NRK Meny
Normal

England fikk straffe etter videodømming

I Paris tirsdag opplevde engelske landslagsspillere videodømming for første gang. Det resulterte i en fransk utvisning og engelsk straffe.

England - Norge

TIDENS FØRSTE: Harry Kane sammen med dommer Davide Massa som tildelte England straffe etter videodømming.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

England hadde aldri før spilt en fotballkamp med videodømming da Dele Alli gikk i bakken like etter pause mot Frankrike.

Dommer Davide Massa pekte raskt på straffemerket, men ble så stående og snakke i headsettet.

Laster Twitter-innhold

Overraskede franskmenn

Det var liten tvil om at han konferert med den såkalte videodommerassistenten som fuglte kampen på utallige skjermer fra et eget rom.

Etter hvert dro Massa så opp det røde kortet og viste ut Frankrikes Raphaël Varane som han - og assistentene - da mente hadde felt Alli med ulovlige midler.

De franske spillerne måpte og virket overrasket over det som tilsynelatende var en streng avgjørelse. TV-bildene viser at Varane er borti beina til Alli, men det er langt i fra noen stygg takling.

Til BBC sier England-sjef Gareth Southgate at han ikke tror videdømming alltid «vil gi hundre prosent riktige avgjørelser».

– Det vil fortsatt være et element av en personlig vurdering, sier Southgate.

Raphael Varane

UTVIST: Frankrikes Raphael Varane (nr. tre f.v.) ble utvist mot England etter at dommerne hadde konferert situasjonen med videodommerassistenten.

Foto: Francois Mori / AP

– Klar straffe

Engelskmennene gjorde seg klare til straffespark, vel vitende om at dette var første gang de spilte en kamp med videodømming.

Harry Kane scoret på straffen og sørget for 2-2 på daværende tidspunkt av kampen. England tapte til slutt kampen 3-2.

Frankrike-trener Didier Deschamps sa etter seieren at han mente utvisningen av Raphaël Varane var «vel streng».

Dét er ikke Southgate enig i.

– Jeg har ikke sett situasjonen igjen, men fra der jeg sto så det ut som en klar straffe og utvisning, sier England-sjefen.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal