Tidligere herrelandslagstrener i skiskyting Roger Grubben er nå trener for de norske juniorjentene.

– Jeg synes det er veldig bra de bruker de beste ressursene på juniorene, for de trenger å lære. Roger er knallflink og gjør en god jobb med dem, sier Tora Berger til NRK.no.

Skiskytternes juniorlandslag for kvinner har foran årets sesong gjort kanskje tidenes trener-scoop.

De har nemlig anskaffet seg herrelandslagets- og Ole Einar Bjørndalens tidligere trener Roger Grubben. Suksesstreneren har dessuten fått med seg tidligere skiskytterdronning og førsteårs-«pensjonist» Tora Berger i trenerstaben.

– Jeg klagde ikke, for å si det sånn. Jeg ble ganske glad, sier Karoline Knotten entusiastisk til NRK.no

Roger Grubben sluttet som trener for de norske skiskyttergutta tidligere i år (2014) av hensyn til familien.

– Det er en totalpakke av familiesituasjon og reising, sier han.

Vil bidra på juniornivå

Grubben har likevel hatt lyst å bidra på juniornivå.

– Jeg brenner for å være trener, jeg har jo kjent på det de siste årene med elitegutta at det er trener jeg egentlig er. Dessuten har jeg lyst å bidra på juniorsiden, på damesiden har vi slitt litt med å få opp mange nok gode løpere, sier han til NRK.

Til tross for at han har gått fra voksne menn til juniorkvinner er ikke treningshverdagen så annerledes for Roger Grubbens del.

– Overgangen er mindre enn jeg hadde tenkt. Det som skiller de som er nummer åtte og én i verdenscupen er de små bitene av kvalitet over tid, men det kan Tora veldig mye om. Det er bra hun er med, sier treneren.

Roger Grubben og det norske herrelandslaget i VM i 2005.

Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Stian Eckhoff og Egil Gjelland utgjør det norske stafettlaget som skulle ta Norges første VM-gull i stafett siden 1967. I midten landslagstrener Roger Grubben.

Mer å lære

Kristin Sandeggen ble best av juniorjentene med en 34. plass på lørdagens sprint på Sjusjøen. Hun skryter av sin urutinerte trener.

– Hun er veldig flink. Det er greit å ha noen som er mer rutinert enn jeg er sjøl, sier Sandeggen og ler.

– Jentene har veldig lyst til å bli gode, og har lyst til å lære. De er ganske flinke, synes jeg, repliserer Berger.

Sportsnyheter

Mareritt­minutter knuste Barcelonas Mesterliga-drøm

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

• Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

Germany Soccer Champions League
  • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

– Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

– Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.