Endelig vant Krogh: – Jeg var ekstra nervøs i dag

Finn-Hågen Krogh (24) åpnet sesongen elendig, men så har det gått bedre og bedre. Søndag vant han sin første verdenscupseier.

Nordmennene fyller pallen igjen. Finn Hågen Krogh gikk inn til en 1.plass, etterfulgt av Eirik Brandsdal og Anders Gløersen .

Fire av seks var norske under sprintfinalen. Finn Hågen Krogh trakk det lengste strået, og vant sin første verdenscupseier.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Finn Hågen Krogh kunne endelig juble for sin første verdenscupseier.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Jeg var ekstra nervøs i dag, og med god grunn. Jeg følte meg ganske pigg, selv etter semifinalen. Planen var å trøkke til i finale og håpe det holdt inn, sier Krogh etter rennet.

Norge hadde fire av de seks plassene i finalen, og da svenske Halfvarsson og russiske Petukhov var borti hverandre da det nærmet seg mål, var det tre norske på toppen av pallen.

Krogh vant foran Anders Gløersen og Eirik Brandsdal, og dermed tok Norge alle pallplassene på herresiden - som på damesiden.

Norsk dominans

Norge sprint davos

De norske sprintgutta tapetserte pallen på sprinten i Davos.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Endelig klarte jeg det, og det føles veldig godt. Formen har vært bra de siste par ukene, og jeg var veldig bestemt på å vinne i dag. Jeg gikk for det, og det holdt hele veien, sier Krogh.

Norge har tatt ti av de tolv pallplassene i Davos denne helga, etter at det ble dobbelt norsk både på herrenes og damenes distanseløp lørdag.

Med andre ord: Den norske totaldominansen bare fortsetter og fortsetter.

Og Norge har ikke bare toppen, men også bredden i toppen. Det ble tydelig i herrenes sprint.

 • Syv nordmenn var blant de 30 beste som kom videre fra prologen. Sondre Fossli Turvoll ble nummer to, Finn-Hågen Krogh (3), Anders Gløersen (4), Eirik Brandsdal (5) Tomas Northug (12), Petter Northug jr. (16) og Ola Vigen Hattestad (28).
 • I kvartfinalen røk Sondre Turvoll Fossli og Petter Northug jr. ut, mens de andre fem kom seg videre til semifinalen. .
 • I semifinalene gikk det om mulig enda bedre. I det første heatet vant Eirik Brandsdal foran Anders Gløersen, mens to nordmenn kom seg videre fra det andre heatet.

NRK-kommentator Torgeir Bjørn er mektig imponert over den norske laginnsatsen, men tror også det kan jevne seg ut senere i sesongen.

– Norge har så mange gode kort. Det er ikke bare Johaug og Bjørgen, men også Østberg og Falla som er klare til å ta over. Norge har veldig mange gode løpere, og det gjør at også mange må være gode tidlig på sesongen. Den internasjonale konkurransen blir gjerne tøffere utover i sesongen, sier han.

Siste nytt

 • Taktisk triumf for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok sin 31. verdenscupseier i kombinert søndag. Forskjellen fra mange av de andre var at denne gangen ble det et spurtoppgjør med et stort felt.

  Da et felt på 16 mann samlet seg raskt etter en jevn hoppdel, viste Riiber frem sine taktiske evner i langrennssporet.

  Riiber tok umiddelbart kontroll i det store feltet og styrte det som han ville. Han ruvet i gul trøye, gikk først inn i bakkene, roet ned og lekte med konkurrentene i feltet.

  I spurten ble det likevel jevnt mellom Riiber og de to tyskerne Eric Frenzel og Vinzenz Geiger. Nordmannen fikk strukket frem benet og ble dømt først over målstreken. Dermed kunne Riiber juble for en ny verdenscupseier.

  Riiber
  Foto: Georg Hochmuth / AFP
 • Bassino vant igjen

  Italieneren Marta Bassino vant storslalåm i Kranjska Gora for annen dag på rad.

  Mikaela Shiffrin ledet etter første omgang, men feilet i den ande delen. Hun ble nummer seks.

  Ragnhild Mowinckel og Mina Fürst Holtmann kjørte seg begge opp fem plasser i finaleomgangen i Slovenia og endte på 17.- og 18.-plass.

  Øvrige norske som ikke avanserte fra første omgang: 35. Maria Therese Tviberg, 38. Kristin Lysdahl, 39. Kristina Riis-Johannessen nummer 39.

  Kaja Norbye kjørte ut, mens Thea Louise Stjernesund ikke stilte til start.

  Marta Bassino
  Foto: Giovanni Auletta / AP
 • Storebror Bø vant fellesstarten

  Tarjei Bø hadde ikke vunnet en fellesstart siden VM i 2013. I Oberhof søndag var han virkelig på hugget og kom først inn til siste skyting etter tre fulle hus.

  Med én bom gikk han ut noen sekunder bak ledende Benjamin Weger, men Bø hadde en super dag i sporet. Han hentet inn sveitseren og fikk fort en luke i tet.

  Bø var tydelig preget på den siste kilometeren inn mot mål, men han holdt unna. Dermed tok storebror Bø sin andre seier for sesongen og seiler opp som en av favorittene i VM.

  – Det er det hardeste løpet jeg har gått i hele mitt liv. Det svartnet nesten for meg. Men det var utrolig godt å vinne, sier Tarjei Bø etter seieren.

  NRK-ekspert Emil Hegle Svendsen var imponert over sisterunden til sin gamle lagkamerat.

  – Han utnyttet styrken sin i padling på sisterunden der. Man ser at han er skikkelig i kjelleren, men når man har en god dag koster det litt mindre å gå ned i den kjelleren og hente ut de siste kreftene. Og det var liten tvil om at Tarjei hadde en god dag i dag, sier Hegle Svendsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal