NRK Meny
Normal

Er dette tidenes takling?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Canadiske kommentatorer kaller denne taklingen for "the greatest hit ever"

Øyeblikk som dette blir verdsatt i hockeyens fødeland.

Tidlig i siste periode i kampen mellom Russland og Tsjekkia leverte Russlands superstjerne Alexander Ovetsjkin en knusende takling mot tsjekkernes aldrende superstjerne Jaromir Jagr i midtsonen.

Pucken ble erobret, og Jevgenij Malkin satte inn 3-1 til Russland.

Ekspertene i canadisk TV jublet over taklingen og kalte den "the greatest hit ever".

Samtidig roste de 38 år gamle Jagr for å ta taklingen som en mann. Han reiste seg og var på skøytene i løpet av få sekunder.

Russland vant forøvrig kampen 4-2.

Store profiler

Selv om taklinger som dette forekommer fra tid til annen i internasjonal ishcokey er det sjelden de involverte er tre av sportens aller største profiler.

Alexander Ovetsjkin er kanskje verdens beste ishockeyspiller for øyeblikket. I NHL er han den mest målfarlige og kraftfulle spilleren, og han hylles for sin oppofrende spillestil.

Jaromir Jagr har lang fartstid bak seg i NHL og regnes som en av tidenes beste spillere. Han er blant de ti beste på statistikken over flest mål, assist og poeng i verdens beste proffliga.

Målscoreren Malkin er heller ingen smågutt. Han toppet poengligaen i fjor da han vant Stanley Cup med sitt Pittsburgh Penguins.


Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld