Denne jenta får holde «Tutta» med selskap på LPGA-touren

Marita Engzelius (23) kvalifiserte seg søndag til spill i den prestisjetunge LPGA-touren i golf fra og med 2013.

Marita Engzelius

Marita Engzelius (23) er klar for å vise seg frem på LPGA-touren i golf neste år.

Foto: Norges Golfforbund

Det er klart etter at hun endte på delt 24.- plass i kvalifiseringen som fant sted i Florida fra onsdag til søndag.

Engzelius, som fortsatt har amatørstatus grunnet skolegang, måtte tåle tre slag over par søndag. Dermed endte hun på 358 slag totalt, ett slag over det som ville gitt henne tilnærmet alle startene på neste års LPGA.

24.- plassen vil likevel gi henne rundt ti starter i 2013.

– Marita er ranket som den 150. beste amatørspilleren i verden. Å ta steget derfra til LPGA i ett jafs er ikke mindre enn fantastisk, sier Landslagstrener Jonas Lilja, som har fulgt Engzelius gjennom hele turneringen.

– Ingen forventninger

Heller ikke Engzelius selv hadde trodd hun skulle klare å prestere så godt.

– Jeg hadde ikke så store forventninger på forhånd. Dette har gått over all forventning, sa Engzelius til LPGA.com etter lørdagens runde.

Der ble hun også spurt om hvilke planer hun har om hun kom til å lykkes med å kvalifisere seg til LPGA-touren.

– Da skal jeg gripe sjansen. Det blir en drøm som blir virkelig, sa Engzelius.

En sensasjon

Og drømmen ble virkelig for 23-åringen fra Oslo. Selv om hun var med i konkurransen for å få mer erfaring, endte hun opp med å skulle få konkurrere mot de beste i verden.

Dét er en vanvittig stor prestasjon, ifølge generalsekretær i Norges Golfforbund, Tor-Anders Hanssen.

– Livet hennes vil endre seg radikalt. Hun skal slåss mot de største stjernene, men hun har vist at hun kan score stabilt og lavt nok til å kjempe mot de beste. Hun vil nok bite godt fra seg, sier generalsekretær Hanssen til TV2.

Får duellere mot forbildet

I kategorien «de beste» hører absolutt Suzann «Tutta» Pettersen hjemme. Hun har i en årrekke vært blant verdens aller beste kvinnelige golfere, og et stor forbilde for Marita Engzelius.

– Jeg kjenner ikke Suzann veldig godt, men vi har møttes en del ganger. Jeg ser opp til henne. Hun er proff i alt hun gjør, sier ungjenta til VG.

Og «Tutta» gleder seg over å få selskap av golfsensasjonen.

– Det er kjempegøy, både for min egen del og for norsk golf, at vi får opp en ny jente på LPGA-touren. Og så er det spesielt moro for meg at hun kommer fra Oslo Golfklubb, som også er min klubb, sier Pettersen til TV 2.

Siste nytt

 • Norge dropper flytur sammen med koronarammede Russland

  Lagledelsen for håndballgutta i EM takket nei til flyreise og valgte buss til Bratislava for hele troppen. Smittevernhensyn trumfet kortere reisetid.

  Norge har som et av få lag sluppet helt unna positive koronatester før og under EM. Mandag ble det klart at også Russlands tropp er rammet av virussmitte hos to spillere. Russland slo Norge 23-22 lørdag.

  Den opprinnelige planen var tog sammen med Russland-troppen og representanter fra Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det opplegget ble skrotet tidlig mandag.

  Så lanserte EHF senere samme dag en felles norsk flyreise med den russiske delegasjonen og EHF-folket.

  – Vi fant ut at vi heller ville kjøre med teambussen. Det har vi fått ordnet. Det er enklere for oss og har også et element av trygghet i seg, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB om turen Košice – Bratislava.

  Košice ligger øst i Slovakia, mens Bratislava er på motsatt side av landet. Det tar snaut fem timer med buss mellom de to byene. (NTB)

  Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • To Zuccarello-assists i Wild-tap

  Mats Zuccarello noterte seg for to målgivende pasninger da Minnesota Wild holdt følge med Colorado Avalanche til full tid, men til slutt tapte 3-4 etter straffeslag.

  Nordmannens første målgivende pasning etter 6.46 minutter i tredje periode da ledet Avalanches 2-1.

  Zuccarello hentet inn en pasning som lagkamerat Matt Dumba nesten mistet til motstanderen. Nordmannen sendte den videre til Kirill Kaprizov, som satte pucken i mål fra spiss vinkel. Dermed sto det 2-2.

  Nathan MacKinnon scoret for Avalanche etter 16.28 i tredje periode.

  Bare 41 sekunder senere sendte Zuccarello av gårde et skudd fra litt over blueline. Det nådde ikke mål, men ble snappet opp av Kaprizov, som overlistet målvakten og sørget for 3-3. Det resultatet sto seg til kampen ble blåst av. Overtidsspillet ble målløst, og dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

  Zuccarello var først ut, men bommet, og det var han ikke alene om. Først på det fjerde straffeslaget scoret Mikko Rantanen for Avalanche. Da Kirill Kaprizov bommet for Wild, var tapet et faktum. (NTB)

  Minnesota Wild v Vancouver Canucks
  Foto: Rich Lam / AFP
 • Casper Ruud trekker seg fra Australian Open på grunn av ankelskade

  Den norske tennisstjernen Casper Ruud er ute av Australian Open før første kamp. Han trekker seg på grunn av en ankelskade, men den betegnes ikke som alvorlig.

  Nordmannen som er rangert som nummer åtte i verden, skulle ha møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp tirsdag. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal