Eto'o klar for Chelsea: – Det var et enkelt valg

Chelsea og manager Jose Mourinho har hentet en ny spiss til Stamford Bridge. Kamerun-stjernen Samuel Eto'o har skrevet under for ett år.

FBL-EUR-C3-HANOVER-ANZHI

Samuel Eto'o er klar for Chelsea og har skrevet under kontrakt for ett år.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

– Det var et enkelt valg. Jeg ser hvilke kvaliteter Chelsea har og jeg var fornøyd med Mourinho forrige gang. Da denne sjansen kom, var jeg ikke i tvil, sier Samuel Eto'o til Chelseas hjemmeside.

ITALY SOCCER SERIE A

Eto'o og Mourinho i Inter i april 2010.

Foto: Luca Bruno / AP

32-åringen har vært kjent som verdens best betalte fotballspiller etter at han reiste til den nyrike russiske klubben Anzji i 2011.

– Megalønn

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og føler meg klar til å spille allerede nå, sier Eto'o.

Spissen spilte under Mourinho i Inter og Eto'o har signert en ettårsavtale med Chelsea.

Ifølge BBC vil Eto'o få en årslønn på rundt 70 millioner kroner.

Lang karriere

Chelsea har jaktet på Manchester Uniteds Wayne Rooney i sommer - og signeringen av Eto'o kan bety at London-klubben har gitt opp United-spissen.

Eto'o startet karrieren i Real Madrid i 1997, men slo aldri gjennom i klubben. I 2000 dro han videre til Real Mallorca, før han ble hentet til Barcelona i 2004.

Der slo han til for alvor og markerte seg som en av verdens beste spisser.

I 2009 ble han solgt til Inter, og i 2011 dro han videre til Russland.

Siste nytt

 • Lagkamerater barket sammen

  Aston Villas Tyrone Mings og Anwar El Ghazi barket sammen i oppgjøret mellom Villa og West Ham. De var oppe og nikket med hverandre, men ble holdt fra hverandre av øvrige lagkamerater og det endte uten at noen av dem ble skadd. Oppgjøret endte 0-0.

  Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal