NRK Meny
Normal

Erevik i mål, Ege på benken

Til tross for at førstekeeper Steinar Ege er frisk, velger landslagssjef Robert Hedin å starte med Ole Erevik, som storspilte mot Japan fredag, i mål mot Ungarn.

Steinar Ege og Ole Erevik

Ole Erevik (t.h.) spilte en stor kamp i Steinar Eges (t.v.) fravær fredag. I dag er Ege antakelig tilbake i troppen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Robert Hedin

Landslagssjef Robert Hedin er ikke bekymret over formen til Steinar Ege.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Norge spiller i ettermiddag sin andre kamp i håndball-VM, etter at de slo Japan 35-29 fredag. Dagens motstander, Ungarn, skal på papiret være en tøffere oppgave for Hedins menn.

- Det er en tøff motstander, men stemningen er bra, og alle ser fram mot kampen i kveld, sier landslagssjef Robert Hedin til NRK.

Kampen starter 16.30.

Svekket Ungarn

Norges motstander åpnet VM med seksmålstap mot Island fredag, men er likevel et lag å se opp for.

Ungern er riktignok betydelig svekket etter at stjernespilleren Laszlo Nagy har kuttet ut alt landslagsspill. Nagy spiller til daglig i Barcelona, hvor han er eneste ikke-katalaner gjennom tidene som har båret kapteinsbindet.

Norge møtte Ungarn i VM i 2007, da endte oppgjøret med 25-22 seier i ungarernes favør.

Norge starter med følgende sekser:

Ole Erevik - Lars Erik Bjørnsen, Erlend Mamelund, Bjarte Myrhol, Børge Lund, Håvard Tvedten, Kristian Kjelling.

Reserven storspilte

Robert Hedin har altså valgt å utelate en friskmeldt Steinar Ege fra startsekseren, og starter med Ole Erevik, som spilte en kjempekamp mot Japan , i mål mot Ungarn.

- Det er bra at Steinar er på gang, så får vi se om han får være med for fullt. Han hadde nok egentlig hatt godt av enda en hviledag, men det får han i morgen. Det viktigste er at han kan spille.

- Hvor svekket har han blitt av sykdommen?

- Steinar er Steinar. Vi merker nok ikke så stor forskjell, ler Hedin.

Bekymret

Også Kristian Kjelling følte seg dårlig fredag, men skal være i god form og klar til kamp i dag. Han skal ikke ha hatt de samme symptomene som Ege, beroliger landslagslege Thomas Torgalsen.

- Kristian hadde luftveisinfeksjon, som er noe helt annet. Det er noe vi bestandig har på januarsamlingene, og det går fort over. Kristian føler seg allerede mye bedre, sier Torgalsen til NRK.

Han klarer likevel ikke la være å bekymre seg over sykdommen i troppen. I tillegg til Steinar Ege skal også et knippe østerrikere, som bor på samme hotell som Norge, være syke.

- Hadde jeg hatt en bord nå, skulle jeg banket i det, men det ser heldigvis bra ut nå, vi har ingen nye tilfeller. Jeg krysser fingrene, og hvis alle fortsatt er friske i morgen, regner jeg med at vi er ferdig med dette, sier han.

Den norske troppen har fått beskjed om å være påpasselige med hygienen for å forhindre at smitten sprer seg.

Kan Norge ta revansje fra 2007-tapet og slå Ungarn, eller vil savnet av Steinar Ege i storform bli for stort? Diskutér her!

Siste nytt

 • Ruud videre etter snuoperasjon

  Casper Ruud fikk en drømmestart på ATP-turneringen Swedish Open. 19-åringen gikk til 2.-runde i Sverige med 6-7, 6-4, 6-0 mot spanske Jaime Munar.

  Munar, som er nr 90 på verdensrankingen, kjempet seg til 7-6 i første sett, men Ruud – nr 147 – slo kraftig tilbake.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • G19 tapte åpningskamp

  Norge startet G19-EM i Finland med 1–3 tap mot Portugal. Norge reduserte til 1–2 ved Eman Markovic i andre omgang, men G19-gutta fikk aldri utligningen. I stedet scoret Portugal sitt tredje mål på overtid.

  norge-portugal-g19
  Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag