NRK Meny
Normal

Et steg nærmere Formel 1-sirkuset

Søndagens runde i det åpne italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0 på Monza blir en ren paraderunde Pål Varhaug (17).

Pål Varhaug

Pål Varhaug ble italiensk mester i Formel Renault 2.0

Allerede lørdag sikret han seg nemlig mesterskapstittelen, og skriver med det norsk bilsporthistorie.

Varhaug har ledet det åpne italienske mesterskapet siden 11. mai, da han vant begge løpene på Hungaroring i Budapest. To uker senere fulgte han opp med seier på Brno-banen i Tsjekkia.

Siden dette har han opprettholdt en suveren ledelse, og før det siste løpet på Monza i Italia i helgen, ledet han mesterskapet med 248 poeng hele 40 poeng foran nummer to i sammendraget.

- Det var utrolig bra å kunne sikre seieren allerede lørdag, sier Pål Varhaug.

Femteplass i dag

Han tok en trygg femteplass i lørdagens runde og har med det nok poeng til at ingen kan ta fra ham seieren.

Varhaug er inne i sin annen sesong i Formel Renault 2.0. Foruten det åpne italienske mesterskapet, deltar han i år i europamesterskapet for WS by Renault.

Beste nordmann neon sinne

I løpet av sine to år i dette sirkuset har Varhaug prestert bedre resultater på europeiske racingbaner enn noen annen nordmann gjennom tidene.

Bilene som benyttes i Formel Renault 2.0 er bygget i karbonfiber og har en toppfart på over 250 km/t. I 2009 vil Varhaug delta i Grand Prix 3, som kjøres sammen med Formel 1, og Formula Master, som kjøres sammen med WTCC.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale