NRK Meny
Normal

Endelig vant Krogh: – Jeg var ekstra nervøs i dag

Finn-Hågen Krogh (24) åpnet sesongen elendig, men så har det gått bedre og bedre. Søndag vant han sin første verdenscupseier.

Nordmennene fyller pallen igjen. Finn Hågen Krogh gikk inn til en 1.plass, etterfulgt av Eirik Brandsdal og Anders Gløersen .

Fire av seks var norske under sprintfinalen. Finn Hågen Krogh trakk det lengste strået, og vant sin første verdenscupseier.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Finn Hågen Krogh kunne endelig juble for sin første verdenscupseier.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Jeg var ekstra nervøs i dag, og med god grunn. Jeg følte meg ganske pigg, selv etter semifinalen. Planen var å trøkke til i finale og håpe det holdt inn, sier Krogh etter rennet.

Norge hadde fire av de seks plassene i finalen, og da svenske Halfvarsson og russiske Petukhov var borti hverandre da det nærmet seg mål, var det tre norske på toppen av pallen.

Krogh vant foran Anders Gløersen og Eirik Brandsdal, og dermed tok Norge alle pallplassene på herresiden - som på damesiden.

Norsk dominans

Norge sprint davos

De norske sprintgutta tapetserte pallen på sprinten i Davos.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Endelig klarte jeg det, og det føles veldig godt. Formen har vært bra de siste par ukene, og jeg var veldig bestemt på å vinne i dag. Jeg gikk for det, og det holdt hele veien, sier Krogh.

Norge har tatt ti av de tolv pallplassene i Davos denne helga, etter at det ble dobbelt norsk både på herrenes og damenes distanseløp lørdag.

Med andre ord: Den norske totaldominansen bare fortsetter og fortsetter.

Og Norge har ikke bare toppen, men også bredden i toppen. Det ble tydelig i herrenes sprint.

 • Syv nordmenn var blant de 30 beste som kom videre fra prologen. Sondre Fossli Turvoll ble nummer to, Finn-Hågen Krogh (3), Anders Gløersen (4), Eirik Brandsdal (5) Tomas Northug (12), Petter Northug jr. (16) og Ola Vigen Hattestad (28).
 • I kvartfinalen røk Sondre Turvoll Fossli og Petter Northug jr. ut, mens de andre fem kom seg videre til semifinalen. .
 • I semifinalene gikk det om mulig enda bedre. I det første heatet vant Eirik Brandsdal foran Anders Gløersen, mens to nordmenn kom seg videre fra det andre heatet.

NRK-kommentator Torgeir Bjørn er mektig imponert over den norske laginnsatsen, men tror også det kan jevne seg ut senere i sesongen.

– Norge har så mange gode kort. Det er ikke bare Johaug og Bjørgen, men også Østberg og Falla som er klare til å ta over. Norge har veldig mange gode løpere, og det gjør at også mange må være gode tidlig på sesongen. Den internasjonale konkurransen blir gjerne tøffere utover i sesongen, sier han.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale