NRK Meny
Normal

– Den der hører hjemme i Hollywood

Steffen Ernemann var langt fra fornøyd med å få straffe imot kvarteret før slutt mot Haugesund. Da la Filip Kiss frem det han mener er bevis for at straffen var korrekt dømt.

duell

DUELL: Denne duellen mellom Pål Alexander Kirkevold og Filip Kiss som ga Haugesund straffe.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg vil gjerne se den straffen en gang til, sier Steffen Ernemann til TV 2 etter kampen.

Ernemann sendte Sarpsborg 08 i føringen etter 64 minutter. 34-åringen står med fire seriemål så langt i år.

Ernemann

IKKE FORNØYD: Etter å ha sett situasjonen var Steffen Ernemann ikke enig i dommerens avgjørelse.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Den der hører hjemme i Hollywood, sier Ernemann i det han fikk se situasjonen som endte med at Haugesunds Filip Kiss gikk i bakken innenfor Sarpsborg 08 sin 16-meter.

Pål Alexander Kirkevold kom hardt inn i en duell med en Kiss og traff han i foten i det han skulle klarere ballen i eget felt. Taklingen endte med gult kort og straffe i kampens 75. minutt.

Kiss var trygg fra 11 meter og sikret ett poeng for bortelaget.

La frem «bevis»

Etter kampen kunne Kiss vise frem et sår på ankelen til NRK. Dette mener han er et kart bevis på at det var en klar straffe.

sår

BEVISET: Såret på Filip Kiss sin ankel viser hvordan Kirkevold gikk inn med knottene først.

Foto: Arne Gunnar Olsen

– Jeg har ikke sett situasjonen etter kampen. Men når du ser merket mitt på foten er det en klar straffe, sier Kiss som mener dette viser at Kirkevold gikk inn med knottene først i duellen.

Haugesund hadde muligheten til å kapre tredjeplassen fra Odd med seier i søndagens kamp, men med ett poeng holder de seg på fjerdeplass. Det var Haugesunds målscorer langt fra fornøyd med.

– Vi hadde fortjent å få med oss ett poeng fra denne kampen. Vi har mange sjanser mot slutten som vi burde scoret på, avslutter han.

– Idiotisk

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke var fornøyd med å få med seg ett poeng borte mot Haugesund. Men sier rett ut at han syntes det var idiotisk å få en straffe imot 15 minutter før slutt.

– Det begynner å koke litt mye i hodene våre når vi spiller rundt egen 16-meter. Det må vi jobbe med, sier han til NRK etter kampen.

Jevn medaljekamp

Resultatet gjør at de to lagene fortsatt er på skuddhold med tanke på tredjeplassen i eliteserien. Haugesund er ett poeng bak tredjeplasserte Odd før skienslagets møte med Aalesund senere søndag.

Haris Hajradinovic hadde ved to anledninger enorme muligheter til å sende Haugesund i føringen. I førsteomgang kom han alene med keeper, men satte ballen utenfor, og etter 50 minutter gjentok han bedriften da han på straffemerket fikk ballen helt for seg selv.

Også Kristoffer Haraldseid hadde muligheten til å sende vertene i ledelsen da han etter 78 minutter satte ballen i stolpen via Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Sarpsborg ligger nå på en femteplass poenget bak Haugesund.

Siste nytt

 • Ny verdensrekord og ny norsk rekord

  Ted-Jan Bloemen gikk inn til ny verdensrekord med tiden 6:01.86 på 5000 meteren i Salt Lake City.

  – Et helt sinnssykt skøyteløp, sier NRK-ekspert Even Wetten.

  Blomen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen, som hang godt på rekordfarten og suste inn til ny norsk rekord med tiden 6.07.61. Det holdt til en sjetteplass.

  Canada WCup Speedskating Ted-Jan Bloemen
  Foto: Mike Ridewood / AP
 • SK snudde til seier i finalen

  FaZe, med norske Håvard «Rain» Nygaard på laget, tok ledelsen 1-0, men brasilianske SK slo tilbake og vant 3-1 i finalen i CS:GO-turneringen ESL Pro League i Odense søndag kveld.

  Håvard Nygaard
  Foto: NRK
 • Seier til Røiseland

  Snowboardkjøreren Mons Røisland vant søndagens verdenscupkonkurranse i Big Air i Colorado. I kvinneklassen tok Silje Norendal tredjeplassen.

  Det var Røislands andre seier i verdenscupsammenheng.

  Silje Norendal ble treer med poengsummen 156,75.

  Røisland
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal