Hopp til innhold

Engelsk avis: Solskjær får enorm bonus ved mesterliga-plass 

Manchester Uniteds norske vikarmanager kan ifølge en engelsk avis smile hele veien til banken dersom han tar klubben til mesterligaen neste sesong.

SOCCER-ENGLAND-CDF-MUN/

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var i godt humør etter 5-1-seieren over Cardiff lørdag.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Dersom Solskjær, som har en kontrakt med United frem til mai 2019, klarer å sørge for at laget klatrer på tabellen og opp blant de fire beste lagene i Premier League frem til ligaslutt, kan han nemlig forvente en klekkelig ekstrautbetaling oppå lønnen sin.

Ifølge Mirror vil nordmannen få en bonus på to millioner pund, som etter dagens kurs tilsvarer litt over 22 millioner norske kroner. For 2017 står for øvrig Solskjær oppført med en skattbar inntekt på litt over syv millioner kroner.

– Må ikke se for langt frem i tid

Solskjær

STARTET GODT: Ole Gunnar Solskjær, her fra sitt første møte med internasjonale medier 21. desember.

Foto: Simon Peach / AP

Solskjær fikk spørsmål om muligheten for å avslutte sesongen blant de fire beste allerede etter 5-1-seieren over Cardiff sist lørdag.

– Vi tar en kamp av gangen. Vi er åtte poeng bak, men i denne klubben har vi hentet inn lag før. Men vi må ta igjen noen, sier Solskjær på det spørsmålet.

– Vi må ikke se for langt frem i tid. Men vi spiller alltid bra i den andre halvdelen av sesongen, sier han avslutningsvis om det temaet.

To millioner pund er småpenger sammenlignet med hva Manchester United taper på å ikke delta i den største klubbturneringen neste sesong.

Enorme summer

FBL-ENG-PR-MAN UTD-EVERTON

UNITED-TOPP: Klubbdirekter Ed Woodward, her avbildet i forbindelse med en kamp i 2016.

Foto: OLI SCARFF / Afp

For ifølge Mirror er klubbdirektør Ed Woodward desperat. Klubben vil nemlig gå glipp av inntekter i størrelsesorden 40 millioner pund, eller nesten en halv milliard kroner. I det regnestykket ligger det tapte inntekter i forbindelse med kamper, ingen premiepenger og sponsorklausuler som faller bort.

En oversikt UEFA (Det europeiske fotballforbundet) har lagt ut bekrefter langt på vei de enorme summene som kommer klubbene til gode bare ved å spille kvalifisering til mesterligaen.

God start

Premier League - Cardiff City v Manchester United

VIL OPP OG FREM: Manchester United-back Luke Shaw feirer en av lagets fem scoringer mot Cardiff sist helg.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Solskjær og hans United fikk i hvert fall en god start i jakten på den viktige topp fire-plasseringen i ligaen. 5-1-seieren over Cardiff sist lørdag har gjort at 45-åringen har høstet voldsomt med skryt.

Fra deres sjetteplass på tabellen er det nå åtte poeng opp til Chelsea på fjerde, mens det er 13, 15 og 19 poeng opp til Tottenham, byrival City og Liverpool på tabelltoppen når 20 kamper gjenstår.

– Selvfølgelig vil vi avslutte blant de fire beste. Vi vil spille i Champions League neste sesong. Jeg kan ikke se at vi ikke kan, hvis vi fortsetter å spille slik, sier Luke Shaw, ifølge BBC etter seieren sist helg.

Siste nytt

 • Fotballkamp i Nederland stoppet – keeper fikk akutt behandling

  Lørdagens oppgjør mellom RKC Waalwijk og Ajax ble ikke ferdigspilt.

  I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell.

  Situasjonen skjedde da Etiënne Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  28-åringen skal være ved bevissthet, melder lokalavisen Brabants Dagblad.

  Ajax ledet bortekampen 3-2 da hendelsen oppsto. TV-bildene viste flere spillere som var fortvilet og tok til tårene.

  Over høyttaleranlegget ble det først meldt at kampen var midlertidig avbrutt, men senere kom beskjeden om at den ikke kom til å bli gjenopptatt. (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Dommerforeningen innrømmer stor VAR-feil: Liverpool snytt for scoring

  Like før Tottenham scoret kampens første (tellende) mål, sendte Liverpools Luis Díaz ballen i mål.

  Målet ble annullert for offside, men det skulle det ifølge dommerforeningen aldri blitt.

  Det skriver de i en uttalelse lørdag kveld, ifølge BBC.

  De skriver at en betydelig menneskelig feil oppsto da VAR ikke grep inn for å se nærmere på situasjonen, og at det skulle ha blitt dømt mål for Liverpool.

  På TV-sendingen ble aldri de «velkjente» VAR-strekene tegnet opp og Liverpool-manager Jürgen Klopp var i intervju med Sky Sports etter kampen klar på at TV-bildene viste at Díaz ikke var i offsideposisjon - i en kamp som Tottenham til slutt vant 2-1.

  For Liverpool fikk kampen en marerittstart da Curtis Jones ble sendt i dusjen etter 25 minutter. Midtbanespilleren fikk først gult kort av dommer Simon Hooper, men det ble omgjort til rødt kort etter at VAR grep inn.

  Son Heung-min sendte Tottenham i ledelsen ti minutter senere, men på overtid i første omgang utlignet Cody Gakpo for gjestene.

  I samme situasjon fikk han seg en smell og ut til andre omgang kom Diogo Jota inn for Liverpool.

  Halvveis i den andre omgangen ble vondt til verre for Liverpool da Jota fikk to gule kort på under to minutter. Selv om Liverpool måtte spille over 20 minutter og de seks tilleggsminuttene med ni mann, så det ut til å bli 1-1.

  Men så, fem og et halvt minutt på overtid kom den avgjørende scoringen da Jöel Matip satte et innlegg inn i eget nett.

  Dermed ble det sesongens første ligatap for Liverpool, mens Tottenham nå er ett poeng bak ligaleder Manchester City og ett poeng foran Liverpool.

  Premier League - Tottenham Hotspur v Liverpool
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • Breistøl og Mørk bombarderte Vipers – «norske» Esbjerg tok knepen borteseier

  Norske landslagsspillere var helt sentrale i Esbjergs 38-37-seier borte mot tittelholder Vipers Kristiansand i mesterligaen i håndball.

  Med seieren klatret Esbjerg opp på 3.-plass i gruppe B. Danskene står med seks poeng på fire kamper, mens Vipers følger to poeng bak.

  Til tross for å ha scoret kampens første mål, fikk Vipers en svært tung start. Esbjerg jobbet seg raskt opp i en 6-1-ledelse.

  Luken på fem mål holdt de også hele veien til pause da lagene gikk i garderoben på 20-15 i favør gjestene.

  Etter hvilen kom Vipers ut i et helt annet tempo og kjempet seg tilbake på 29-29. Det holdt likevel ikke da Esbjerg satte inn en sluttspurt.

  Vipers' Anna Vjakhireva ble kampens toppscorer med sine elleve nettkjenninger, mens Nora Mørk og Kristine Breistøl scoret henholdsvis ni og åtte mål for Esbjerg.

  I tillegg til den norske landslagsduoen noterte også Henny Reistad seg med åtte nettkjenninger, mens Sanna Solberg-Isaksen scoret fire mål.

  Vipers skal opp mot tabelltopp Krim i neste CL-runde 21. oktober, mens Esbjerg tar imot Ferencvarosi dagen etter. (NTB)

  Håndball, Champions League: Vipers - Team Esbjerg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste