Europa vann Solheim Cup

Det europeiske laget vann Solheim Cup for andre gongen på rad. Natt til tysdag norsk tid vart sigeren sikra med 15–13 over USA.

– Eg er så stolt av dette laget. Eg er ikkje den som spelar, så all ære går til dei. Det er dei som har vunne dette. Dei fortener all æra. De fekk meg til å sjå bra ut, sa lagkaptein Catriona Matthew spøkefullt etter triumfen.

Med sigeren vart ho den første europeiske kapteinen til å vinne turneringa to gonger og dermed forsvare Solheim Cup-trofeet.

Grunnlaget vart lagt laurdag for det europeiske laget, då dei knuste USA 3,5-0,5. Same dag spelte dei òg 2-2, før USA vann 3–1 i den første bataljen på søndag. Europa vann 2,5-1,5 i den andre, og dermed var stillinga 9–7 til Europa før den siste dagen.

Måndag vart stillinga 6-6, som gjorde at Europa totalt vann 15–13. Det var ein birdie frå danske Emily Pedersen på det siste holet i kamp mot Danielle Kang som sikra sigeren for Europa.

Også i 2019 vann Europa, då 14,5-13,5. Då senka Suzann «Tutta» Pettersen den avgjerande putten på den siste dagen.

Ingen norske spelarar var med på Europa-laget.

Mel Reid med pokalen
Foto: Aaron Doster / Reuters

Siste nytt

 • Ekvatorial-Guinea videre etter straffesparkkonkurranse

  Ekvatorial-Guinea er klare for kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball etter å ha slått Mali i straffesparkkonkurranse. Det var målløst etter 120 minutter spill.

  Begge lag brente to av de første fem straffene, og senere bommet Malis Falaye Sacko. Dermed røk hans lag ut av turneringen.

  Ekvatorial-Guinea får bryne seg på Senegal i kvartfinalen.

  Africa Cup of Nations - Round of 16 - Mali v Equatorial Guinea
  Foto: THAIER AL-SUDANI / Reuters
 • Island blir Norges motstander i kamp om VM-plass

  Island blir Norges motstander i kampen om 5.-plassen i EM i håndball, som også gir sikker plass i neste års VM.

  Det er klart etter at Frankrike slo Danmark 29-30 i hovedrundens siste kamp onsdag.

  De tok seg dermed forbi både Danmark og Island som ble henvist til 2.- og 3.-plass i gruppa.

  Frankrike møter Sverige, som ble semifinaleklar da de slo Norge tirsdag, i semifinalen. Danmark møter Spania, som vant Norges gruppe i hovedrunden.

  Norges kamp mot Island starter 15.30 fredag, mens semifinalene spilles senere samme kveld. Finale og bronsefinale spilles søndag.

  Hungary Handball European Championship
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • Wilkens Solheim tatt ut til OL

  Nok en alpinist er tatt ut til OL på tampen. Søndag ble Kjetil Jansrud tatt ut til lekene, og onsdag kveld bekreftet alpinlandslaget at Fabian Wilkens Solheim også blir med til Beijing.

  – Jeg er veldig spent og ydmyk over å få muligheten til å representere Norge i OL 2022. Det har alltid vært en stor drøm for meg, og jeg kan ikke tro at mitt første OL er her allerede, skriver Wilkens Solheim på Instagram.

  Han var mannen som sikret VM-gull i Cortina i 2021 i lagkonkurransen i parallellslalåm.

  Det er nå til sammen 14 norske alpinister som er tatt ut til OL i Beijing.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Giovanni Maria Pizzato / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal