NRK Meny
Normal

Ny nedtur for Kristoff: – Flandern i fare

En febersyk Alexander Kristoff (28) må trekke seg fra søndagens Gent-Wevelgem. Nå kan også Flandern rundt ryke.

CYCLING-OMAN-TOUR

STARTET BRA: Alexander Kristoff startet sesongen på best mulig vis, med flere etappeseire, som her i Tour of Oman.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Alexander Kristoff slet voldsomt under endagsrittet E3 Harelbeke i Belgia fredag og ble regelrett parkert. Søndag skulle han gjøre en nytt forsøk i det klassiske brosteinsrittet Gent-Wevelgen.

Det skjer likevel ikke.

– Legen sier jeg ikke kan sykle Gent-Wevelgem. Jeg har fått litt feber og har ikke følt meg helt bra etter E3 Harelbeke, så det er avgjørelsen, forteller nordmannen i en video på Katushas Twitter-profil.

Høydepunkt kan ryke

CYCLING-FLANDERS/ Team Katusha rider Alexander Kristoff of Norway celebrates on the podium after winning the 99th Ronde van Vlaanderen Classic cycling race in Oudenaarde

VANT: Alexander Kristoff gikk til topps i fjorårets Flandern rundt.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Påskesøndagen tilbringer han i stedet på hotellrommet. Kristoff forteller at avgjørelsen ble tatt lørdag kveld, da han følte seg såpass dårlig av forkjølelsen han har hatt i kroppen siden Paris-Nice, hvor han stod av før siste etappe.

Neste helt går Flandern rundt av stabelen. Et ritt 28-åringen vant i fjor, og som er et av sesongens høydepunkt.

– Det kan stå i fare for å ryke, men det er fortsatt en uke til. Vanligvis kommer jeg meg til hektene før det, så vi får se, forklarer Kristoff.

Også tirsdag skal syklisten etter planen i aksjon, i Driedaagse de Panne, som går fra 29. til 31. mars.

– Ingen ønsker sykdom så tett opp mot en hovedsatsing i sesongen, men han er utsatt for en infeksjon, og det er det lite å gjøre noe med. Han hadde nok prøvd om det var Flandern, men nå er det viktigste å forberede seg til det i stedet, sier Stein Ørn til TV 2.

Laster Twitter-innhold

– Lite syk

Allerede fredag varslet Ørn, Kristoffs trener og stefar, at Kristoff måtte vurdere å droppe enten Gent-Wevelgem eller Driedaagse de Panne.

– Hva vil det bety for oppladningen til Flandern Rundt dersom han må stå over disse rittene?

– Alexander har vært lite syk de siste årene og fått kjørt et maksimalt opplegg, men når man får en slik sykdom er det beste man kan gjøre å hvile. Det er ikke mye annet man får gjort da, sa Ørn til NRK.

Edvald Boasson Hagen er tilbake etter sykdom og sykler søndagens Gent-Wevelgen. Det samme gjør Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal