Overlegen Evensen klar for EM-kamp

Andreas Evensen kunne løfte boksehanskene i været etter å ha knust Philippe Frenois på poeng. Nå venter tittelkamp om EM-beltet.

Evensen

Her får Philippe Frenois (t.h.) smake én av flere susere fra Andreas Evensen.

Foto: Seppo Samuli / NTB scanpix

Evensen2

Andreas Evensen hadde full kontroll på den franske motstanderen.

Foto: Seppo Samuli / NTB scanpix

Jeg gikk ti gode runder i kveld. Det var deilig å være tilbake i ringen. Nå kjører jeg på mot EM-kamp, sa Evensen i et intervju vist på Viasat Sport etter kampen.

Trønderen måtte overbevise mot franskmannen for å gjøre seg fortjent til å utfordre nåværende europamester i fjærvekt, Alexander Miskirtchian.

Evensen åpnet forrykende og fikk inn flere gode treffere de første rundene. Etter å ha seiret i runde etter runde, var det bare et spørsmål om Evensen skulle klare å slå knockout på Frenois.

– Synd det ikke ble knockout

Til tross for at Evensen kjørte på med et høyt tempo gjennom hele kampen, klarte franskmannen å holde seg på beina.

Evensen tok uansett en overlegen seier med sifrene 100-90, 100-90 og 99-91.

– Jeg skjønner ikke hvordan den ene dommeren kunne gi én runde til Frenois. Jeg brukte litt tid på å justere meg til rekkevidden hans, men det løsnet raskt. Det var synd jeg ikke fikk til å slå ham ut, sa Evensen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Evensen

Her er Andreas Evensen på innveiingen før lørdagens kamp.

Foto: Patricia Gabriel-Robez / NTB scanpix

– Kunne bokset 24 runder

Trønderen var tydelig innstilt på å vise seg frem for Team Sauerland som sitter med EM-nøkkelen.

– Jeg kunne bokset i 24 runder i dag. Jeg må nesten bli bedre til å veksle på tempoet, sa proffbokseren.

Evensen tok likevel sin 17. proffseier i karrieren.

Jacobsen tapte

Alexander Jacobsen var skuffet etter å ha tapt klart på poeng for finnen Fitim Lafiti i mellomvektskampen i Helsingfors lørdag.

– Det ble en tøff og hard kamp, men det verste for mitt vedkommende var at jeg ikke kom skikkelig i gang fra start. Det var vel den største lærdommen jeg fikk av denne kampen; at jeg må komme raskere i gang, sa Jacobsen til NTB.

Kampen gikk i mellomvekt, og det er en klasse over den Alexander Jacobsen vanligvis bokser i.

– Jeg merket at finnen var tyngre enn de jeg har bokset mot før. Kanskje jeg skal gå tilbake til lettvekt igjen, men det er vanskelig å vurdere det nå rett etter kampen, for jeg er ikke i det store tenkemoduset, sa proffbokseren.

PS! Evensens motstander Philippe Frenois er den siste som utfordret EM-mester Miskirtchian. Frenois tapte kampen på poeng.

Siste nytt

 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal