NRK Meny
Normal

Evakuerer EM-stadion i Zürich – starten utsatt

ZÜRICH (NRK.no) Det er varslet storm over friidrettsstadionet i Zürich. Kveldens øvelser er foreløpig utsatt med tretti minutter, men det kan bli mer.

Switzerland Athletics Europeans

Stavhoppkonkurransen for tikjemperne pågikk mens det var pause i de andre øvelsene, men den måtte avbrytes da arrangøren plutselig fikk varsel om storm.

Foto: Matt Dunham / Ap

SISTE: Friidretts-EM er igjen i gang.

Flaggene på stadion er tatt ned, publikum er evakuert og står i uvisse utenfor uten å få muligheten til å komme inn igjen. Foreløpig er oppstarten av kveldens øvelser utsatt i tretti minutter, men om kveldens øvelser kan gjennomføres er fortsatt usikkert.

De som har møtt opp for å se Europas beste friidrettsutøvere i Zürich i kveld, ble tidligere i dag evakuert.

Et voldsomt uvær er ventet i Sveis.

– Vi har fått et stormvarsel på kategori to. Det er meldt veldig mye vind, sier pressekontakt for mesterskapet, James Mulligan.

Han forteller at hele ledelsen sitter i møte for å finne ut om og hvordan konkurransen kan gjennomføres i kveld.

– Vi skal bestemme oss for hva vi gjør med konkurranseprogrammet. Det kan bli forsinkelser. For oss er sikkerheten det klart viktigste her, understreker han.

Etter en pause i de fleste konkurransene skulle dagens øvelser i EM i utgangspunktet starte klokken 18, men oppstarten er nå utsatt i tretti minutter.

Forbereder seg som normalt

Ronny Nilsen, sportssjef i Norges friidrettsforbund, sier den norske troppen foreløpig forbereder seg på å konkurrere i kveld.

– Vi har fått beskjed fra arrangøren om at konkurransene er stanset inntil videre på grunn av storm. Jeg har sjekket Yr.no, og det ser ikke så bra ut, sier Nilsen.

Han håper været blir godt nok til at kveldens øvelser kan gå som planlagt.

– Vi får bare vente og se hva som skjer.

Været har blitt stadig dårligere utover dagen i Zürich, og plutselig ble det sagt over høyttaler på EM-stadion at alle måtte forlate stedet på grunn av stormvarsel. Det var få tilskuere tilstede siden det var pause, og stadionen ble tømt raskt.

– Det ligger et lavtrykk over Europa med sterke nedbørssoner og kraftige vindkast. Når det kommer mye regn, kommer det også vindkast. Jeg kan ikke utelukke at det kan komme torden også, sier Bjart Eriksen i Meterologisk Institutt.

bilde

Tilskuerne forlater stadion.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

Siste nytt

 • Vil overraske konkurrentene

  Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

  Kristiansen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Wenger spår drastiske endringer

  Arsenal-manager Arsène Wenger er overbevist om at spillereglene på overgangsmarkedet vil bli radikalt endret etter sommerens elleville pengebruk, skriver NTB. – Jeg tror det kommer til å skje noe politisk i løpet av de neste tolv månedene som vil regulere og begrense pengebruken, sier Wenger.

  Wenger
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel