Hopp til innhold

England-sjefen trekker frem fire spillere etter triumfen – ingen av dem har vært på banen i EM

England hylles fra alle kanter etter en særdeles overbevisende seier mot Ukraina lørdag kveld. Etter kampen brukte Gareth Southgate tid på å rose fire spillere, og ikke dem man kanskje skulle tro.

Raheem Sterling, Gareth Southgate

– For en triumf dette er for Gareth Southgate, sa NRK-kommentator Christian Nilsen presist.

For etter England 4-0-seier over Ukraina venter semifinale mot Danmark 7. juli etter at danskene slo ut Tsjekkia tidligere på kvelden.

– Vi er i drømmeland

Vinneren der skal spille EM-finale mot enten Italia og Spania, som møtes i den andre semifinalen 6. juli.

Begge semifinalene spilles på Wembley. Finalen 11. juli spilles samme sted.

It's coming home?

– Vi er i drømmeland, konstaterte tidligere England-spiller Matt Upson til BBC om den engelske prestasjonen.

ebgYtlUf6oQ

Jordan Henderson scoret sitt første for England lørdag.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / AFP

– Blir vårt livs største kamp

Jordan Henderson hyller særlig én ting etter lørdagens storseier:

Mentaliteten til hele England-troppen.

– Det er spillere her som ikke har fått spille så mye som de har ønsket, men disse har vært bemerkelsesverdige. De har trent hardt hele tiden, lagt ned ekstra arbeid og støttet gutta i garderoben. Dette er den beste troppen jeg har vært borti på den måten i et mesterskap, sier Henderson ifølge BBC.

Om Danmark-kampen på onsdag slår han fast:

– Det blir vårt livs største kamp.

Southgate trakk frem fire spillere

England-sjef Gareth Southgate støtter Hendersons syn på lagmoralen. I et intervju med BBC etter kampen la han vekt på nettopp bidraget fra de som ikke er på gresset mest av alle.

– Det er en merkelig følelse. Nå tenker jeg på de som ikke har fått komme på banen. Conor Coady, Ben Chilwell, Sam Johnstone, Aaron Ramsdale, det er disse spillerne som gjør laget suksessfullt. Lagånden her er fenomenal, sier England-sjefen.

De fire er de eneste i England-troppen som ikke har vært på banen i EM så langt.

– Noe spesielt er i ferd med å skje

Det er 55 år siden sist England vant et stort mesterskap.

– Noe spesielt er i ferd med å skje. Vi startet turneringen tregt, men forbedrer oss for hver kamp. Hodet mitt ber meg roe meg ned, men hjertet tar av, sier tidligere landslagsspiller Alan Shearer til BBC.

– Jeg vil ikke være en festbrems, men vi tar én kamp av gangen, sier England-stopper Harry Maguire i et TV-intervju etter kampen.

PdzozYEmVVY

England var fullstendig overlegne i lørdagens kamp. Her er det Declan Rice som jubler etter en engelsk scoring.

Foto: Ettore Ferrari / AP

Før lørdagens kamp var Englands 4-1-seier mot Nederland i EM 1996 landets største seier i et EM.

Nå er den rekorden slettet fra historiebøkene.

Harry Kane, som scoret to mål, var naturlig nok en lettet og glad mann etter kampslutt.

– At vi vinner på den måten vi gjorde .... Det er en stor kveld for engelsk fotball, sier han.

Hyller United-spiller

Særlig én spiller hylles for prestasjonen sin mot Ukraina. Luke Shaw var strålende på venstrebackposisjon og bidro med to målgivende før han ble tatt av banen for å spare krefter 25 minutter før slutt.

– Han har vært strålende og fortjener ekstra honnør. Han tok med seg prestasjonen mot Tyskland til kampen i dag. Han har vært ustoppelig, sier tidligere landslagsspiller Jermaine Jenas til BBC.

– Luke Shaw ... En sensasjonell prestasjon, mente tidligere Premier League-profil Micah Richards.

Artig nok storspilte Shaw på José Mourinhos nye hjemmebane i Roma. De to var i nok en ordkrig tidligere i EM, der Mourinho gikk ut i The Times og kritiserte dødballene hans for England.

– Jeg er vant til at han sier negative ting om meg, sa Shaw da.

Og snakk om å slå tilbake. Lørdag noterte altså Shaw seg for to målgvivende, én av dem på dødball ...

dhpkD6zqyag

Luke Shaw (t.v) får ros for prestasjonen sin lørdag. Her med Harry Kane.

Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Kampen var bare tre og et halvt minutt gammel da den første scoringen ble et faktum. Raheem Sterling spilte en nydelig stikker gjennom til Harry Kane, som var langt fra å være i offside.

Alene med keeper satte han inn 1-0 med en kontakt avslutning i venstre hjørne.

Statistikkbyrået Opta påpekte etter scoringen at dette var sjette gang Sterling hadde målgivende til en Harry Kane-scoring, mer enn noen andre på England i det 20. århundre.

England fortsatte å styre kampen, og skapte tidsvis flere farligheter foran Ukraina-målet, men det ble ikke flere scoringer før pause. Ukraina var også farlig frempå etter 1-0-scoringen, men den ble med den ene scoringen før hvilen.

Andre omgang var ikke ett minutt gammel da 2-0 ble et faktum. En glimrende dødball fra Luke Shaw landet perfekt i rommet foran mål, og der hadde United-lagkamerat Harry Maguire få problemer med å stange ballen i nettet.

Bare fem minutter senere kom spikeren i kista, og nok en gang var det Luke Shaw som var arkitekten. Han fikk ballen ute til venstre og slo et nydelig innlegg inn i boksen, der ventet Kane og stanget ballen i mål fra kloss hold. Dermed sto det 3-0 til engelskmennene.

Første England-mål

Jordan Henderson ble byttet inn i andre omgang for Declan Rice, som hadde gult kort, og det tok ikke lang tid før Liverpool-helten markerte seg.

På en corner fra Mason Mount rev Henderson seg løs og styrte ballen i mål fra kloss hold, og vips ledet England 4-0.

Det var Hendersons første mål på landslaget, og jubelen sto i stil med anledningen.

Flere mål ble det ikke.

Nå venter semifinale for engelskmennene. Ukraina reiser hjem.

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Sandvolleyball: Norsk finaleseier i nasjonscupen

  Norge vant herrefinalen i kvalifiseringsturneringen i den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball torsdag. Det skjedde på hjemmebane i Lillesand.

  Finalen ble spilt mot England som best av tre kamper. Hendrik Mol og Mathias Berntsen åpnet med å slå Frederick Bialokoz/Issa Batrane 2-1 i sett (18-21, 21-19, 15-11).

  Samme spenning ble det ikke med medaljegrossistene Anders Mol og Christian Sørum i aksjon. De tok seg enkelt av Javier Bello/Joaquin Bello med 21-10, 21-16.

  I kvinnefinalen ble det norske 0-2-tap i begge kampene mot Tyskland. Kristine Larsdatter Garder og Ingrid Lunde røk 22-24, 18-21 for Laura Ludwig/Louisa Lippmann, mens Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte 17-21, 19-21 i møtet med Svenja Müller/Cinja Tillmann. (NTB)

  EM Sandvolleyball i München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Reistads scoringsshow hjalp Esbjerg til sluttspillgull

  Henny Reistad var skarpest foran mål da Esbjerg banket tittelforsvarer Odense 34-21 og vant det danske sluttspillet i håndball.

  Uavgjort ville vært nok for Esbjerg etter en knepen borteseier i første finalekamp, men i egen hall ville laget ha en skikkelig fest. Det gikk hardt ut over Odense.

  Reistad hamret inn åtte av vertenes mål, og det var doblet så mange som neste spiller på toppscorerlista. Esbjerg gikk til pause med 18-12-ledelse.

  Som vanlig var det Esbjergs norske kontingent som markerte seg offensivt. I tillegg til Reistad scoret også Nora Mørk (4), Vilde Ingstad (4), Kristine Breistøl (3), Marit Røsberg Jacobsen (3) og Sanna Solberg-Isaksen (1).

  Odense hadde også norske bidrag med tre mål fra både Maren Aardahl og Tonje Løseth. (NTB)

  EHF FINAL4 2023 Kvinner: FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste