Etterlengtet Greenwood-mål da United snudde til seier: – Godt for selvtilliten

Før avspark fortalte Ole Gunnar Solskjær at én av lagets superstjerner trolig mister resten av sesongen. Så fikk Manchester United-supporterne servert trøst i form av tre poeng.

MÅLENE: Se kampens tre scoringer her.

Kampkvelden startet med at den norske United-treneren avslørte overfor klubbens egen TV-kanal at Anthony Martial kom skadet hjem fra landslagssamling, og at sesongen kan være over for den franske stjernen.

Solskjær

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Selve oppgjøret mot Brighton så heller ikke ut til å bli den oppturen United-fansen kanskje trengte, men så vartet laget opp med en snuoperasjon etter pause.

– De gir oss alltid kamp. Dagens kunne vippet begge veier, sier Solskjær etter seieren i et TV 2-sendt intervju.

– Det var en tøff kveld. Alle var gode i andre omgang, sier matchvinner Greenwood ifølge BBC.

Welbeck-scoring

Vi tar det fra toppen.

Tidligere Manchester United-spiller Danny Welbeck nikket inn 1-0 til gjestene, da han fikk hodet på en retur fra Dean Henderson. United-keeperen hadde nettopp stoppet en heading fra nettopp Welbeck, men returen kunne han ikke gjøre noe med. Dermed hadde hjemmelaget havnet bakpå, og Welbeck hadde satt inn sin tredje scoring mot gamleklubben.

– Vi gir det vekk for lett, er Solskjærs oppsummering.

Welbeck-scoring

SIKKER: Welbeck setter inn returen.

Foto: Phil Noble / AP

Welbecks mål ble det eneste i den første omgangen, men et kvarter etter hvilen svarte hjemmelaget. Marcus Rashford ble spilt frem av Bruno Fernandes, og United-spissen gjorde ingen feil. Dermed viste måltavlen 1-1.

Perfekt United-helg

Rashford måtte deretter ut med skade, men da tok Paul Pogba og Mason Greenwood ansvar. Førstnevnte prøvde seg på en volley, men avslutningen ble heller et finfint innlegg som Greenwood satte i mål med hodet.

Greenwood

FORNØYD: Mason Greenwood.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Unggutten bøttet inn scoringer forrige sesong, men har slitt med å følge opp i år. Lettelsen så derfor ut til å være stor da matchvinneren feiret at kampen var snudd.

– Det er godt for selvtilliten, erkjenner Greenwood.

– Han er moden. Han var en av våre beste spillere i dag, sier den norske sjefen.

Seieren smaker trolig ekstra godt for Solskjær, ettersom topp fire-konkurrentene Leicester, Chelsea og Tottenham alle har avgitt poeng tidligere i helgen.

Kveldens kamp mellom Manchester United og Brighton ble på ingen måte like dramatisk som sesongens motsatte oppgjør, men der Brighton følte seg ranet på høylys dag etter forrige møte, var det betydelig mer fortjent med United-seier denne gangen. VAR måtte imidlertid involveres denne gangen også, da Welbeck ropte på straffe på stillingen 1-1, men det endte aldri med at dommeren pekte på straffemerket.

– Jeg er åpenbart veldig skuffet over at vi ikke vinner. I den andre omgangen var vi ikke gode nok med ballen, og vi skapte ikke noe særlig med sjanser. Vi klarte ikke så stå løpet ut, sier Welbeck ifølge BBC.

Siste nytt

 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Jarstein mister nok en kamp

  Rune Almenning Jarstein sliter fortsatt med ettervirkningene av covid og mister også helgens seriekamp for Hertha Berlin selv om han vil være ute av karantene.

  Det bekrefter trener Pal Dardai overfor klubbens nettsted.

  – Folk reagerer ulikt på korona. Rune har hatt feber i lang tid, og derfor er han ikke klar for trening igjen allerede torsdag, sier treneren, ifølge Kicker.

  Jarstein testet positivt på koronaviruset etter landslagssamlingen i slutten av mars.

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres

Sendeplan

Kl. Program Kanal