Hopp til innhold

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Everton

SE: Denne manøveren fra Yerry Mina blir diskutert etter kampen.

Everton hadde «alt» i egne hender, og i en ellevill nedrykkstriller, sikret de Premier League-plassen i siste serierunde.

Everton

HELT: Abdoulaye Doucouré

Foto: PETER POWELL / AFP

Med seier hadde de vært sikret plassen uansett, og det var akkurat det Abdoulaye Doucouré sørget for. Kanontreffet til midtbanespilleren gjorde at laget fornyet i Premier League-kontrakten og unngikk å rykke ned, som eventuelt hadde vært første gang på 72 år.

Men underveis i kampen, som skulle ende med gledesrus for Everton, var det en hendelse som flere skulle bite seg merke i.

I vertenes målgård oppsto det nemlig heftig gemeng mellom Bournemouth-spiss Dominic Solanke og Evertons sisteskanse Jordan Pickford. Mitt i tumultene kunne man også se Yerry Mina tilsynelatende glefse retning Solanke. Det var uklart på bildene om tennene var borti Bournemouth-spilleren.

Biter han ikke, da, spurte Viaplay-ekspert Petter Veland.

Han driver og grafser etter brystet hans, følger Pål André Helland opp med i Viaplay-studio.

Merkelig situasjon, konkluderer Veland med.

Everton

HVA SKJER HER?: Det ble full forvirring etter at disse bildene ble vist fra Everton-Bournemouth.

Foto: Viaplay

Disse rykker ned

Biting eller ei, så gjorde Everton jobben. Det gjør Leicester og Leeds må dermed ta den tunge turen ned til nivå to i England.

– Det er vanskelig å være i denne situasjonen, men vi har lært mye av dette. Men det kan ikke skje hver eneste sesong. Vi må finne en løsning og forhåpentligvis er dette en start, sier Everton-keeper Pickford til Sky Sports.

Leicester gjorde sin jobb med 2-1-seier over West Ham, men det holdt ikke. Leeds tapte på sin side 1–4 over Tottenham.

Britain Soccer Premier League

SKUFFET: Leicester vant, men rykket ned.

Foto: Joe Giddens / AP

For både Leeds og Leicester var utgangspunktet like enkelt som det var brutalt. De startet kampen på nedrykksplass, og de var derfor avhengige av at Everton skulle avgi poeng.

En periode så det lyst ut. Leicesters Harvey Barnes tok ledelsen mot West Ham, og de sendte med det Everton under streken. Publikum varierte mellom neglebiting, gråting og heiing, men da Everton tok ledelsen hjemme mot Bournemouth, hadde det ingenting å si hva Leicester selv gjorde. 2-1-seieren er derfor til ingen nytte, og de må ta den tunge turen ned en divisjon.

Det samme må Leeds. De var avhengige av poengtap for både Everton og Leicester, noe de ikke fikk, og i tillegg tapte de sesongens siste kamp. Tottenham anført av en giftig Harry Kane ble for sterke på Elland Road. 1-3-tap og nedrykk er derfor fasit for Leeds.

Britain Soccer Premier League

TUNG KVELD: Leeds og Leicester må belage seg på Championship-spill neste sesong. Leeds-spillerne fikk det tøft mot Tottenham.

Foto: Tim Goode / AP

– Lenge var Leicester på trygg plass, men så steg Doucoure fram og hvilket treff han fikk. Å avgjøre en slik kamp med et slikt mål, det er for historiebøkene. Det kommer til å bli dratt frem gang etter gang i fremtidige Premier League-avslutninger, sier Nils Johan Semb i Viaplay-studio.

Sam Allerdyce ble ansatt like før sesongslutt for å redde Leeds. Av Viaplay fikk han spørsmål om det var akutelt å fortsette som trener for klubben.

– Alt handler om den totale pakken. Jeg trenger at vi alle drar i samme retning. Hvilke spillere blir solgt og hvilke spiller kan vi beholde. Og det viktigste er rekrutteringen. Jeg tror Leeds kan komme seg rett opp igjen, svarte han.

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

 • Magnus Carlsen misset på to matchballer – finaletap i Champions Chess Tour

  For første gang i år kom Magnus Carlsen til kort i en avgjørende tittelkamp i Champion Chess Tour. På veien kastet han bort to seiersmuligheter.

  Utfallet var svært overraskende. Maxime Vachier-Lagrave måtte vinne to finalekamper for å nekte Carlsen årets fjerde CCT-triumf, og den bragden greide franskmannen å utføre.

  I begge oppgjør vant han åpningspartiet med svarte brikker, og det var nøkkelen til fredagens suksess. I tillegg gjorde Carlsen flere grove feil.

  Nordmannen tapte den første finalekampen 1,5-2,5 i en serie på best av fire partier. Han spilte tre strake remis etter den skjeve starten.

  Nederlaget betød ikke slutten på Carlsens tittelsjanser. Han kom til superfinalen som ubeseiret, og det ga ham en fordel med to matchballer. Han utnyttet ikke noen av dem.

  Den andre finalekampen ble spilt som best av to. Carlsen måtte derfor vinne med svarte brikker for å utligne Vachier-Lagraves overtak. Det endte i stedet med nok et tapt parti. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste