Hopp til innhold

Engelsk avis: Solskjær får enorm bonus ved mesterliga-plass 

Manchester Uniteds norske vikarmanager kan ifølge en engelsk avis smile hele veien til banken dersom han tar klubben til mesterligaen neste sesong.

SOCCER-ENGLAND-CDF-MUN/

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var i godt humør etter 5-1-seieren over Cardiff lørdag.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Dersom Solskjær, som har en kontrakt med United frem til mai 2019, klarer å sørge for at laget klatrer på tabellen og opp blant de fire beste lagene i Premier League frem til ligaslutt, kan han nemlig forvente en klekkelig ekstrautbetaling oppå lønnen sin.

Ifølge Mirror vil nordmannen få en bonus på to millioner pund, som etter dagens kurs tilsvarer litt over 22 millioner norske kroner. For 2017 står for øvrig Solskjær oppført med en skattbar inntekt på litt over syv millioner kroner.

– Må ikke se for langt frem i tid

Solskjær

STARTET GODT: Ole Gunnar Solskjær, her fra sitt første møte med internasjonale medier 21. desember.

Foto: Simon Peach / AP

Solskjær fikk spørsmål om muligheten for å avslutte sesongen blant de fire beste allerede etter 5-1-seieren over Cardiff sist lørdag.

– Vi tar en kamp av gangen. Vi er åtte poeng bak, men i denne klubben har vi hentet inn lag før. Men vi må ta igjen noen, sier Solskjær på det spørsmålet.

– Vi må ikke se for langt frem i tid. Men vi spiller alltid bra i den andre halvdelen av sesongen, sier han avslutningsvis om det temaet.

To millioner pund er småpenger sammenlignet med hva Manchester United taper på å ikke delta i den største klubbturneringen neste sesong.

Enorme summer

FBL-ENG-PR-MAN UTD-EVERTON

UNITED-TOPP: Klubbdirekter Ed Woodward, her avbildet i forbindelse med en kamp i 2016.

Foto: OLI SCARFF / Afp

For ifølge Mirror er klubbdirektør Ed Woodward desperat. Klubben vil nemlig gå glipp av inntekter i størrelsesorden 40 millioner pund, eller nesten en halv milliard kroner. I det regnestykket ligger det tapte inntekter i forbindelse med kamper, ingen premiepenger og sponsorklausuler som faller bort.

En oversikt UEFA (Det europeiske fotballforbundet) har lagt ut bekrefter langt på vei de enorme summene som kommer klubbene til gode bare ved å spille kvalifisering til mesterligaen.

God start

Premier League - Cardiff City v Manchester United

VIL OPP OG FREM: Manchester United-back Luke Shaw feirer en av lagets fem scoringer mot Cardiff sist helg.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Solskjær og hans United fikk i hvert fall en god start i jakten på den viktige topp fire-plasseringen i ligaen. 5-1-seieren over Cardiff sist lørdag har gjort at 45-åringen har høstet voldsomt med skryt.

Fra deres sjetteplass på tabellen er det nå åtte poeng opp til Chelsea på fjerde, mens det er 13, 15 og 19 poeng opp til Tottenham, byrival City og Liverpool på tabelltoppen når 20 kamper gjenstår.

– Selvfølgelig vil vi avslutte blant de fire beste. Vi vil spille i Champions League neste sesong. Jeg kan ikke se at vi ikke kan, hvis vi fortsetter å spille slik, sier Luke Shaw, ifølge BBC etter seieren sist helg.

Siste nytt

 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Ding sendte Carlsen ut i semifinalen

  Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

  Neste oppgave for Magnus Carlsen blir Norway Chess. Den turneringen starter i neste uke.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP
 • PSG-trener suspendert etter «upassende oppførsel og uttalelser»

  Paris Saint-Germain har suspendert treneren for klubbens kvinnelag for det som omtales som upassende oppførsel og ordbruk over spillere på laget.

  Den franske storklubben offentliggjorde selv beslutningen om å suspendere trener Didier Ollé-Nicolle tirsdag.

  «Paris Saint-Germain har i dag blitt informert om upassende hendelser og bemerkninger medlemmer av klubbens kvinnelag skal ha blitt utsatt for», heter det i en uttalelse.

  «Disse hendelsene og kommentarene vil, dersom de blir bekreftet, være uforenlige med de sportslige og menneskelige verdiene til Paris Saint-Germain», skriver storklubben videre.

  PSG opplyser at den tar situasjonen som har oppstått på største alvor, og at klubben har til hensikt å belyse fakta.

  Norske Celin Bizet Ildhusøy er del av PSGs spillerstall.

  (©NTB)

  PCyi-Lw6zws
  Foto: LUKAS BARTH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste