Er disse jentene verdens heldigste?

Skiskytternes juniorlag for kvinner har muligens det beste trenerteamet i sirkuset.

Heldige juniorer

Juniorjentene Karoline Knotten (f.h.), Marie Nørstebø, Ragnhild Femsteinevik og Lotte Lie er strålende fornøyde med å ha fått Tora Berger som trener.

Roger Grubben

Tidligere herrelandslagstrener i skiskyting Roger Grubben er nå trener for de norske juniorjentene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg synes det er veldig bra de bruker de beste ressursene på juniorene, for de trenger å lære. Roger er knallflink og gjør en god jobb med dem, sier Tora Berger til NRK.no.

Skiskytternes juniorlandslag for kvinner har foran årets sesong gjort kanskje tidenes trener-scoop.

De har nemlig anskaffet seg herrelandslagets- og Ole Einar Bjørndalens tidligere trener Roger Grubben. Suksesstreneren har dessuten fått med seg tidligere skiskytterdronning og førsteårs-«pensjonist» Tora Berger i trenerstaben.

– Klager ikke

Nyheten ble ikke dårlig mottatt av de seks unge damene på laget.

– Jeg klagde ikke, for å si det sånn. Jeg ble ganske glad, sier Karoline Knotten entusiastisk til NRK.no

Roger Grubben sluttet som trener for de norske skiskyttergutta tidligere i år (2014) av hensyn til familien.

– Det er en totalpakke av familiesituasjon og reising, sier han.

Vil bidra på juniornivå

Grubben har likevel hatt lyst å bidra på juniornivå.

– Jeg brenner for å være trener, jeg har jo kjent på det de siste årene med elitegutta at det er trener jeg egentlig er. Dessuten har jeg lyst å bidra på juniorsiden, på damesiden har vi slitt litt med å få opp mange nok gode løpere, sier han til NRK.

Til tross for at han har gått fra voksne menn til juniorkvinner er ikke treningshverdagen så annerledes for Roger Grubbens del.

– Overgangen er mindre enn jeg hadde tenkt. Det som skiller de som er nummer åtte og én i verdenscupen er de små bitene av kvalitet over tid, men det kan Tora veldig mye om. Det er bra hun er med, sier treneren.

Roger Grubben og det norske herrelandslaget i VM i 2005.

Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Stian Eckhoff og Egil Gjelland utgjør det norske stafettlaget som skulle ta Norges første VM-gull i stafett siden 1967. I midten landslagstrener Roger Grubben.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mer å lære

Kristin Sandeggen ble best av juniorjentene med en 34. plass på lørdagens sprint på Sjusjøen. Hun skryter av sin urutinerte trener.

– Hun er veldig flink. Det er greit å ha noen som er mer rutinert enn jeg er sjøl, sier Sandeggen og ler.

– Jentene har veldig lyst til å bli gode, og har lyst til å lære. De er ganske flinke, synes jeg, repliserer Berger.

Siste nytt

 • Ruuds semifinalemotstander er klar

  Fredag gikk Casper Ruud videre til semifinalen i Madrid Masters. Nå er det klar hvem som blir hans motstander.

  For italienske Matteo Berrettini slo ut Cristian Garin fra Chile i den andre kvartfinalen, og blir dermed Ruuds motstander lørdag.

  Berrettini slo Garin 2-1 i sett, med sifrene 5,7, 6-3, 6-0.

  775649695
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Hjemmesmell for Leicester

  Det ble en tung dag på hjemmebane for Leicester, som etter en iherdig sluttspurt likevel tapte 2-4 for Newcastle. For «the Foxes» røk viktige poeng i kampen om mesterligaplass, men det ble likevel en målfest i Leicester.

  Rett etter at Kasper Schmeichel vartet opp med en kjemperedning, satte Joseph Willock inn kampens første for Newcastle. Drøye ti minutter senere doblet Paul Dummett ledelsen. I andre omgang scoret Callum Wilson både det tredje og fjerde målet for gjestene.

  Med ti ordinære minutter igjen reduserte Marc Albrighton til 1-4, og tente et lite håp for hjemmelaget. Håpet ble ikke mindre da Kelechi Iheanacho reduserte ytterligere til 2-4 etter 87 minutter, men det stoppet også der.

  Leicester ligger fremdeles på tredjeplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Chelsea som følger like bak på fjerdeplass. Med fredagens tre poeng klatret Newcastle opp til 13.-plass.

  Premier League - Leicester City v Newcastle United
  Foto: Michael Regan / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal