NRK Meny
Normal

Endelig lyktes det for kjempen fra Florida

Jubel og lettelse var blandet om hverandre da amerikanske David Oliver endelig kunne jubel for VM-gull på 110 meter hekk. – Jeg har ventet lenge på dette, sier han.

David Oliver fra USA vant 110 meter hekk for menn i friidretts-VM i Moskva. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal

Dette løpet sikret David Oliver et etterlengtet VM-gull. Kraftpluggen på 93 kilo slapp ut et voldsomt jubelbrøl da han passerte målstreken.

31-åringen har hatt mye stang ut i sin karriere som friidrettsutøver. Under friidretts-VM i Moskva mandag kveld kunne amerikaneren endelig jubel for sitt første VM-gull.

Oliver vant på tiden 13 blank som er årsbeste i verden. Han var 13 hundredeler foran landsmannen Ryan Wilson på sølvplass.

Vel over mållinjen jublet Oliver som besatt før han måtte sette seg ned og ta innover seg hva han akkurat hadde prestert.

– Å stå på toppen av podiet og høre nasjonalsangen... Det har vært mye hardt arbeid og jeg har ofret mye. Jeg har ventet lenge på dette. Alle skadene og alle skuffelsene. Men da smaker det enda bedre når man vinner til slutt, sier han til NRK etter gulløpet.

Det var ekstra spesielt fordi moren min var på tribunen. Jeg så henne, tårene rant, forteller han.

– Unt ham dette

David Oliver

David Oliver har slitt med skader i flere sesonger, men med endret treningsopplegg før sesongen har han tatt seg til toppen av 110 meter hekk-tronen.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Amerikaneren har fra før en OL-bronse fra 2008, samt bronse fra innendørs-VM i 2010. Mandag kveld kunne han endelig jubel for sin første internasjonale tittel.

– Endelig så vinner kjempen fra Florida. Det er så mange som har unt ham dette, kommenterte NRKs friidrettsekspert Lars Lystad.

Oliver satt amerikansk rekord to ganger i 2010. Da sesongen var over hadde ingen slått ham på 15 konkurranser, og hadde åtte av de ni beste tidene i verden for 2010.

Året etter slet den 188 centimeter høye amerikaneren med skader. Under OL i London i fjor endte det med en femteplass for 31-åringen, også denne sesongen hadde han skadeproblemer.

– Prøvde bare å overleve

Før årets sesong har Oliver endret treningsopplegg og kuttet antall treningsøkter til fire i uken. Det har gitt resultater. Før mesterskapet i Moskva hadde han årsbeste på 110 meter hekk.

Dermed kom forventingene om VM-gull, men veien frem til å bli verdens beste på 110 meter hekk har likevel vært lang og kronglete.

– Det bare ble slik. Jeg skapte min egen vei, jobbet hardt og tok det jeg fortjente. Jeg jobbet åtte timer om dagen de første årene som profesjonell og prøvde bare å overleve, sier han.

– Endelig er jeg her. Det føles godt, avslutter han.

Hekkeløperen David Oliver har endret treningsopplegget sitt for å unngå skader. Reporter: Harald Thingnes. Foto/redigering: Geirr Larsen

David Oliver er skadefri og tilbake på topp.

Siste nytt

 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP
 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal