England-sjefen får kritikk etter seier: – I ferd med å bli en vits

England hadde god kontroll mot Tsjekkia, og endte opp som gruppevinner. Men byttene til manager Gareth Southgate havnet i fokus.

Euro 2020 - Group D - Czech Republic v England

BYTTET UT: Jack Grealish så ikke helt fornøyd ut da han gikk av banen.

Foto: Laurence Griffiths / Reuters

England imponerte ikke voldsomt mot Tsjekkia heller, men Raheem Sterling sørget for gruppeseier og tre nye poeng. Men det var Jack Grealish som var den store snakkisen underveis i kampen.

Da Grealish ble byttet av etter en drøy time spilt, buet engelskmennene på tribunen. Han har vært en favoritt blant fansen. Heller ikke Aston Villa-profilen selv så fornøyd ut.

– Dette er han ikke fornøyd med. Han trodde sikkert at han kunne fullføre kampen i kveld. Han hadde en god første omgang, men vi har ikke sett ham mye i andre omgang, sa tidligere Tottenham-spiller og BBCs fotballekspert Chris Waddle.

– Han ser skuffet ut. Jeg tror han tenker at dette var hans sjanse, og han ser ikke fornøyd ut – ikke i det hele tatt, sa Karen Carney, tidligere England-profil, til BBC.

Kritisk til flere bytter

I tillegg til kritikk mot Grealish-byttet, ble det nok en gang mye snakk om hvor lite spilletid Dortmund-stjernen Jadon Sancho får på banen. Jan Åge Fjørtoft er blant dem som rister på hodet av prioriteringene til Southgate.

– Denne «Sancho får ikke spille»-historien er i ferd med å utvikle seg til en vits. England er desperate etter fart, etter spillere som utfordrer. Og nå får han åtte minutter på banen, tvitret Fjørtoft lettere oppgitt.

Mot Tsjekkia kom Sancho først på banen i det 84. minutt. Det var første gang han fikk spilletid i mesterskapet.

Kveldens målscorer Sterling mente etter kampen at de spilte god fotball, og var naturlig nok glad for gruppeseier. Han roste også nevnte Grealish og 19 år gamle Bukayo Saka, som spilte på høyrekanten.

– De klarte seg veldig bra og var positive. Det er strålende å ha slike spillere her, sa Sterling til Uefa.

Tøff motstand venter

England var svært nære en pangstart da Sterling fikk sjansen alene med keeper. Manchester City-spilleren lobbet ballen over keeper, men den gikk i stolpe og ut.

Så skulle England få hull på byllen.

Grealish dro seg forbi Premier League-rival Vladimír Coufal. Han slo ballen over hele forsvaret til Tsjekkia og traff pannebrasken til Raheem Sterling, som har scoret begge målene til England i mesterskapet.

Tsjekkia hadde noen gode sjanser, men England hadde kontroll på kampbildet. Harry Kane hadde blant annet en stor sjanse som ble reddet på flott vis av keeper Tomás Vaclík.

Både Tsjekkia og England var allerede videre til åttedelsfinalen før kveldens kamp, men det var fortsatt usikkert hvordan veien videre blir. Nå slår Kroatia følge med de to lagene.

For det er nemlig slik at førsteplassen i gruppa skal møte enten Frankrike, Portugal, Tyskland eller Ungarn. Kampen spilles på Wembley på tirsdag.

– Sånn er turneringsfotball. På et tidspunkt må man møte de beste lagene. Det er hele poenget med å være her, å utfordre oss selv, sa målscorer Raheem Sterling i et intervju vist på NRK.

Imponerte eksperter

Engelskmennene fikk ros av NRKs eksperter i pausen. Melissa Wiik Kovács mener at det var den beste omgangen deres så langt i mesterskapet.

– England, hatten av for det de driver med, sa Aleksander Schau.

Også engelske legender lot seg imponere.

– De er mye bedre fremover. Backene står høyere og spillerne sender pasninger fremover, skrev Shearer på Twitter.

– Veldig bra fra Sterling, som gir England ledelsen. Jack Grealish ser bra ut. Hvem hadde trodd det? skrev Lineker, sannsynligvis ironisk om Grealish.

Men i andre omgang var det verre. Da klarte ikke engelskmennene å holde oppe samme trykk.

– England ser litt tamme ut, og trenger noen som finner gnisten. Fansen merker det også, skrev BBC-skribent Phil McNulty.

Det var ganske sjansefattig i hele andre omgang, og det endte med at de trygget inn 1-0-ledelsen.

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Berge fikk uvanlig innrømmelse fra dommerne: – Aldri opplevd før

TOKYO/OSLO (NRK): Christian Berge var svært engasjert på sidelinjen da Norge måtte slite seg til seier mot Argentina. Etter kampen hadde han en uvanlig prat med dommerne.

Siste nytt

 • Kenneth Larsen ny trener for Vålere

  Etter et år med administrative oppgaver er Espen Knutsen tilbake med treneransvar for Vålerenga Hockey. Han blir assistent for Kenneth Larsen.

  Larsen tar dermed over ansvaret som hovedtrener etter Roy Johansen, som har trent laget siden 2016.

  wm0-gEh-Oy0
  Foto: Mariam Butt / N
 • Norwich avlyste treningskamp

  Den engelske Premier League-klubben Norwich har sett seg nødt til å avlyse kveldens treningskamp mot Coventry etter at det er oppdaget koronasmitte i laget.

  Avgjørelsen om å avlyse kampen er tatt for å være på den sikre siden etter et mindre antall positive koronatester i førstelaget, heter det i en pressemelding på klubbens nettsider.

 • Hvas med ny norsk rekord

  Tomoe Zenimoto Hvas satte ny norsk rekord da han vant sitt heat på 200 meter medley i OL onsdag. Han svømte inn på tiden 1.57.64. Den gamle rekorden hans var på 1.59,44. Det holdt til en plass i semifinalen.

  Hvas ble nummer 12, og de 16 beste svømmer semifinale torsdag.

  Hvas ledet det tredje av de seks heatene hele veien. Det ga seier nesten ett sekund foran australske Brendon Smith.

  Han ble slått av tre svømmere i det fjerde heatet og tre i det femte. Dermed var han semifinaleklar før det siste heatet.

  Hvas var norsk flaggbærer sammen med stuperen Anne Tuxen under åpningsseremonien forrige uke. Mandag satte han norsk rekord på 200 meter butterfly med 1.56,30, men det holdt ikke til semifinaleplass.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/tt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal