Hopp til innhold

Leicester bekrefter: – Shakespeare har fått sparken

Internasjonal fotball er en nådeløs. Etter bare fire måneder i managerstolen har Craig Shakespeare fått sparken i Leicester.

Craig Shakespeare
Foto: OLI SCARFF / AFP

Premier League-klubben bekrefter på sine nettsider at Shakespeare er blitt løst fra kontrakten.

Assistent Michael Appleton tar over som midlertidig manager og leder laget i helgens bortemøte mot Swansea.

Det betyr at mannen som førte klubben ut av bunnstriden og til trygg plass forrige sesong fikk fyken bare fire måneder etter at han fikk jobben på permanent basis.

Slakter klubbledelsen

Årsaken skal være svake resultater denne sesongen, med bare én seier på åtte kamper og en 18. plass på tabellen.

Mandag kveld spilte klubben «bare» 1-1 hjemme mot West Bromwich. Det var dråpen som fikk det berømte begeret til å flyte over for klubbens styre og stell.

I et møte tirsdag skal Shakespeare ha fått beskjed om å pakke sakene sine på managerkontoret.

Tidligere Leicester-spiller og fotballekspert Gary Lineker var raskt ute med å kommentere beslutningen om å avskjedige Shakespeare.

– Det var hele tiden et mirakel, men det synes enda mer bemerkelsesverdig at Leicester vant ligaen tatt i betraktning udugeligheten til de som styrer klubben, skriver han på sin Twitter-konto.

Laster Twitter-innhold

– Nådeløst

Leicester vant et sensasjonelt ligagull sesongen 2015/2016 under Claudio Ranieri, men også italieneren fikk sparken etter svake resultater.

Assistent Shakespeare tok over for den sympatiske trenerveteranen i februar i år, og fikk en kanonstart på managerkarrieren med sju seiere på ti kamper. I juni skrev han under på en treårskontrakt, men ble likevel brått Premier Leagues andre manager-offer denne sesongen.

Den første som ble avskjediget i den engelske toppdivisjonen denne sesongen var Frank de Boer som bare fikk fire kamper i Crystal Palace.

For bare få dager siden uttalte Shakespeare at Premier League-managere bare er fire kamper med svake resultater unna en usikker jobbfremtid. Han fikk rett i sin dystre analyse på første forsøk.

– Dette viser hvor nådeløst det har blitt. Det er ikke mange sjanser man får. Shakespeare er nok et offer for manager-giljotinen, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt til VG.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal