NRK Meny
Normal

Endelig Tour-jubel for Garmin

Mens Peter Sagan var forbannet på spurtkonkurrent Matt Goss, sørget David Millar for et etterlengtet løft for Garmin-Sharp i årets Tour de France.

David Miller

David Millar spurtslo Jean-Christophe Peraud på 12. etappe, etter å ha sittet i brudd hele dagen.

Foto: Laurent Rebours / Ap

David Millar

David Millar var totalt utslitt etter kraftanstrengelsen som sikret etappeseier.

Foto: Peter Dejong / Ap
Peter Sagan

Peter Sagan var lite fornøyd med kjøringen til Matt Goss da hovedfeltet kom mot mål.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp
Wiggins

Bradley Wiggins støtet fra hovedfeltet mot toppen av andre stigning.

Foto: JOEL SAGET / Afp
David Moncoutie

Franske David Moncoutie måtte skuffet innse at hans siste Tour de France endte med en krasj på 12. etappe.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

– Dette er stort. Det har vært en grusom Tour for oss så langt, sa David Millar til AFP etter etappeseieren.

Fem ryttere lå i brudd store deler av dagen, men mot slutten av etappen var det Jean-Christophe Peraud og Millar seieren skulle stå mellom.

Der var Garmin-Sharps David Millar sterkest, og han ga laget en etterlengtet opptur etter alle problemene i årets Tour de France.

Flere av lagets ryttere har måttet bryte årets Tour de France, blant dem lagkaptein og sammenlagtkandidat Ryder Hesjedal, spurtkanonen Tyler Farrar har vært innblandet i uhell etter uhell og det blåste rundt laget etter de nye avsløringene i dopingsaken mot Lance Armstrong.

– Jeg ville virkelig gjøre noe...bevise at vi fortsatt er her og at Garmin-Sharp er et av de beste sykkellagene i verden, sier Millar.

Sagan forbannet

Da hovedfeltet kom mot mål, var det Matt Goss og Peter Sagan som skulle gjøre opp om den største delen av det som var igjen spurtpoengene.

Sagan var tydelig forbannet på Goss, og slengte både armen og noen gloser i retning sin konkurrent etter at han mente Goss ikke hadde rett bane mot mål.

Sagan var nær ved å gå i bakken på grunn av Goss' manøver og ble tydelig hindret i spurten. Juryen satt derfor Sagan over Goss på resultatlista etter målgang.

Sagan leder poengkonkurransen med 254 poeng, 56 poeng foran nettopp Goss på andreplass.

Wiggins støtet

Edvald Boasson Hagen endte som nummer 56, men lå også i dag uttallige kilometer i front av hovdefeltet. Han sørget for at avstanden til utbryterne ikke ble faretruende stor da gruppa bestod av nesten 20 ryttere.

Bradley Wiggins støtet fra hovedfeltet mot toppen av Col du Granier, og sammenlagtutfordrerne brukte tid på tette luka.

Om briten ville bruke føttene til å si sitt om forholdet mellom ham og lagkamerat Froome, eller om det handlet om å komme først ut i utforkjøringen kan man bare spekulere i - men mannen i gul trøye viste uansett muskler.

Fransk veteran brøt

David Moncoutie, Cofidis' franske veteran, måtte bryte Tour de France etter en velt på 12. etappe.

I utforkjøringen ned fra den første stigningen, gikk veteranen i bakken. Blodig og forslått måtte han tårevåt konstatere at hans siste Tour de France var over.

37-åringen var en del av bruddet som gikk tidlig på etappen.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal