Isabelle Pedersen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg synes det er tragisk. Folk bør tenke gjennom hva de skriver, for det er faktisk mennesker bak skjermen, sier Ezinne Okparaebo til NRK.

På tirsdag reagerte den norske hekkeløperen Isabelle Pedersen kraftig på en kommentar på Instagram om fettprosenten hennes.

En anonym bruker skrev blant annet at det er «imponerende at en person som ser så uatletisk ut løper så kjapt». Det fikk 23-åringen til å ta et oppgjør med hets i sosiale medier.

– For to år siden hadde jeg sittet og grått i dusjen. Det er bare tragikomisk, sa Pedersen til NRK.

Lagvenninnene: – Ekkelt

Flere av hennes lagvenninner, inkludert Ezinne Okparaebo (27) og Amalie Iuel (21), var sammen med Pedersen på treningsleir da kommentaren ble publisert.

Nå er de ankommet Beijing for å delta i VM. Under dagens pressemøte gikk de hardt ut mot personer som skriver slibrige kommentarer til idrettsutøvere.

– Jeg synes det er ekkelt og unødvendig. Folk burde vite bedre. Jeg fikk også spørsmål om fettprosenten min av samme bruker, og man får ikke lyst til å svare når man ser hvordan samtalene utvikler seg, sier det norske stjerneskuddet Amalie Iuel til NRK.

– Isabelle er veldig sterk, men jeg vet at det er andre som ikke ville taklet det like bra. Man må prøve å ikke ta seg nær av sånne folk, men det er vanskelig. For andre ville det ikke vært like lett, sier hekkeløper Iuel.

Amalie Iuel

KLAR TALE: Amalie Iuel under dagens pressetreff i Beijing.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Mener det er for mye kroppspress

Syvkjemper Ida Marcussen har valgt å ikke ha kontoer på sosiale medier, delvis på grunn av netthets.

– Det er feigt. Man bretter ut livet sitt på nettet, og da blir man veldig sårbar. Men det betyr ikke at man dermed skal tåle å bli slengt dritt til. Det er lavmål og utrolig feigt, sier Marcussen.

Ezinne Okparaebo mener kommentarene på Instagram-profilen til Pedersen er et symptom på en negativ trend i samfunnet.

– Det er mye kroppspress i dagens samfunn, ikke bare i friidretten. Jeg synes det er uheldig, sier hun.

Det var under dette bildet kommentaren ble skrevet:

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal