Hopp til innhold

Endelig opptur for skadet Sander Berge: – Nå ser det lyst ut

ASKER (NRK): En strekkskade i låret har satt Sander Berge (20) på sidelinjen i snart fem måneder.

Sander Berge

TILSKUER: Sander Berge så onsdagens semifinale mellom Asker Aliens og Bærum Basket.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Genk-proffen kom til Norge onsdag, og fikk akkurat med seg basketsemifinalen mellom Asker Aliens og Bærum Basket, med bror Aksel Bolin i aksjon for hjemmelaget Asker.

Berge har selv spilt basket for Asker, men valgte i stedet fotball. Der gikk det lenge bra, men nordmannen har nå hatt en tung periode. Siden 25. oktober har han slitt med en lårskade.

– Jeg har vært ute i nesten fem måneder, men nå ser det lyst ut. Jeg trener med laget, og nærmer meg veldig. Det har vært en strekkskade på baksiden av låret, og det har vært vanskelig. Jeg har prøvd å finne riktig vei tilbake, men det har tatt sin tid, sier Berge til NRK.

Lagerbäck: – Skulle hatt ham her

Men det har vært en lang periode. Han har mistet nesten hele sesongen med Genk, og går glipp av flere landslagssamlinger. Torsdag er han på plass med resten av landslaget for å treffe landslagskameratene. Han skal også se fredagens kamp mot Australia.

– Vi skulle gjerne hatt de beste her, sa Lars Lagerbäck på en pressekonferanse tidligere i uken.

Berge Dæhli

PÅ LANDSLAGET: Sander Berge på en tidligere samling, her sammen med Mats Møller Dæhli i august i fjor.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Berge mener dog at det ser så lyst ut at han snart er tilbake, og garanterer nærmest å være tilbake til landslagspausen i juni.

– Dette er en del av gamet som toppidrettsutøver. Nå er jeg bedre rustet for fremtiden, og jeg kan se tilbake på en periode der jeg har forberedt meg godt, sier Sander Berge.

Linket til Sevilla

Det betyr at han er tilbake i spill før serien skal avgjøres i Belgia. Siste runde i seriespillet er over, og den belgiske serien går inn i play off. Om han fortsatt er i Belgia neste sesong er usikkert; nordmannen har blant annet blitt linket til spanske Sevilla det siste året.

Ifølge VG la Sevilla inn bud på 110 millioner kroner i august i fjor.

– Det har ikke vært noe konkret nå. Jeg var skadet i januarvinduet, og har vært ute av kampsituasjoner. Så det har ikke vært noe mer. Nå er fokus å komme tilbake på banen og spille mest mulig på Genk, sier Sander Berge til NRK.

Celta

I GENK: Sander Berge i aksjon for Genk i Europaligaen. Her taklet han Celta Vigos Jonny Castro.

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal