Hopp til innhold

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Everton

SE: Denne manøveren fra Yerry Mina blir diskutert etter kampen.

Everton hadde «alt» i egne hender, og i en ellevill nedrykkstriller, sikret de Premier League-plassen i siste serierunde.

Everton

HELT: Abdoulaye Doucouré

Foto: PETER POWELL / AFP

Med seier hadde de vært sikret plassen uansett, og det var akkurat det Abdoulaye Doucouré sørget for. Kanontreffet til midtbanespilleren gjorde at laget fornyet i Premier League-kontrakten og unngikk å rykke ned, som eventuelt hadde vært første gang på 72 år.

Men underveis i kampen, som skulle ende med gledesrus for Everton, var det en hendelse som flere skulle bite seg merke i.

I vertenes målgård oppsto det nemlig heftig gemeng mellom Bournemouth-spiss Dominic Solanke og Evertons sisteskanse Jordan Pickford. Mitt i tumultene kunne man også se Yerry Mina tilsynelatende glefse retning Solanke. Det var uklart på bildene om tennene var borti Bournemouth-spilleren.

Biter han ikke, da, spurte Viaplay-ekspert Petter Veland.

Han driver og grafser etter brystet hans, følger Pål André Helland opp med i Viaplay-studio.

Merkelig situasjon, konkluderer Veland med.

Everton

HVA SKJER HER?: Det ble full forvirring etter at disse bildene ble vist fra Everton-Bournemouth.

Foto: Viaplay

Disse rykker ned

Biting eller ei, så gjorde Everton jobben. Det gjør Leicester og Leeds må dermed ta den tunge turen ned til nivå to i England.

– Det er vanskelig å være i denne situasjonen, men vi har lært mye av dette. Men det kan ikke skje hver eneste sesong. Vi må finne en løsning og forhåpentligvis er dette en start, sier Everton-keeper Pickford til Sky Sports.

Leicester gjorde sin jobb med 2-1-seier over West Ham, men det holdt ikke. Leeds tapte på sin side 1–4 over Tottenham.

Britain Soccer Premier League

SKUFFET: Leicester vant, men rykket ned.

Foto: Joe Giddens / AP

For både Leeds og Leicester var utgangspunktet like enkelt som det var brutalt. De startet kampen på nedrykksplass, og de var derfor avhengige av at Everton skulle avgi poeng.

En periode så det lyst ut. Leicesters Harvey Barnes tok ledelsen mot West Ham, og de sendte med det Everton under streken. Publikum varierte mellom neglebiting, gråting og heiing, men da Everton tok ledelsen hjemme mot Bournemouth, hadde det ingenting å si hva Leicester selv gjorde. 2-1-seieren er derfor til ingen nytte, og de må ta den tunge turen ned en divisjon.

Det samme må Leeds. De var avhengige av poengtap for både Everton og Leicester, noe de ikke fikk, og i tillegg tapte de sesongens siste kamp. Tottenham anført av en giftig Harry Kane ble for sterke på Elland Road. 1-3-tap og nedrykk er derfor fasit for Leeds.

Britain Soccer Premier League

TUNG KVELD: Leeds og Leicester må belage seg på Championship-spill neste sesong. Leeds-spillerne fikk det tøft mot Tottenham.

Foto: Tim Goode / AP

– Lenge var Leicester på trygg plass, men så steg Doucoure fram og hvilket treff han fikk. Å avgjøre en slik kamp med et slikt mål, det er for historiebøkene. Det kommer til å bli dratt frem gang etter gang i fremtidige Premier League-avslutninger, sier Nils Johan Semb i Viaplay-studio.

Sam Allerdyce ble ansatt like før sesongslutt for å redde Leeds. Av Viaplay fikk han spørsmål om det var akutelt å fortsette som trener for klubben.

– Alt handler om den totale pakken. Jeg trenger at vi alle drar i samme retning. Hvilke spillere blir solgt og hvilke spiller kan vi beholde. Og det viktigste er rekrutteringen. Jeg tror Leeds kan komme seg rett opp igjen, svarte han.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal