Ingebrigtsen og Horneland «tok hevn» på Lerkendal: – Det her var en av de store

TRONDHEIM (NRK): Branns trenerduo, Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland, kunne tirsdag kveld juble for tre viktige poeng i nedrykksstriden etter å ha seiret over gamleklubben.

Branns Daouda Bamba etter hans 0-2-scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal Stadion.

JUBEL: Brannspillerne kunne juble for tre poeng mot Rosenborg tirsdag kveld.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Det ble et gledelig gjensyn med Lerkendal for Brann-trener Kåre Ingebrigtsen og hans assistent Eirik Horneland, som begge har en fortid i Trondheim.

To raske mål i den første omgangen, og et tidlig mål i den andre holdt til seier til tross for at Rosenborg skapte dramatikk mot slutten.

En stor kveld på Lerkendal

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen forteller etter kampen at laget hans hadde marginene med

Sander Svendsen

LANGSKUDD: Sander Svendsen kunne juble for Branns mål nummer tre.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

seg i åpningsminuttene, og at de raske scoringene var viktig for kampens videre utvikling.

– Rosenborg har vært i strålende form. Når du kommer hit må du ha litt marginer med deg og det synes jeg vi hadde i de første tjue minuttene. Så scorer vi på de to første målsjansene våre, og får kampen litt der vi ønsker den, sier Ingebrigtsen til NRK.

Den tidligere Rosenborg-treneren legger ikke skjul på at marginene var på Branns side også mot slutten av kampen

Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland

TILBAKE: Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland tok tre poeng mot Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

–Så er det sånn på Lerkendal, at så fort Rosenborg legger på trykket så handler det om å overleve. Vi hang godt i tauene på slutten der. Det var enormt viktig for oss, sier Brann-treneren.

Det hviler liten tvil på at seieren mot gamleklubben betydde mye for «brutter'n».

– Du har hatt noen store kvelder på Lerkendal før. Hvordan rangerer du denne?

– Den her var en av de store.

Gir selvtillit

Brann gikk hele ni kamper uten seier før tirsdagens trepoenger mot Rosenborg. Ingebrigtsen håper at seieren vil gi selvtillit inn mot serieinnspurten.

– Det betyr mye for oss som har slitt. I dag viser vi kvalitet i avslutningene og vi scorer tre flotte mål. Det er ingen tvil om at å vinne på Lerkendal gir selvtillit. Og det gir oss et godt momentum til å gå inn i de siste fem kampene, sier Ingebrigtsen.

Brann er nå fire poeng foran Strømsgodset på kvalifiseringsplass.

Mye gikk feil

Rosenborg-trener, Åge Hareide, sier at mye gikk feil underveis i kampen og at laget hans gjorde det veldig vanskelig for dem selv underveis.

Åge Hareide

MYE FEIL: Hareide konkluderte med at mye gikk feil på Lerkendal tirsdag kveld.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Det var ganske mye som gikk galt. Vi gjør litt for store feil til å vinne fotballkamper og det blir en tung reise for oss. Selv om vi prøver, så blir man frustrert når man kommer bakpå på en litt for lettvint måte, sier Hareide.

Hareide roser spillerne sine for innstillingen de viste mot slutten av kampen, men forteller at det var litt for lite, litt for sent.

– Litt for sent til å få med oss poeng, men likevel så prøver de så godt de kan. De skal ha ros for at de kommer tilbake igjen på 3-0, men det er ikke nok til å vinne eller ta poeng.

To mål på et minutt

Rosenborg var best i åpningsminuttene, men det var Robert Taylor som satte inn kampens første mål. Taylor scoret på et lekkert langskudd etter halvspilt første omgang.

Edvard Tagseth

UHELDIG: Edvard Tagseth var uheldig og spilte Bamba alene med egen keeper.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Bare sekunder senere spilte Edvard Tagseth en svak pasning som Brann-spiss Daouda Bamba snappet opp. Han satte deretter ballen enkelt i mål alene mot Julian Faye Lund.

Drøye to minutter ut i andre omgang fikk Sander Svendsen ballen rett utenfor RBKs 16-meter. Uten å nøle skøyt han ballen over Faye Lund, men akkurat under tverrliggeren, og da ledet Brann 3–0.

Rosenborg yppet seg imidlertid mot slutten av kampen da Kristoffer Zachariassen og Hólmar Örn Eyjólfsson sørget for to sene scoringer, men det holdt ikke for trønderne som tapte kampen 3-2.

Siste nytt

 • Historisk VM-uttak

  Sportssjef Ivar Stuan har tatt ut den første norske kvinnelige VM-troppen i kombinert. Det er trioen Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund og Marte Leinan Lund.

  – Dette er et historisk VM-uttak. For første gang skal kvinnene konkurrere i kombinert, og vi ser veldig frem til dette. Denne kvinnetrioen er alle medaljekandidater i VM. Dette har de vist i helgas kontinentalcup og i verdenscuprennet i Ramsau før jul, sier Stuan i pressemeldinga.

  To plasser er fortsatt ledige i den kvinnelige troppen.

  Hos herrene har Jørgen Graabak fått grønt lys etter helgas verdenscuprenn i Ramsau. Fra før er Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro tatt ut. Ytterlige tre plasser vil fylles seinere.

  Gyda Westvold Hansen
 • Ber FIS vurdere ny Bolsjunov-straff

  Det finske Skiforbundet har sendt en forespørsel til FIS hvor de ber dem vurdere om straffen Bolsjunov fikk var riktig etter søndagens stafett, skriver det finske Skiforbundet i en pressemelding.

  På oppløpet i kampen om 2.-plassen gikk den finske ankermannen, Joni Mäki, først inn på oppløpet, og Bolsjunov følte han ble sperret. Russeren svarte med å slå etter Mäki, før han etter målgang krasjet inn i finnen.

  Russlands lag ble disket, men finnene ber nå om en ny vurdering av straffen til Bolsjunov.

  Verdenscup Lahti
  Foto: Markku Ulander / NTB
 • Verdenscupen avsluttes i Norge

  Verdenscupsesongen for Therese Johaug og resten av langrennseliten avsluttes med renn på Lillehammer i mars.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag.

  Verdenscupfinalen skulle etter planen gått i Beijing, men måtte avlyses som følge av viruspandemien.

  Lillehammer skulle på sin side hatt verdenscuprenn før jul, men også de ble utsatt. Årsaken var at norske myndigheter ikke åpnet for unntak fra innreise- og karantenebestemmelsene.

  Nå blir det renn i mjøsbyen fra 19. til 21. mars. FIS opplyser torsdag at rennprogrammet for avslutningshelgen vil bli offentliggjort så fort det er klart.

  Fra regjeringshold er det samtidig understreket at unntaket som nå foreligger kan bli trukket tilbake dersom smittesituasjonen forverrer seg.

  Russiske Tjumen hadde også søkt om å få overta verdenscupavslutningen i langrenn, men Lillehammer trakk imidlertid det lengste strået.

  Therese Johaug
  Foto: Jussi Nukari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal