Endte sist i finalen: – Hater å svømme sakte

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Det ble fryktelig tøft for Henrik Christiansen i finalen på 1500 meter fri.

Henrik Christiansen

TUNGT: Henrik Christiansen fikk en tøff OL-finale på 1500 meter.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

For første gang på åtte år hadde vi en nordmann i en svømmefinale i OL. Henrik Christiansen kvalifiserte seg til finalen med tiden 14.55.40 – den klart svakeste tiden av samtlige i finaleheatet.

Det var derfor heller ikke overraskende at han endte sist i selve finalen. Nordmannen fikk tiden 15.02.66 og havnet til slutt over 28 sekunder bak vinneren Gregorio Paltrinieri.

– Skuffet

– Det var både utrolig kult og litt kjedelig, spesielt med tanke på tiden. Selve opplevelsen var kul, men akkurat nå går jeg rundt og er skuffet. Jeg hater å svømme sakte, sier Christiansen til NRK etter løpet.

19-åringen har ikke noe godt svar på hvorfor det gikk så tregt som det gjorde i finalen.

– Frem mot OL i Beijing må vi nok se mer på det psykiske. Jeg er litt forundret over at det gikk så sakte.

Ingen verdensrekord

Nordmannen jaktet sin egen norgesrekord, men det ble tidlig klart at det ikke kom til å gå.

Italieneren Paltrinieri var overlegen fra start til mål, og lå lenge foran skjema med tanke på verdensrekord. De siste lengdene ble det imidlertid tøffere. Connor Jaeger fra USA tok sølv, og Gabriele Detti fra Italia tok bronse.

Phelps avsluttet med gull

USA vant ikke overraskende herrenes 4 x 100 meter medley. Storbritannia ledet lenge, men Michael Phelps svømte USA opp i ledelsen.

Derfra og inn var det ikke tvil, og etter målgang ble det emosjonelt for tidenes olympier. Han tørket sine tapre tårer mens hans vinket til publikum i arenaen.

Tiden 3.27.95 holdt til ny olympisk rekord. Det amerikanske stafettlaget besto av Ryan Murphy, Cody Miller, Nathan Adrian og nevnte Phelps.

Dette var Phelps' femte gull i Rio, det 23. i karrieren.

Storbritannia tok sølvet og Australia tok bronsen.

Michael Phelps

KONGEN: Michael Phelps tok sitt 23 (!!) OL-gull.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Dansk jubel

Tidligere på kvelden ble det danske gledestårer etter 50 meter fri for kvinner. Pernille Blume (22) svømte nemlig inn til OL-gull og dansk rekord med tiden 24.07.

Det var danskenes første gull i Rio-OL.

Senere på natta var Blume en del av det danske stafettlaget som tok bronse på 4 x 100 meter medley. De var bare ett hundredel bak sølvet. USA vant foran Australia.

Siste nytt

 • Endrer NM-programmet

  Juryen for Ski-NM har besluttet å endre konkurranseprogrammet etter de siste dagers mildvær, skriver Norges Skiforbund på sine hjemmesider. Fredagens sprint endres til fri teknikk, lørdagens duathlon endres til klassisk teknikk (fellesstart), mens alle etappene i søndagens stafett går i fri teknikk. Ski-NM arrangeres på Konnerud fra 30. januar til 2. februar.

  Konnerud stadion
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Harsem får sjansen

  Kathrine Harsem er tilbake i verdenscuptroppen til rennene i Oberstdorf. 30-åringen var i utgangspunktet vraket fra troppen til tross for to seire i Norgescupen sist helg. Harsem erstatter Hedda Østberg Amundsen etter at Asker-jenta våknet med sår hals i dag.

  World Cup 15 km skiathlon kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • To landslagsspillere til Avaldsnes

  De australske landslagsspillerne Katrina Gorry (27) og Clare Polkinghorne (30) er klare for spill i Avaldsnes-drakta. Begge var med til VM i sommer, der de røk ut mot Norge i åttendedelsfinalen. Karmøy-klubben satser stort på et comeback i toppen av norsk fotball denne sesongen.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal