Er disse jentene verdens heldigste?

Skiskytternes juniorlag for kvinner har muligens det beste trenerteamet i sirkuset.

Heldige juniorer

Juniorjentene Karoline Knotten (f.h.), Marie Nørstebø, Ragnhild Femsteinevik og Lotte Lie er strålende fornøyde med å ha fått Tora Berger som trener.

Roger Grubben

Tidligere herrelandslagstrener i skiskyting Roger Grubben er nå trener for de norske juniorjentene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg synes det er veldig bra de bruker de beste ressursene på juniorene, for de trenger å lære. Roger er knallflink og gjør en god jobb med dem, sier Tora Berger til NRK.no.

Skiskytternes juniorlandslag for kvinner har foran årets sesong gjort kanskje tidenes trener-scoop.

De har nemlig anskaffet seg herrelandslagets- og Ole Einar Bjørndalens tidligere trener Roger Grubben. Suksesstreneren har dessuten fått med seg tidligere skiskytterdronning og førsteårs-«pensjonist» Tora Berger i trenerstaben.

– Klager ikke

Nyheten ble ikke dårlig mottatt av de seks unge damene på laget.

– Jeg klagde ikke, for å si det sånn. Jeg ble ganske glad, sier Karoline Knotten entusiastisk til NRK.no

Roger Grubben sluttet som trener for de norske skiskyttergutta tidligere i år (2014) av hensyn til familien.

– Det er en totalpakke av familiesituasjon og reising, sier han.

Vil bidra på juniornivå

Grubben har likevel hatt lyst å bidra på juniornivå.

– Jeg brenner for å være trener, jeg har jo kjent på det de siste årene med elitegutta at det er trener jeg egentlig er. Dessuten har jeg lyst å bidra på juniorsiden, på damesiden har vi slitt litt med å få opp mange nok gode løpere, sier han til NRK.

Til tross for at han har gått fra voksne menn til juniorkvinner er ikke treningshverdagen så annerledes for Roger Grubbens del.

– Overgangen er mindre enn jeg hadde tenkt. Det som skiller de som er nummer åtte og én i verdenscupen er de små bitene av kvalitet over tid, men det kan Tora veldig mye om. Det er bra hun er med, sier treneren.

Roger Grubben og det norske herrelandslaget i VM i 2005.

Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Stian Eckhoff og Egil Gjelland utgjør det norske stafettlaget som skulle ta Norges første VM-gull i stafett siden 1967. I midten landslagstrener Roger Grubben.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mer å lære

Kristin Sandeggen ble best av juniorjentene med en 34. plass på lørdagens sprint på Sjusjøen. Hun skryter av sin urutinerte trener.

– Hun er veldig flink. Det er greit å ha noen som er mer rutinert enn jeg er sjøl, sier Sandeggen og ler.

– Jentene har veldig lyst til å bli gode, og har lyst til å lære. De er ganske flinke, synes jeg, repliserer Berger.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal