NRK Meny
Normal

Endelig vant Krogh: – Jeg var ekstra nervøs i dag

Finn-Hågen Krogh (24) åpnet sesongen elendig, men så har det gått bedre og bedre. Søndag vant han sin første verdenscupseier.

Nordmennene fyller pallen igjen. Finn Hågen Krogh gikk inn til en 1.plass, etterfulgt av Eirik Brandsdal og Anders Gløersen .

Fire av seks var norske under sprintfinalen. Finn Hågen Krogh trakk det lengste strået, og vant sin første verdenscupseier.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Finn Hågen Krogh kunne endelig juble for sin første verdenscupseier.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Jeg var ekstra nervøs i dag, og med god grunn. Jeg følte meg ganske pigg, selv etter semifinalen. Planen var å trøkke til i finale og håpe det holdt inn, sier Krogh etter rennet.

Norge hadde fire av de seks plassene i finalen, og da svenske Halfvarsson og russiske Petukhov var borti hverandre da det nærmet seg mål, var det tre norske på toppen av pallen.

Krogh vant foran Anders Gløersen og Eirik Brandsdal, og dermed tok Norge alle pallplassene på herresiden - som på damesiden.

Norsk dominans

Norge sprint davos

De norske sprintgutta tapetserte pallen på sprinten i Davos.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Endelig klarte jeg det, og det føles veldig godt. Formen har vært bra de siste par ukene, og jeg var veldig bestemt på å vinne i dag. Jeg gikk for det, og det holdt hele veien, sier Krogh.

Norge har tatt ti av de tolv pallplassene i Davos denne helga, etter at det ble dobbelt norsk både på herrenes og damenes distanseløp lørdag.

Med andre ord: Den norske totaldominansen bare fortsetter og fortsetter.

Og Norge har ikke bare toppen, men også bredden i toppen. Det ble tydelig i herrenes sprint.

 • Syv nordmenn var blant de 30 beste som kom videre fra prologen. Sondre Fossli Turvoll ble nummer to, Finn-Hågen Krogh (3), Anders Gløersen (4), Eirik Brandsdal (5) Tomas Northug (12), Petter Northug jr. (16) og Ola Vigen Hattestad (28).
 • I kvartfinalen røk Sondre Turvoll Fossli og Petter Northug jr. ut, mens de andre fem kom seg videre til semifinalen. .
 • I semifinalene gikk det om mulig enda bedre. I det første heatet vant Eirik Brandsdal foran Anders Gløersen, mens to nordmenn kom seg videre fra det andre heatet.

NRK-kommentator Torgeir Bjørn er mektig imponert over den norske laginnsatsen, men tror også det kan jevne seg ut senere i sesongen.

– Norge har så mange gode kort. Det er ikke bare Johaug og Bjørgen, men også Østberg og Falla som er klare til å ta over. Norge har veldig mange gode løpere, og det gjør at også mange må være gode tidlig på sesongen. Den internasjonale konkurransen blir gjerne tøffere utover i sesongen, sier han.

Siste nytt

 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP
 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
Vinterstudio fra Beitostølen
Sesongstart langrenn: Prolog
Sesongstart skiskyting: Sprint kvinner
Sesongstart skiskyting: Sprint kvinner
Sesongstart skiskyting: Sprint
Cupfinale G19, Molde – Rosenborg
Cupfinale: G19: Molde - Rosenborg
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
Langrenn: Klassisk sprint