NRK Meny
Normal

Enorm keepertabbe ga Haugesund trøbbel – videre etter straffer

Haugesund hadde nesten to bein i kvartfinalen i NM. Så gikk det galt for keeper Per Kristian Bråtveit.

SE TABBEN: Quint Jansen reduserte for Mjøndalen etter en stor keepertabbe.

Laster innhold, vennligst vent..

Et langt Mjøndalen-frispark ramlet ned i returrom. Der fikk Quint Jansen så vidt sendt av gårde et skudd, som Bråtveit så ut til å ha full kontroll på. Men ballen glapp mellom keeperhanskene til 22-åringen, og spratt i mål.

Det skjedde på stillingen 2–0 til Haugesund, og plutselig var Mjøndalen invitert inn i kampen igjen.

Den muligheten lot de ikke glippe, og på overtid fikk de endelig uttelling. Igjen var det midtstopperen Quint Jansen som lurte i motstanderens boks. Mjøndalen kom rundt på kant, og fikk svingt et innlegg inn foran mål. Der fikk Jansen stå helt alene, og bredside inn utligningen.

Lagene måtte derfor ut i ekstraomganger. Men ingen av lagene var særlig farlige fremover på banen de siste 30 minuttene, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.

Der måtte det hele 16 straffer til før kampen var avgjort. Alexander Betten Hansen var nødt til å score for å holde Mjøndalen i live, men straffesparket gikk over. Dermed kom Haugesund seg helskinnet gjennom til kvartfinalene.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal