NRK Meny
Normal

Ett poeng unna verdenscupfinalen

Christoffer Fagerli Rukke var ett fattig poeng fra å komme med i helgens verdenscupfinale på skøyter i Heerenveen.

Christoffer Fagerli Rukke

Christoffer Fagerli Rukke falt på en av helgens 1000-metere, og mistet dermed plassen i verdenscupavslutningen.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

21-åringen fra Hol falt på den ene av helgens to 1000-metere i Erfurt, og falt dermed ned til en 25. plass i verdenscup-sammendraget på distansen. Det er kun de som er innen blant de 24 beste som får gå selve finalen i Nederland.

Reglene er slik at dersom noen av de 24 ikke stiller i finalen, blir de likevel ikke erstattet av de som er nærmest på resultatlistene.

Synd for Christoffer som har tatt poeng i samtlige seks 1000-meterløp denne sesongen, men ble forbigått med ett poeng av Matteo Anesi fra Italia i søndagens løp i Tyskland.

Les også: Sju fra samme kommune til OL

Bøkko to poeng bak

Sambygdingen Håvard Bøkko var to poeng bak en plass på 1000 meter, men han er godt inne blant de som får gå 1500 og 5000 meter.

Bøkko ligger på andreplass i verdenscupen med sine 350 poeng, men hele 130 poeng bak suverene Shani Davis. I langdistansecupen (5000 og 10.000 meter) er han nummer fire, bak Sven Kramer, Bob de Jong og Ivan Skobrev,

Sprintfinale for Hvammen

En som får delta er Espen Aarnes Hvammen. 21-åringen fra Eidsvold Turn får gå finalen på 500 meter i egenskap av at han vant det ene løpet i Erfurt. Morsomt at en nordmann får gå sprinten i en verdenscupfinale. Det skjer ikke hvert år.

Mikael Flygind-Larsen skal gå både 1000 og 1500 meter i Heerenveen, mens Bøkko får selskap av Sverre Haugli, Henrik Christiansen og Øystein Grødum på 5000 meter i finalen.

Maren Haugli er eneste norske kvinne som er kvalifisert for finalen. Hun skal gå 3000 meter og har gode muligheter til å avansere fra en sjetteplass i sammendraget.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal