Engelsk FA Cup 2020/2021

 • Abraham sikret Chelsea-avansement

  Thomas Tuchel kjeftet og gestikulerte på sidelinja mens hans Chelsea-reserver fikk trøbbel i FA-cupkampen mot Barnsley, men Tammy Abraham ordnet 1-0-seier.

  Det gjorde han med kampavgjørende bidrag i begge ender av banen. Scoringen hans i det 64. minutt var Chelseas første avslutning på mål.

  Et snaut kvarter senere sto han rett utenfor streken og nikket ballen over da Barnsley-innbytter Michael Solbauer løftet ballen over keeper etter at Kepa Arrizabalaga bokset et frispark fra Alex Mowatt rett ut til ham.

  Vinnermålet ble godkjent selv om Barnsley-spillerne ropte på offside. Mange mente at det ville blitt annullert om det hadde vært VAR, men TV-produksjonen hentet fram bilder som tydet på at dommernes avgjørelse var korrekt. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Dave Thompson / AP
 • United kjempet seg til kvartfinale

  Manchester United tok seg videre til kvartfinale i FA-cupen etter at de slo West Ham 1-0 på Old Trafford tirsdag i det som ble en skikkelig sliteseier.

  Det måtte spilles ekstraomganger før det kom en avgjørelse i et relativt sjansefattig oppgjør, men der United styrte det meste av kampen.

  Innbytter Scott McTominay satte inn kampens første og eneste mål etter 97 minutter etter et fint United-angrep.

  Dermed er Solskjærs menn ett steg nærmere en ny sjanse til å spille seg til en cupfinale. Det siste drøye året har laget tapt semifinalen i fire cupturneringer: Ligacupen (to ganger), FA-cupen og europaligaen.

  I den andre kampen i FA-cupen tirsdag var Bournemouth best i bortekampen mot Burnley og tok seg til kvartfinale i FA-cupen med 2-0-seier.

  Torsdag kveld trekkes kvartfinalene som spilles i slutten av mars.

  Manchester United
  Foto: Michael Regan / AFP
 • Bournemouth videre i FA-cupen

  Bournemouth er klar for kvartfinale etter at de feide Burney av banen med 2-0-seier. Det er første gang på 64 år at klubben er kommet så langt i turneringen.

  Sam Surridge var i hovedrollen, da han både scoret og skaffet straffe.

  I første omgang kom Jack Stacey på et helhjertet overlappsløp og ble spilt fram av David Brooks. Høyrebacken fant Surridge, som kunne beine ballen i nettaket fra kloss hold.

  I sluttminuttene ble Surridge hindret ulovlig etter å ha blitt satt opp av Billing, og den straffen fikk Junior Stanislas æren av å sette i mål.

  Sam Surridge
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Siste nytt

 • West Ham til femteplass

  West Ham slo Leeds 2-0 og kleiv til femteplass på tabellen. Jesse Lingard og Craig Dawson scora måla i løpet av seks minutt midt i første omgang.

  Leeds fekk to mål annullert tidleg i kampen, og er nummer 11 i Premier League.

  Craig Dawson
  Foto: Ian Walton / AP
 • Marek Hamsík klar for svensk klubb

  Fotballstjernen Marek Hamsík er klar for IFK Göteborg. Det melder klubben og blir gjengitt av blant annet SVT.

  – Det er ikke hver dag at en svensk klubb får en slik mulighet, sier sportssjef Pontus Farnerud.

  Han legger til at Hamsik ikke har tatt turen til Göteborg for pengenes skyld, men at han er der for å prestere. Det blir understreket av slovaken selv.

  – Jeg vet ikke mye om Allsvenskan og jeg må tilpasse meg veldig raskt. Jeg er her for å gjøre mitt beste for klubben, sa Marek Hamsík på en pressekonferanse.

  Men det har ikke blitt lagt skjul på at overgangen delvis skyldes at Hamsik vil representere en europeisk klubb før sommerens EM.

  Hamsik spilte over 400 kamper for Napoli og var lenge kaptein i klubben. Han har de siste årene spilt fotball i Kina, men er nå klar for Sverige.

  Marek Hamsik
  Foto: CIRO DE LUCA / Reuters
 • Fossum avgjorde på overtid

  Iver Fossum scoret kampens eneste mål på straffespark da Aalborg slo Sønderjyske 1-0 i dansk fotball mandag.

  Dermed klatret Jylland-klubben til åttendeplass i den danske superligaen. Mandagens motstander Sønderjyske har samme antall poeng, men er foran på bedre målforskjell.

  Matchvinnerscoringen var Fossums sjuende i ligaen denne sesongen.

  På sidelinjen kunne tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes juble for sin første seier for Aalborg etter at han overtok treneransvaret i klubben.

  Iver Fossum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal