NRK Meny
Normal

Moyes-returen til Everton endte i skuffelse: – Vi ga bort to forferdelige mål

Da David Moyes forlot Everton til fordel for Manchester United trodde mange han hadde fått maksimalt ut av klubben. Kveldens seier til Everton sender blåtrøyene tolv poeng foran Manchester-klubben.

Moyes
Foto: PAUL ELLIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
David Moyes

David Moyes returnerte til Goodison Park for første gang siden han tok over Manchester United.

Foto: Clint Hughes / Ap

Det betyr litt ekstra for fansen, sa Leighton Baines etter kampen på spørsmål om Moyes sin retur til Goodison Park.

Det var knyttet stor spenning til David Moyes' første kamp som Manchester United-trener på Goodison Park, der han satt som sjef i elleve år før han tok over Manchester United denne sesongen.

– Vi ga bort to forferdelige mål, var dommen til Moyes etter kampen.

Han mente at Manchester-klubben spilte godt på tross av at den offisielle statistikken til Premier League viste at hjemmelaget Everton vant skuddstatistikken 11-5.

– Før målet slo vi gode pasninger, holdt i ballen og hadde veldig god kontroll på kampen, men vi ble felt av to dumme avgjørelser. Det var to dårlige mål å gi vekk, sa Moyes etter kampen, ifølge Sky Sports.

Første dobbel mot United siden 1970

Da Everton gjestet Old Trafford 4. desember ble Bryan Oviedo matchvinner. Med seieren til Everton søndag har «The Toffees» seks poeng mot Manchester United denne sesongen.

Det har ikke skjedd siden 1969/70-sesongen. Da vant også Everton begge kampene og stilte med gamle storheter som Alan Ball, Colin Harvey og Howard Kendall.

Dette var den første kampen Manchester United tapte på bortebane siden 1. februar da Stoke ble for sterke. United har vært ligaens beste bortelag frem til denne helgen. Med Liverpools tre poeng mot Norwich gikk de forbi rivalene med ett poeng på bortetabellen

Kontringssterke Everton

I en førsteomgang der Manchester United hadde mye av det spillemessige overtaket ble de straffet av effektive Everton. Bortelaget hadde 67% ballinnehav, men klarte ikke omsette det til sjanser.

Lukaku, Naismith og Everton setter igang en kontring som ender opp med at førstnevnte fyrer av et skudd som keeper De Gea nok har kontroll på. Men før vi får svaret på det er Phil Jones nede og sklir på bakken og stopper ballen med hånden sin, og Everton får en riktig idømt straffe.

Leighton Baines gjør ingen feil og sender David De Gea til sin høyre og plasserer ballen midt i mål.

I det 43. minutt kommer Everton på en ny overgang. Denne gangen er det Seamus Coleman som har masse rom. Han stormer frem, finner Kevin Mirallas med en flott gjennombruddspasning og belgieren banker inn 2-0.

Andreomgangen handler om mye det samme. Manchester United har mye av ballen, men Everton har farlige overganger. Ingen av lagene klarer å finne nettmaskene og Evertons ledelse blir aldri skikkelig truet.

Mirallas

Kevin Mirallas satte inn 2-0 bak en sjanseløs David De Gea etter en kontring.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka