Kristoff frykter for sikkerheten: – Sjokkert over at foreldre ikke tar bedre vare på barna sine

BAGNÈRES-DE-BIGORRE/OSLO (NRK): Ivrige tilskuere skaper problemer for Tour de France-rytterne. Alexander Kristoff er opprørt over stadig mer pågående sykkelfans.

Norwegian rider Alexander Kristoff

Alexander Kristoff sier han er sjokkert over alle de farlige situasjonene som oppstår i Tour de France.

Foto: Nicolas Maeterlinck / Afp / NTB scanpix

– Det ødelegger ikke bare for oss, men det kan potensielt være farlig for dem også. Når vi kommer i 70 km/t gjør det vondt for oss, men det kommer til å gjøre vesentlig vondere for dem som blir truffet, innleder UAE-rytteren til NRK.

Alexander Kristoff har vært i Tour de France i flere år, men lar seg stadig overraske over sikkerheten i verdens største sykkelritt.

Én ting er fjelletappene hvor det stadig løper voksne i veien. Men i år har TV-bildene flere ganger plukket opp bilder av barn som står ute i veibanen når rytterne dundrer forbi.

– Det er forferdelig om jeg skulle treffe et uskyldig barn. Jeg er sjokkert over at foreldrene ikke tar bedre vare på barna sine underveis på etapper, sier 32-åringen før han fortsetter:

– Jeg hadde i alle fall ikke tatt med mine barn langs veien. Jeg ville heller stått med de på en åskam og ikke i veibanen, for man vet aldri hva som kan skje.

Ønsker mer bevisstgjøring

Amund Grøndahl Jansen deler oppfatningen til Kristoff og ønsker mer bevisstgjøring rundt temaet.

– Det er veldig farlig med tilskuere som står langs veien og som ikke er klar over at vi bruker hele veibanen, sier den nybakte norgesmesteren til NRK.

Nå kjører rittet inn i Pyreneene og flere fjelletapper hvor det erfaringsmessig har vært flere situasjoner hvor innpåslitne tilskuere har skapt problemer for rytterne.

560076845

KALDDUSJ: Ivrige tilskuere kommer svært nært rytterne. Her er det Thibaut Pinot som får en uventet kalddusj opp Alpe d'Huez i 2015.

Foto: Lionel Bonaventure / AFP

– Det er nok vanskelig å få til noen endringer. Det vil nok alltid være noen som vil løpe ved siden av oss og gjøre noe for å komme på TV, avslutter Jansen.

– Vet ikke hva jeg skal si

På onsdagens etappe dukket det opp en annen potensiell sikkerhetsrisiko.

Rytterne dundret mot mål i rundt 70 kilometer i timen. At publikum prøver å få med seg et bilde eller en video av rytterne er ikke unormalt, men i den spurten holdt det på å gå virkelig galt.

En ivrig tilskuer strakk ut armen over gjerdet for å filme eller ta bilde av rytterne. Total Direct Energie-rytteren Niccolò Bonifazio traff mobilen, som flagret ut i løypa. Bonifazio holdt seg heldigvis på sykkelen, men fikk naturligvis ødelagt spurten som Caleb Ewan vant med sin spesielle spurtteknikk.

Se hendelsen her:

Laster Twitter-innhold

En illsint Bonifazio ble til slutt nummer tolv på etappen.

Niccolo Bonifazio

FORBANNET: Niccolò Bonifazio fikk spurten ødelagt etter å ha krasjet med en mobiltelefon. Her fra Paris-Nice tidligere i år.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

– Jeg er skuffet fordi jeg fremdeles hadde krefter til å gjøre en god spurt. Slike ting skjer, jeg vet ikke helt hva jeg skal si, uttalte italieneren etterpå ifølge cyclingpro.net.

Siste nytt

 • Solid Hovland-start

  Viktor Hovland fortsetter sitt sterke spill i jakten på PGA-kortet. Torsdag gikk han den første runden på Korn Ferry Tour i Boise på 67 slag, fire under par. Det holder til en foreløpig delt 12. plass. En topp 25-plassering holder til PGA-kort.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Three
  Foto: Matt SULLIVAN / AFP
 • Tutta åpnet ett slag under par

  Suzann Pettersen gikk første runde i Canadian Open i golf ett slag under par. Tutta fikk en bogey på 10. hull, men slo tilbake med birdie på både 14. og 15. hull. 38-åringen fra Oslo ligger foreløpig på en delt 25. plass.

  Suzann Pettersen i aksjon under første runde i CP Women's Open
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Sarri mister to kamper

  Juventus-trener Maruizio Sarri går glipp av lagets to første seriekamper på grunn av lungebetennelse. Det opplyste klubben torsdag. Juventus serieåpner borte mot Parma, før forrige sesongs serietoer Napoli gjester Torino på den siste dagen i august.

  Juventus-trener Maurizio Sarri
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal