NRK Meny
Normal

Norges trener: – Vi var spente og skuffa

Den mildt sagt spesielle kampen mellom Norge og England endte til slutt 2-2. Men kvalifiseringsdramaet endte til slutt med jubel for Norge.

Lisa Naalsund jenter 19 landslag

GIKK TIL SLUTT: Norge og Lisa Naalsund kan juble for EM-sluttspill.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Lørdag startet EM-kvalifiseringskampen for J19 mellom England og Norge. Sent torsdag kveld ble kampen fullført. England scoret på straffesparket og sikret gruppeseieren med uavgjort 2-2.

Likevel kan de norske jentene juble og pakke for tur til Israel, da resultatene i de andre gruppene gikk Norges vei.

– Dette er en dag vi aldri trodde vi skulle få oppleve. Ingen av de involverte vil nok oppleve det igjen, sier trener Nils Lexerød.

Nederland kunne snappet plassen

Tidligere på dagen vant Norge 8-1 mot Nord-Irland. Samtidig vant England 3-1 mot Sveits og sikret seg bedre målforskjell enn de norske jentene. Seieren 8-1 så ut til å bli to mål for liten.

– Vi skapte mange sjanser og var i nærheten av å score to mål til. Det var mange spente og skuffa spillere etter den kampen, sier Lexerød.

Men i tillegg til gruppevinnerne går også den beste gruppetoeren til EM. Poeng og målforskjell skal regnes ut etter at resultatet mot det dårligste laget er gruppa er strøket. Før de siste kampene i de andre kvalifiseringsgruppene kunne flere lag bli bedre gruppetoere enn Norge, men resultatene gikk Norges vei.

Eneste mulighet for at Norge skulle miste EM var at England skulle rekke å score enda et mål på de siste sekundene. Da ville Nederland vært klare for sluttspillet. England på sin side var avhengig av å score på straffen for å ta seg videre.

– Jeg er imponert over hvordan spillerne og støtteapparatet har klart å holde fokus. Jentene presterte en god kamp mot Nord-Irland og er fortjent klare for EM, sier Lexerød.

Protesten tatt til følge

Her er grunnen til at straffesparket ble tatt på nytt:

I lørdagens EM-kvalifiseringskamp for J19-landslaget i Belfast mellom Norge og England, fikk England straffe på overtid. England scoret, men dommeren annullerte målet og dømte frispark til Norge fordi en engelsk spiller beveget seg inn i 16-meteren før straffesparket ble tatt.

Kampen endte 2-1 til Norge og England la inn protest. Onsdag kveld ga Det internasjonale fotballforbundet (UEFA) England medhold fordi dommeren etter regelverket skulle gitt England en ny straffe i stedet for frispark til Norge.

Norge ledet for øvrig kampen 2-0 frem til England scoret i det 88. minutt og fikk straffesparket fire minutter på overtid,

Siste nytt

 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street