NRK Meny
Normal

Moyes ble hyllet av Everton-fansen i avskjeden

Everton-manager David Moyes tok farvel med Goodison Park etter elleve år.

Moyes

Everton-manager David Moyes ledet laget for siste gang på hjemmebane.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Everton - West Ham 2-0

David Moyes ledet Everton for siste gang på Goodison Park da laget møtte West Ham i ettermiddag. Etter kampen ble han hedret av Everton-spillerne og deres familier på banen.

Moyes tar over Manchester United etter denne sesongen.

Fans

Fansen hyllet Everton-sjefen i hans siste hjemmekamp.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

– Det er alltid en risiko å gå til en annen klubb, men fansen var fantastiske i dag. Jeg er fornøyd med å avslutte med seier, sier Moyes til BBC.

– Nå skal vi fokusere på Chelsea-kampen (neste helg), sier Moyes.

Skotten har vært i Everton siden 2002 - og i avskjeden på hjemmebane ble han hyllet av hjemmefansen med sanger og plakater på tribunen underveis i kampen. Det er fortsatt ikke klart hvem som overtar etter Moyes.

– Jeg har ikke anbefalt noen (til Everton-jobben). Hvis styrelederen spør meg, skal gi komme med mine råd, sier Moyes.

Mirallas i form

Også spillerne ga manageren en verdig avskjed på eget gress. Everton vant kampen 2-0 etter to scoringer av Kevin Mirallas.

Først banket han Everton i ledelsen fra 16 meter etter seks minutters spill. Deretter doblet samme mann ledelsen med et fint skudd etter 60 minutter.

Fra 20 meter skjøt belgieren via en West Ham-spiller og i mål.

Samtidig som Fergie

Flere mål ble det ikke på Goodison Park, og samtidig som Manchester United-manager sir Alex Ferguson tok farvel med Old Trafford, ble Uniteds nye manager hyllet av Everton-fansen etter elleve års tjeneste.

Everton og Moyes avslutter sesongen borte mot Chelsea 19. mai.

– Det er utrolig vanskelig å skulle forlate en slik fotballklubb, sa Moyes før dagens kamp.

– Jeg var overrasket da sir Alex Ferguson fortalte at han kommer til å gi seg, akkurat som alle andre. Han er en stor manager, sa Moyes.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal