Enorm keepertabbe ga Haugesund trøbbel – videre etter straffer

Haugesund hadde nesten to bein i kvartfinalen i NM. Så gikk det galt for keeper Per Kristian Bråtveit.

SE TABBEN: Quint Jansen reduserte for Mjøndalen etter en stor keepertabbe.

Laster innhold, vennligst vent..

Et langt Mjøndalen-frispark ramlet ned i returrom. Der fikk Quint Jansen så vidt sendt av gårde et skudd, som Bråtveit så ut til å ha full kontroll på. Men ballen glapp mellom keeperhanskene til 22-åringen, og spratt i mål.

Det skjedde på stillingen 2–0 til Haugesund, og plutselig var Mjøndalen invitert inn i kampen igjen.

Den muligheten lot de ikke glippe, og på overtid fikk de endelig uttelling. Igjen var det midtstopperen Quint Jansen som lurte i motstanderens boks. Mjøndalen kom rundt på kant, og fikk svingt et innlegg inn foran mål. Der fikk Jansen stå helt alene, og bredside inn utligningen.

Lagene måtte derfor ut i ekstraomganger. Men ingen av lagene var særlig farlige fremover på banen de siste 30 minuttene, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.

Der måtte det hele 16 straffer til før kampen var avgjort. Alexander Betten Hansen var nødt til å score for å holde Mjøndalen i live, men straffesparket gikk over. Dermed kom Haugesund seg helskinnet gjennom til kvartfinalene.

Siste nytt

 • Nærmar seg fullt hus på Ullevaal

  Tysdag kveld var det selt 21.000 billettar til EM-kvalifiseringskampen mot Sverige på Ullevaal. Det kan bety fulle tribuner med litt over 26.000 på kampen 26. mars.

  Sist det var fullt på ein landskamp på Ullevaal, var mot Tyskland i 2016.

  Publikum på Ullevaal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal