NRK Meny

Ett poeng unna verdenscupfinalen

Christoffer Fagerli Rukke var ett fattig poeng fra å komme med i helgens verdenscupfinale på skøyter i Heerenveen.

Christoffer Fagerli Rukke

Christoffer Fagerli Rukke falt på en av helgens 1000-metere, og mistet dermed plassen i verdenscupavslutningen.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

21-åringen fra Hol falt på den ene av helgens to 1000-metere i Erfurt, og falt dermed ned til en 25. plass i verdenscup-sammendraget på distansen. Det er kun de som er innen blant de 24 beste som får gå selve finalen i Nederland.

Reglene er slik at dersom noen av de 24 ikke stiller i finalen, blir de likevel ikke erstattet av de som er nærmest på resultatlistene.

Synd for Christoffer som har tatt poeng i samtlige seks 1000-meterløp denne sesongen, men ble forbigått med ett poeng av Matteo Anesi fra Italia i søndagens løp i Tyskland.

Les også: Sju fra samme kommune til OL

Bøkko to poeng bak

Sambygdingen Håvard Bøkko var to poeng bak en plass på 1000 meter, men han er godt inne blant de som får gå 1500 og 5000 meter.

Bøkko ligger på andreplass i verdenscupen med sine 350 poeng, men hele 130 poeng bak suverene Shani Davis. I langdistansecupen (5000 og 10.000 meter) er han nummer fire, bak Sven Kramer, Bob de Jong og Ivan Skobrev,

Sprintfinale for Hvammen

En som får delta er Espen Aarnes Hvammen. 21-åringen fra Eidsvold Turn får gå finalen på 500 meter i egenskap av at han vant det ene løpet i Erfurt. Morsomt at en nordmann får gå sprinten i en verdenscupfinale. Det skjer ikke hvert år.

Mikael Flygind-Larsen skal gå både 1000 og 1500 meter i Heerenveen, mens Bøkko får selskap av Sverre Haugli, Henrik Christiansen og Øystein Grødum på 5000 meter i finalen.

Maren Haugli er eneste norske kvinne som er kvalifisert for finalen. Hun skal gå 3000 meter og har gode muligheter til å avansere fra en sjetteplass i sammendraget.

Siste nytt

  • LSK tok første stikk mot Vålerenga

    LSK slo Vålerenga 2-1 i kvinnenes toppserie i dag og auka leiinga på tabellen, og tok dermed første stikk i dobbeløtet mellom Lillestrøm og Vålerenga. Herrelaga deira møtest på Ullevaal seinare i kveld.

    Både Klepp og Stabæk missa sjansen til å gå opp på andreplass med 2-2 seg imellom. Andre resultat: Røa - Sandviken 4-0, Grand Bodø - Kolbotn 1-1.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Lillestrøm
Eliteserien: Vålerenga - Lillestrøm