Burns om Evensen: - Tøffere enn jeg trodde

Andreas Evensen (24) var i gulvet etter bare noen sekunder, men kom seg raskt på beina igjen. Deretter ga han regjerende mester Ricky Burns kamp i tolv lange runder.

Andreas Evensen

Andreas Evensen vs. Ricky Burns.

- Andreas var tøffere enn jeg trodde. Jeg hadde ikke en topp dag, og det var tøft. Men en seier er en seier, sier Ricky Burns til Sky Sports minutter etter å ha blitt utropt til vinneren av tittelkampen i WBO på hjemmebane i Glasgow.

Evensen fikk den verst tenkelige starten på kampen mot den rutinerte skotten. 24-åringen gikk i gulvet etter bare noen sekunder i den første runden.

- Han blir truffet bak øret. Det er det verste stedet man kan bli truffet, sier tidligere proffbokser Reidar Walstad til TV 2.

Evensen kom seg imidlertid på beina umiddelbart, og allerede mot slutten av runden var han frempå og prøvde seg med en offensiv.

Tolv runder

Helt tilbake kom imidlertid aldri nordmannen. Den 13 centimeter høyere skotten holdt Evensen på en armlengdes avstand gjennom store deler av kampen, og når Evensen forsøkte å komme tett på, klarte han stadig å låse armene til nordmannen.

Samtidig fikk han inn nok treffere til at alle de tre dommerne etter tolv runder dømte Burns som vinner av kampen.

- Jeg klarte å holde meg til planen jeg hadde for kampen, sa en godt fornøyd Burns etter kampen.

NRKsport.no fulgte kampen runde for runde. Les om kapen her!

00.11: Burns utropt til vinner. De to bokserne poserer sammen etter kampen. Nordmannen får hedersbemerkning for innsatsen.

00.08: Ricky Burns jubler. De to bokserne hilser på hverandre, og Evensen ser ikke direkte misfornøyd ut.

00.07: Kampen er over. Burns er etter alle solmerker vinner på poeng.

00.06: Svært slitne boksere nå. Halvt minutt igjen. Ingenting tyder på noen knock out i sluttsekundene.

00.05: To minutter igjen av den tolvte runden. Begge bokserne forsøker seg med offensiver, men de ser også slitne ut.

00.04: Evensen tar runden rundt i ringe og oppildner publikum. Det tenner publikum, som begynner å synge!

00.02: Evensen får noen sekunders etterlengtet pustepause for å fikse hansken sin. Halvveis i ellevte runde.

00.01: Burns fikk inn flere solide treffere. Evensen har det tøft nå.

23.58: Dommeren inn og gir Burns tilsnakk for måten han stadig holder Evensen.

23.58: En bra offensiv av Evensen. Skotten måtte inn i tauene og holde - igjen.

23.56: Tiende runde i gang. Alt tyder på at skotten har et solid poengmessig overtak, og lite så langt i kampen har tydet på at Evensen skal klare å knocke ut Ricky Burns. Det lukter poengtap til nordmannen akkurat nå.

23.55: Skotten med en offensiv, og får inn flere treffere. Den regjerende mesteren har fortsatt overtaket i kampen.

23.53: Burns låser Evensen flere ganger i den niende runden. Tydelig at begge bokserne begynner å merke kjøret.

23.51: Evensen går til angrep, og presser Burns ordentlig inn i tauene. Den åttende runden straks ferdig.

23.50: Ricky Burns har satset på flere kroppsslag, og får inn flere treffere.

23.46: Som tidligere nevnt har Burns betydelig større rekkevidde. Evensen sliter tidvis med å komme nær nok skotten, men han forsøker hele tiden.

23.44: Ricky Burns måtte ta av mange kilo frem mot innveiingen for å komme ned i riktig vektklasse. Dette kan ha tappet han for krefter, og Evensen anså før kampen at det ville være en fordel for ham om kampen drøyde i mange runder. Nå drar det seg til!

23.42: En betydelig jevnere runde der Evensen prøvde seg flere ganger. Mot slutten av den sjette runden går Burns på en solid offensiv, men Evensen svarer.

23.40: 66 prosent av leserne som har stemt hos oss har hatt en knapp på seier til Evensen. Tror jeg fjerner avstemningen nå som vi har sett noen runder av kampen.

23.39: Burns virket absolutt sterkest i den femte runden.

23.38: Burns med en offensiv. Får ikke inn noen voldsomme treffere, men Evensen er på defensiven.

23.35: Burns så seg nødt til å gå i kroppen og låse Evensen flere ganger i den fjerde runden, som var veldig jevn. Femte runde i gang!

23.34: Burns satser offensivt og har forsøkt flere tøffe slag i den fjerde runden uten at det blir treff. Evensen har fått inn flere treff, og er mer inni kampen nå.

23.31: Evensen har fått et kutt i ansiktet i den tredje runden.

23.27: Andre runde over. Evensen har forsøkt seg flere ganger i runden, men overtak til Burns også i den andre runden.

23.25: Burns er 13 centimeter høyere enn Evensen. Skotten utnytter sine lange armer og får inn noen treffere.

23.23: Første runde over - ser ut til å ha gått til Burns. Trampeklapp og syning i hallen.

23.22: Evensen har kommet mer inn i kampen etter skrekkstarten. Bokser jevnt og får inn et par treffere.

23.21: Rapport fra Johanne Stensaas: "Helt vilt her. Er ikke mer å si. Nerver og stemning så det holder!"

23.20: Kampen er i gang - Burns går rett i angrep og får inn en treffer! Evensen nedpå rumpa umiddelbart, men han kommer seg raskt opp igjen.

Andreas Evensen gjør seg klar minutter før kampstart.

23.14: Ricky Burns kommer inn i hallen. Han er kledt i en gul jakke (ser ut som regnjakke) og gul shorts.

23.12: Mens Hells Bells av AC/DC runger over anlegget, kommer Andreas Evensen først inn av de to bokserne. Han hilser publikum ydmykt.

Klokken 22.30: Johanne Stensaas fra Nea Radio sitter ved ringen og rapporterer for NRK: "Salen bruser, og stemningen tar seg mer og mer opp. Norske fans har også kommet på plass, og de norske flaggene er selvsagt med. Over 50 fans har tatt turen for å heie. Det her blir en utrolig spennende kamp, og om en time kan vi ha en norsk verdensmester."

• City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)