NRK Meny
Normal

Aalesund vant endelig etter oppvaskmøte

Lørdag holdt Aalesund-trener Jan Jönsson oppvaskmøte med spillerne etter seks kamper uten seier. Søndag var de tilbake på vinnersporet.

FKHs Daniel Bamberg går skuffet forbi et jublende Aalesund

FKHs Daniel Bamberg går skuffet forbi et jublende Aalesund. Kampen endte 1–2 i Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi hadde et oppvaskmøte i går og etter det har alle samme innstilling. Vi snakket litt om kroppsholdning, men jeg tror vi skal holde resten internt. Det er ikke dårlig kjemi i gruppen, men vi trengte et møtet for å få rett innstilling blant alle, sier målscorer Torbjørn Grytten til C More.

Aalesund

Det ble tett mellom Aalesund og Haugesund. Her er Tor Hogne Aarøy og Haugesunds Ugonna Anyora i duell.

Foto: Jan KÃ¥re Ness / NTB scanpix

Jan Jönssons Aalesund har hatt en skrekkelig åpning på årets eliteserie. Før dagens kamp sto de uten en eneste seier – og lørdag samlet klubbens seg for å ta en alvorsprat.

Det ser ut til å ha hjulpet: Tangotrøyene vant 2–1 på bortebane etter scoringer av Sakari Mattila og nevnte Torbjørn Grytten.

– Det var en viktig seier siden vi ikke har vunnet, men også siden vi spiller med flere nye og unge. Jeg var spent på ungguttene og jeg synes de håndterte det veldig bra, derfor er jeg litt ekstra glad, sier Jönsson til C More.

Mål rett før pause

Nesten hele første omgang skulle forbigå uten de store hendelsene, med unntak av et gult kort til hver av lagene var det lite pågangsmot å spore hos de to vestlandslagene. Ugonna Anyora fikk kampen første gule kort etter å ha felt Henrik Rørvik Bjørdal i kampens attende minutt.

Bare sju minutter senere skaffet Sakari Mattila gjestenes gule kort etter å ha taklet Daniel Bamberg.

Like før pause kom kampens første mål, og det var Sakari Mattila som endelige klarte å ta hull på byllen for Aalesund. Med en perle av et mål ga han bortelaget ledelsen ett minutt før pause.

– Mattila var sugen. Han spilte en veldig god kamp for oss, sier Jönsson.

Etter pause skulle det ikke ta lang tid før Aalesund igjen var på ballen, denne gang var det Torbjørn Grytten som sikret tomålsledelse etter at Mattila hadde spilt ballen gjennom forsvaret.

Hjemmelaget mistet ballen

Haugesund fikk så vidt smake seiersrusen onsdag denne uka, og om det var minnene om det som gjorde at Daniel Bamberg endelig skaffet hjemmelaget et mål vites ikke.

Målet var i alle fall nok til at Haugesund viste seg fra sin litt mer sultne side en stund. Men i de siste ti minuttene av kampen var det tydelig at Aalesund begynte å lukte på sesongens første seier da Haugesund mistet ballen flere ganger.

Og til tross for at Pontus Engblom kom seg igjennom forsvaret et par ganger mot slutten, hjalp det ikke. Aalesund dro hjem med tre poeng, og Haugesund fikk seg en smell.

Den jevne plasseringen nederst på tabellen gjorde at dagens kamper fikk en del utslag, og Haugesund måtte ta til takke med kvalifiseringsplass etter endt kamp. Aalesund derimot klatret opp til 11. plass. der ligger de nok ikke lenge, da både Bodø Glimt og Start som ligger under og over skal spille sendere søndag kveld.

Aalesund tar imot Brann på hjemmebane lørdag 10. mai, mens Haugesund reiser nordover for å møte Bodø Glimt samme dag.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling innledende runder
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang