NRK Meny
Normal

Allardyce: – Jeg er dypt skuffet over dette utfallet

Sam Allardyce fikk kun én kamp som engelsk landslagssjef i fotball. De siste 26 årene har ingen engelsk landslagssjef fått mer enn 67 kamper bak roret til «Three Lions».

Sam Allardyce

FERDIG I DRØMMEJOBBEN: Sam Allardyce beskrev jobben som engelsk landslagssjef som selve drømmejobben. Under tre måneder hadde «Big Sam» drømmejobben.

Foto: Sang Tan / Ap

Etter avsløringene til avisen The Telegraph hvor England-treneren gir råd om hvordan man omgår landets overgangsregler har Allardyce og Englands fotballforbund (FA) bekreftet at landslagssjefen har forlatt stillingen.

I en uttalelse tirsdag kveld sier Allardyce at han er svært skuffet over å måtte slutte som Englands landslagssjef.

– Jeg er dypt skuffet over dette utfallet, sier han, ifølge The Guardian.

– I ettermiddag møtte jeg Greg Clarke (fotballpresident) og Martin Glenn (generalsekretær i FA) og tilbød en oppriktig og helhjertet unnskyldning for mine handlinger, sier han videre.

Skjult kamera

Avisen The Telegraph etterforsket korrupsjon i engelsk fotball og møtte Allardyce ved flere anledninger med skjult kamera.

I disse møtene forteller Allardyce at han vet hvordan man kan komme rundt såkalte «tredjepartsoverganger». Disse og andre uttalelser førte til slutt at Allardyce måtte trekke seg som landslagssjef.

–Som en del av dagens møte, ble jeg bedt om å klargjøre hva jeg sa og i hvilken sammenheng samtalene fant sted. Jeg har samarbeidet fullt ut i denne forbindelse, sier Allardyce i en uttalelse.

Laster Twitter-innhold

67 dager

22. juli bekreftet FA at 61-åringen var klar som Englands nye landslagssjef etter Roy Hodgson forlot stillingen etter sommerens EM, etter å ha røket ut mot Island i åttedelsfinalen.

– For meg er dette den beste jobben man kan ha i engelsk fotball, sa «Big Sam» på sin første pressekonferanse som landslagssjef.

67 dager senere er det klart at Allardyce ikke får fortsette i «den beste jobben». Han går inn i en lang rekke av trenere som ikke har lyktes som trener for «Three Lions».

Tidligere England-spiss og Arsenal-spiller Ian Wright sier det er en «fryktelig skam» for 61-åringen at han nå mister jobben.

– Han fikk England-jobben og for ham er det nå helt skammelig at han står i fare for å miste jobben på grunn av ikke-sportslige ting, fortalte Wright tidligere i dag, skriver BBC.

Ni trenere siden 1990

Sven-Göran Eriksson

Siden 1990 har ingen ledet det engelske landslaget lengre enn svensken Sven-Göran Eriksson.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Å være trener for det engelske landslaget regnes av mange som den største utfordringen for en trener.

De tre lengstsittende landslagssjefene siden 1990 er svenske Sven-Göran Eriksson, Roy Hodgson og Fabio Capello.

Til sammenligning har Tysklands hovedtrener Joachim Löw ledet sitt landslag i ti år. I løpet av den perioden har England hittil hatt fem trenere.

Ingen engelsk landslagssjef har sittet i stillingen i mer enn fem år siden 1990. Sven-Göran Eriksson ledet landslaget fra 2001 til 2006. Svensken fikk 67 kamper som Englands landslagssjef.

De siste 26 årene har ingen trenere fått lede det engelske landslaget i mer enn 67 kamper. Når Allardyce ble klar som ny landslagssjef ble han hyllet av FA som «et utmerket valg» etter en «omfattende og strukturert prosess».

Den med flest kamper som engelsk landslagssjef er Walter Winterbottom, som ledet det laget fra 1946–1962. Winterbottom fikk 139 kamper som landslagssjef.

Roy Hodgson og Fabio Capello

Roy Hodgson og Fabio Capello er to av trenerne som har ledet det engelske landslaget lengst siden 1990.

Foto: AFP/REUTERS

Ny trenerjakt

Southgate og Allardyce

Gareth Southgate tar nå over for Allardyce etter han måtte trekke seg.

Foto: Lee Smith / Reuters

Allardyce skulle annonsere laguttaket for Englands neste kamper på søndag. Men etter en kamp med Allardyce bak roret, borte mot Slovakia, må Det engelske fotballforbundet ut på en ny trenerjakt.

U21-trener Gareth Southgate tar nå over A-laget for de fire kampene som gjenstår i 2016. Så kommer trolig en permanent ansettelse av en annen i stand.

The Guardian skrev en uke før Allardyce ble klar som landslagssjef at England ikke har råd til nok en feilansettelse. Etter skandaleavsløringene til The Telegraph må FA gjennom nok en «omfattende og strukturert prosess» for å finne personen som skal lede landslaget til VM i Russland i 2018.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld