Moyes ble hyllet av Everton-fansen i avskjeden

Everton-manager David Moyes tok farvel med Goodison Park etter elleve år.

Moyes

Everton-manager David Moyes ledet laget for siste gang på hjemmebane.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Everton - West Ham 2-0

David Moyes ledet Everton for siste gang på Goodison Park da laget møtte West Ham i ettermiddag. Etter kampen ble han hedret av Everton-spillerne og deres familier på banen.

Moyes tar over Manchester United etter denne sesongen.

Fans

Fansen hyllet Everton-sjefen i hans siste hjemmekamp.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

– Det er alltid en risiko å gå til en annen klubb, men fansen var fantastiske i dag. Jeg er fornøyd med å avslutte med seier, sier Moyes til BBC.

– Nå skal vi fokusere på Chelsea-kampen (neste helg), sier Moyes.

Skotten har vært i Everton siden 2002 - og i avskjeden på hjemmebane ble han hyllet av hjemmefansen med sanger og plakater på tribunen underveis i kampen. Det er fortsatt ikke klart hvem som overtar etter Moyes.

– Jeg har ikke anbefalt noen (til Everton-jobben). Hvis styrelederen spør meg, skal gi komme med mine råd, sier Moyes.

Mirallas i form

Også spillerne ga manageren en verdig avskjed på eget gress. Everton vant kampen 2-0 etter to scoringer av Kevin Mirallas.

Først banket han Everton i ledelsen fra 16 meter etter seks minutters spill. Deretter doblet samme mann ledelsen med et fint skudd etter 60 minutter.

Fra 20 meter skjøt belgieren via en West Ham-spiller og i mål.

Samtidig som Fergie

Flere mål ble det ikke på Goodison Park, og samtidig som Manchester United-manager sir Alex Ferguson tok farvel med Old Trafford, ble Uniteds nye manager hyllet av Everton-fansen etter elleve års tjeneste.

Everton og Moyes avslutter sesongen borte mot Chelsea 19. mai.

– Det er utrolig vanskelig å skulle forlate en slik fotballklubb, sa Moyes før dagens kamp.

– Jeg var overrasket da sir Alex Ferguson fortalte at han kommer til å gi seg, akkurat som alle andre. Han er en stor manager, sa Moyes.

Sportsnyheter

reJ6_G71-HE

Rai Benjamin: – Hadde du sagt jeg ville løpe så fort og tape, ville jeg gitt deg juling

TOKYO/OSLO (NRK): Han løp inn til en fantastisk tid i OL-finalen, men måtte se seg slått av Karsten Warholm (25) på de siste 50 meterne. Etter løpet rangerte Rai Benjamin (23) 400 meter hekk-konkurransen tirsdag som det beste løpet i friidrett noen gang.

Warholm

Warholm knuste verdensrekorden og tok OL-gull: – Helt hinsides

Da Karsten Warholm (25) innså hva han hadde fått til i OL-finalen, hylte han ut og rev i stykker drakten sin. Hekkeløperen sikret OL-gull med en tid så rask at eksperten kaller den «umulig».

Siste nytt

 • O'Sullivan i troppen mot Danmark

  Christian O'Sullivan er med for Norge i OL-kvartfinalen mot Danmark i dag. Håndballprofilen ble mandag operert i en tommel.

  Dette etter en skade han pådro seg mot Frankrike i gruppespillet.

  Bakspilleren er med på den offisielle lagoppstillingen.

  O'Sullivan måtte gjennom et mindre inngrep, og døren ble holdt åpen for at han kanskje kunne spille videre i turneringen tross en vond kasthånd. Den ble ikke lukket for Tyskland-proffen.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • USAs stjernelag klar for semifinale

  USA er klar for semifinale i mennenes basketballturnering i OL. De amerikanske stjernene slo en av sine argeste rivaler Spania med 95-81-seier.

  Kevin Durant, som er den eneste i Tokyo-OL som har blitt kåret til NBAs mest verdifulle spiller, tok ansvar for USA. Han bidro med 29 poeng da storfavoritten slo laget som kanskje var amerikanernes største gullrival i forkant av OL.

  Basketball - Men - Quarterfinal - Spain v United States
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Spania til semifinale i OL

  Sverige ledet 29-25, men sprakk mot Spania i OL-kvartfinalen i håndball for menn. Det ble tap 33-34 for laget til nordmannen Glenn Solberg.

  Spanjolene snudde kampen de siste ti minuttene. Keeperen Gonzalo Pérez de Vargas spilte strålende i sluttfasen. Sverige bommet også på to straffekast i perioden da spanjolene fikk et grep om hendelsene.

  Dersom Norge slår Danmark senere tirsdag, vil det bli spansk motstand i semifinalen.

  Raul Entrerrios
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal