NRK Meny
Normal

Enorm keepertabbe ga Haugesund trøbbel – videre etter straffer

Haugesund hadde nesten to bein i kvartfinalen i NM. Så gikk det galt for keeper Per Kristian Bråtveit.

SE TABBEN: Quint Jansen reduserte for Mjøndalen etter en stor keepertabbe.

Laster innhold, vennligst vent..

Et langt Mjøndalen-frispark ramlet ned i returrom. Der fikk Quint Jansen så vidt sendt av gårde et skudd, som Bråtveit så ut til å ha full kontroll på. Men ballen glapp mellom keeperhanskene til 22-åringen, og spratt i mål.

Det skjedde på stillingen 2–0 til Haugesund, og plutselig var Mjøndalen invitert inn i kampen igjen.

Den muligheten lot de ikke glippe, og på overtid fikk de endelig uttelling. Igjen var det midtstopperen Quint Jansen som lurte i motstanderens boks. Mjøndalen kom rundt på kant, og fikk svingt et innlegg inn foran mål. Der fikk Jansen stå helt alene, og bredside inn utligningen.

Lagene måtte derfor ut i ekstraomganger. Men ingen av lagene var særlig farlige fremover på banen de siste 30 minuttene, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.

Der måtte det hele 16 straffer til før kampen var avgjort. Alexander Betten Hansen var nødt til å score for å holde Mjøndalen i live, men straffesparket gikk over. Dermed kom Haugesund seg helskinnet gjennom til kvartfinalene.

Siste nytt

 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Emre Can er Juventus-klar

  Emre Cans tid i Liverpool er offisielt over. Midtbanespilleren har skrevet under en fireårskontrakt med den italienske storklubben Juventus. Den tyske 24-åringen gjennomførte den obligatoriske legesjekken i Torino tidligere i dag.

  Italy Soccer Can
  Foto: Alessandro Di Marco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia