Hopp til innhold

Moyes-returen til Everton endte i skuffelse: – Vi ga bort to forferdelige mål

Da David Moyes forlot Everton til fordel for Manchester United trodde mange han hadde fått maksimalt ut av klubben. Kveldens seier til Everton sender blåtrøyene tolv poeng foran Manchester-klubben.

Moyes
Foto: PAUL ELLIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
David Moyes

David Moyes returnerte til Goodison Park for første gang siden han tok over Manchester United.

Foto: Clint Hughes / Ap

Det betyr litt ekstra for fansen, sa Leighton Baines etter kampen på spørsmål om Moyes sin retur til Goodison Park.

Det var knyttet stor spenning til David Moyes' første kamp som Manchester United-trener på Goodison Park, der han satt som sjef i elleve år før han tok over Manchester United denne sesongen.

– Vi ga bort to forferdelige mål, var dommen til Moyes etter kampen.

Han mente at Manchester-klubben spilte godt på tross av at den offisielle statistikken til Premier League viste at hjemmelaget Everton vant skuddstatistikken 11-5.

– Før målet slo vi gode pasninger, holdt i ballen og hadde veldig god kontroll på kampen, men vi ble felt av to dumme avgjørelser. Det var to dårlige mål å gi vekk, sa Moyes etter kampen, ifølge Sky Sports.

Første dobbel mot United siden 1970

Da Everton gjestet Old Trafford 4. desember ble Bryan Oviedo matchvinner. Med seieren til Everton søndag har «The Toffees» seks poeng mot Manchester United denne sesongen.

Det har ikke skjedd siden 1969/70-sesongen. Da vant også Everton begge kampene og stilte med gamle storheter som Alan Ball, Colin Harvey og Howard Kendall.

Dette var den første kampen Manchester United tapte på bortebane siden 1. februar da Stoke ble for sterke. United har vært ligaens beste bortelag frem til denne helgen. Med Liverpools tre poeng mot Norwich gikk de forbi rivalene med ett poeng på bortetabellen

Kontringssterke Everton

I en førsteomgang der Manchester United hadde mye av det spillemessige overtaket ble de straffet av effektive Everton. Bortelaget hadde 67% ballinnehav, men klarte ikke omsette det til sjanser.

Lukaku, Naismith og Everton setter igang en kontring som ender opp med at førstnevnte fyrer av et skudd som keeper De Gea nok har kontroll på. Men før vi får svaret på det er Phil Jones nede og sklir på bakken og stopper ballen med hånden sin, og Everton får en riktig idømt straffe.

Leighton Baines gjør ingen feil og sender David De Gea til sin høyre og plasserer ballen midt i mål.

I det 43. minutt kommer Everton på en ny overgang. Denne gangen er det Seamus Coleman som har masse rom. Han stormer frem, finner Kevin Mirallas med en flott gjennombruddspasning og belgieren banker inn 2-0.

Andreomgangen handler om mye det samme. Manchester United har mye av ballen, men Everton har farlige overganger. Ingen av lagene klarer å finne nettmaskene og Evertons ledelse blir aldri skikkelig truet.

Mirallas

Kevin Mirallas satte inn 2-0 bak en sjanseløs David De Gea etter en kontring.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal