Etappeseier for Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter krasjet, men gikk likevel til topps på den fjerde etappen av ørkenrallyet i Marokko onsdag.

Pål Anders Ullevålseter
Foto: Steve Crisp / Scanpix/Reuters

Etappen var på totalt 509 kilometer, hvorav 310 kilometer var spesialprøve.

Vant på uvant underlag

Seieren var ekstra morsom for Ullevålseter siden underlaget deltakerne kjørte på, var mest stein og grus. Det er ikke slikt underlag Ullevålseter har behersket best tidligere.

- Det var en fantastisk følelse å vinne. Det at jeg endelig vant på en etappe med stein og grusete underlag, betyr mye for selvfølelsen framover, sa Ullevålseter.

Veltet på skulderen

Onsdag opplevde han å ha fin flyt og god fart hele veien, men han var også utsatt for en kraftig velt hvor det kunne gått riktig ille. Ullevålseter falt av sykkelen og fikk en kraftig smell i den ene skulderen, men klarte etter en stund å komme seg opp på sykkelen igjen.

Da han endelig kom i mål, viste det seg at han hadde kjørt fortere enn alle de andre til tross for at han mistet en del tid i velten.

Henger med i teten

I mål var han 11 sekunder foran franske Cyril Despres og 1.50 minutter foran Olivier Pain på tredjeplass. Sammenlagt holder nordmannen tredjeplassen, 12.25 minutter bak Despres.

Avstanden fram til toeren Marc Coma fra Spania er på 42 sekunder.

- Jeg hadde en god kjørefølelse hele veien. Til tross for at jeg krasjet og landet på skulderen, så klarte jeg å holde konsentrasjonen oppe og fikk godfølelsen raskt tilbake. Mer fornøyd enn i dag, har jeg ikke vært på lenge, sa han.

Rallyet avsluttes fredag.

Siste nytt

 • Finaletap for Carlsen

  På 30-årsdagen måtte Magnus Carlsen tåle finaletap mot Wesley So i åpningsturneringen i Champions Chess Tour.

  – Jeg følte hele veien i turneringen at det lugget ganske kraftig. Nå i finalen fikk jeg egentlig som fortjent, sa bursdagsbarnet til TV2.

  Duellen mellom Carlsen og So ble avgjort med to lynsjakkpartier, etter at mandagens fire innledende hurtigsjakkpartier endte 2-2.

  So vant det første lynsjakkpartiet, og i det andre holdt han Carlsen til remis.

  Turneringseieren betyr at amerikaneren vinner 30.000 dollar, tilsvarende 267.000 norske kroner.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tottenham møter lag fra nivå åtte

  Premier League-leder Tottenham skal ut mot lilleputten Marine i 3.runde av FA-cupen. Det er den største nivåforskjellen mellom to lag i den tredje runden noensinne, skriver The Guardian.

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Watford, Aston Villa tar imot Liverpool, mens regjerende mester Arsenal spiller hjemme mot Newcastle. Kampene spilles 9. og 10. januar.

  Trekningen for de øvrige lagene i Premier League endte slik:

  Southampton-Shrewsbury, Wolverhampton-Crystal Palace, Stockport-West Ham, Everton-Rotherham, Bristol Rovers-Sheffield United, Stoke-Leicester, Crawley-Leeds, Burnley-MK Dons, QPR-Fulham, Manchester City-Birmingham, Chelsea-Morecambe, Blackpool-West Bromwich, Newport-Brighton

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Ian Kington / AP
 • Leicester-smell mot bunnlag

  Leicester hadde en alle tiders mulighet til å komme seg opp på lik poengsum som serielederne Tottenham og Liverpool da de møtte bunnlaget Fulham mandag kveld.

  En skrekkelig førsteomgang, gjorde derimot at Brendan Rodgers menn gjorde ting vanskelig for seg selv.

  Først sendte Ademola Lookman gjestene i ledelsen, før Ivan Cavaleiro økte ledelsen på straffe. Harvey Barnes reduserte på tampen for Leicester, men Fulham holdt unna.

  Dermed klatret Fulham over nedrykksstreken, mens Leicester forblir på en fjerdeplass med 18 poeng.

  DjRDDyD50ik
  Foto: MICHAEL REGAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal