NRK Meny
Normal

Endelig VM-plass for Anja Edin

Endelig kan Anja Edin riste skuffelsen av seg. Nå er hun med i troppen til håndball-VM i Kina.

Anja Edin

Anja Edin med i VM-troppen.

Foto: Scanpix

Edin var tydelig skuffet etter at hun ikke ble tatt ut i forrige runde.

Landslagsstrener Thorir Hergeirsson ventet med å ta ut hele troppen til senere, og åtte spillere kjempet om fire plasser foran uttaket som ble offentliggjort i dag.

Har imponert

Disse spillerne var aktuelle:

Renate Urne (Leipzig), Inga Berit Svestad (Byåsen), Kristine Lunde-Borgersen (Viborg), Tine Rustad Kristiansen (Larvik), Linn Jørum Sulland (Larvik), Ida Alstad (Byåsen), Anja Edin (Storhamar) og Siri Seglem (Aalborg).

Anja Edin har imponert i landslagstrøya, og var blant annet en av de store positive overraskelsene under landskampene i september.

Ble overrasket

Derfor var det mange som ble overrasket over at hun ble forbigått av Hergeirsson.

Men nå er hun altså med i troppen. Hun får følge med Ida Alstad og Renate og Renate Urne. Kristine Lunde-Borgersen tar den fjerde plassen, hvis hun er kampklar i tide.

- Etter helgen får vi et klarsignal på om knærne har tålt belastningen, sier assistenttrener Mia Hermansson Högdahl.

Dersom hun ikke blir spilleklar, overtar Siri Seglem plassen.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal