NRK Meny
Normal

Enorm keepertabbe ga Haugesund trøbbel – videre etter straffer

Haugesund hadde nesten to bein i kvartfinalen i NM. Så gikk det galt for keeper Per Kristian Bråtveit.

SE TABBEN: Quint Jansen reduserte for Mjøndalen etter en stor keepertabbe.

Laster innhold, vennligst vent..

Et langt Mjøndalen-frispark ramlet ned i returrom. Der fikk Quint Jansen så vidt sendt av gårde et skudd, som Bråtveit så ut til å ha full kontroll på. Men ballen glapp mellom keeperhanskene til 22-åringen, og spratt i mål.

Det skjedde på stillingen 2–0 til Haugesund, og plutselig var Mjøndalen invitert inn i kampen igjen.

Den muligheten lot de ikke glippe, og på overtid fikk de endelig uttelling. Igjen var det midtstopperen Quint Jansen som lurte i motstanderens boks. Mjøndalen kom rundt på kant, og fikk svingt et innlegg inn foran mål. Der fikk Jansen stå helt alene, og bredside inn utligningen.

Lagene måtte derfor ut i ekstraomganger. Men ingen av lagene var særlig farlige fremover på banen de siste 30 minuttene, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.

Der måtte det hele 16 straffer til før kampen var avgjort. Alexander Betten Hansen var nødt til å score for å holde Mjøndalen i live, men straffesparket gikk over. Dermed kom Haugesund seg helskinnet gjennom til kvartfinalene.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ruud røk ut i Slovakia

  Med 0-2-tap mot Sergio Gutiérrez-Ferrol, er Casper Ruud ute allerede i andre runde av ATP-challenger-turneringen i Slovakia.

  Gutiérrez-Ferrol vant med settsifrene 6-4, 6–1.

  ruud
  Foto: Christophe Archambault / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania