Hopp til innhold

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Everton

SE: Denne manøveren fra Yerry Mina blir diskutert etter kampen.

Everton hadde «alt» i egne hender, og i en ellevill nedrykkstriller, sikret de Premier League-plassen i siste serierunde.

Everton

HELT: Abdoulaye Doucouré

Foto: PETER POWELL / AFP

Med seier hadde de vært sikret plassen uansett, og det var akkurat det Abdoulaye Doucouré sørget for. Kanontreffet til midtbanespilleren gjorde at laget fornyet i Premier League-kontrakten og unngikk å rykke ned, som eventuelt hadde vært første gang på 72 år.

Men underveis i kampen, som skulle ende med gledesrus for Everton, var det en hendelse som flere skulle bite seg merke i.

I vertenes målgård oppsto det nemlig heftig gemeng mellom Bournemouth-spiss Dominic Solanke og Evertons sisteskanse Jordan Pickford. Mitt i tumultene kunne man også se Yerry Mina tilsynelatende glefse retning Solanke. Det var uklart på bildene om tennene var borti Bournemouth-spilleren.

Biter han ikke, da, spurte Viaplay-ekspert Petter Veland.

Han driver og grafser etter brystet hans, følger Pål André Helland opp med i Viaplay-studio.

Merkelig situasjon, konkluderer Veland med.

Everton

HVA SKJER HER?: Det ble full forvirring etter at disse bildene ble vist fra Everton-Bournemouth.

Foto: Viaplay

Disse rykker ned

Biting eller ei, så gjorde Everton jobben. Det gjør Leicester og Leeds må dermed ta den tunge turen ned til nivå to i England.

– Det er vanskelig å være i denne situasjonen, men vi har lært mye av dette. Men det kan ikke skje hver eneste sesong. Vi må finne en løsning og forhåpentligvis er dette en start, sier Everton-keeper Pickford til Sky Sports.

Leicester gjorde sin jobb med 2-1-seier over West Ham, men det holdt ikke. Leeds tapte på sin side 1–4 over Tottenham.

Britain Soccer Premier League

SKUFFET: Leicester vant, men rykket ned.

Foto: Joe Giddens / AP

For både Leeds og Leicester var utgangspunktet like enkelt som det var brutalt. De startet kampen på nedrykksplass, og de var derfor avhengige av at Everton skulle avgi poeng.

En periode så det lyst ut. Leicesters Harvey Barnes tok ledelsen mot West Ham, og de sendte med det Everton under streken. Publikum varierte mellom neglebiting, gråting og heiing, men da Everton tok ledelsen hjemme mot Bournemouth, hadde det ingenting å si hva Leicester selv gjorde. 2-1-seieren er derfor til ingen nytte, og de må ta den tunge turen ned en divisjon.

Det samme må Leeds. De var avhengige av poengtap for både Everton og Leicester, noe de ikke fikk, og i tillegg tapte de sesongens siste kamp. Tottenham anført av en giftig Harry Kane ble for sterke på Elland Road. 1-3-tap og nedrykk er derfor fasit for Leeds.

Britain Soccer Premier League

TUNG KVELD: Leeds og Leicester må belage seg på Championship-spill neste sesong. Leeds-spillerne fikk det tøft mot Tottenham.

Foto: Tim Goode / AP

– Lenge var Leicester på trygg plass, men så steg Doucoure fram og hvilket treff han fikk. Å avgjøre en slik kamp med et slikt mål, det er for historiebøkene. Det kommer til å bli dratt frem gang etter gang i fremtidige Premier League-avslutninger, sier Nils Johan Semb i Viaplay-studio.

Sam Allerdyce ble ansatt like før sesongslutt for å redde Leeds. Av Viaplay fikk han spørsmål om det var akutelt å fortsette som trener for klubben.

– Alt handler om den totale pakken. Jeg trenger at vi alle drar i samme retning. Hvilke spillere blir solgt og hvilke spiller kan vi beholde. Og det viktigste er rekrutteringen. Jeg tror Leeds kan komme seg rett opp igjen, svarte han.

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Uno-X-ryttere like utenfor topp ti i Kroatia

  På den hardeste etappen i CRO Race var det norske Uno-X-laget aktive gjennom hele etappen.

  I motbakkespurten opp mot mål var det Torstein Træen som kom først i mål av Uno-X-rytterne på en 12. plass. I neste gruppe, ni sekunder bak etappevinner Matej Mohoric, kom Jonas Gregaard og Alexander Kristoff inn til henholdsvis 16. og 18. plass.

  I sammendraget er de tre lagkameratene nå nummer 11, 12 og 13. Træen er åtte sekunder bak sammenlagtleder Magnus Sheffield, mens Kristoff og Gregaard er henholdsvis ni og 14 sekunder bak.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Zuccarello forlenget med Minnesota Wild

  Mats Zuccarello (36) legger på to år til i avtalen med Minnesota Wild. Oppholdet i NHL-klubben skal etter planen vare ut minst 2025/26-sesongen.

  Wild opplyste om den nye kontrakten fredag. Forlengelsen er verdt over 8,2 millioner dollar (drøyt 83 millioner kroner).

  Zuccarello har vært en del av Minnesota-laget siden sommeren 2019. Oslo-mannen har over et tiår bak seg som NHL-proff, og tidligere har han spilt for New York Rangers og Dallas Stars.

  Sist sesong noterte Zuccarello 67 målpoeng på 78 kamper. Ingen spillere i Wild har hatt flere målgivende pasninger (146) enn ham de siste fire årene.

  Minnesota Wild starter den nye NHL-sesongen hjemme mot Florida Panthers 12. oktober. (NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB
 • Hovland reddet viktig halvpoeng: – Hva er du laget av?

  Etter at Viktor Hovland og Europa fikk en perfekt start på åpningsdagen i Ryder Cup med å vinne alle de fire innledende foursome-kampene, ble det langt jevnere i fourballene fredag ettermiddag.

  Hovland og partneren Tyrrell Hatton spilte der mot den amerikanske duoen Justin Thomas og Jordan Spieth. De fulgte hverandre tett og vekslet på ledelsen de første elleve hullene.

  Deretter vant den amerikanske duoen de to neste hullene og ledet med to hull, med bare fem hull igjen å spille.

  Men Hovland og Hatton slo tilbake på dramatisk vis, og var best på både hull 14 og 16. Dermed gikk kampen til hull 18.

  Der spilte Thomas seg helt inntil og hadde en nesten garantert birdie. Dermed måtte Hovland eller Hatton senke en nærmere ti meter lang putt for å dele kampen.

  Hovland snek putten over bakketoppen og ballen trillet til slutt så vidt, til enorme jubelscener fra Hovland selv og publikum.

  – Hva er du laget av, utbrøt Viaplay-kommenator Joakim Mikkelsen da birdieputten gikk i.

  Thomas satte også sin birdieputt like etter og dermed ble det et halvt poeng til hver av lagene.

  – Det var på tide at ballen gikk inn. Jeg følte vi spilte god golf i dag. Det gjorde også amerikanerne. Å sette den putten på det siste hullet, det var enormt for laget, sier Hovland i et intervju vist på Viaplay.

  De tre andre fourballkampene endte med én europeisk seier og to kamper som ble delt. Europa leder med det 6,5-1,5 etter første spilledag.

  I foursomen tidligere fredag vant Viktor Hovland og svenske Ludvig Åberg 4&3 mot Max Homa og Brian Harman. Hovland debuterte i Ryder Cup i 2021, hvor han spilte fem kamper for Europa. Det endte med tre tap og to uavgjorte.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregorio Borgia / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste