Hopp til innhold

Endelig løsnet det for Rosenborg: – Vi har følt på presset

Trond Henriksens mannskap viste igjen forbedring og innbytter Dino Islamovic viste hva som bor i ham etter mye kritikk. Rosenborg-duoen innrømmer at de har merket presset etter den svake sesongstarten.

Trond Henriksen

KJENT PRESSET: Trond Henriksen fikk se laget ta med seg alle poengene mot Stabæk, men har merket presset siste uka

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter en snau time var det lite som stemte offensivt for Rosenborg, men da målet kom var det forløsende for trønderne som til slutt fikk med seg en komfortabel seier hjem fra Bærum.

Til slutt ble det en overbevisende seier etter mål av Gustav Valsvik, Dino Islamovic og Kristoffer Zachariassen.

– Jeg synes vi gjør en god kamp i dag, vi forholder oss til det vi skal gjøre og har blitt enige om. Så blir det litt for lite trøkk på siste tredelen. Så gjør vi noen bytter og fikk mer trøkk og når vi scorer mål så senker vi skuldrene og får to og tre også, sier Trond Henriksen til NRK.

Også Torgeir Børven, som startet sin første RBK-kamp, mener laget fikk vist mer av hva som bor i dem den siste halvtimen.

– Det er viktig at vi fikk en liten utløsning nå, så får vi en uke til neste gang og kan øve litt på de tingene som skal til for å gjøre oss ennå litt bedre. Vi må tørre og variere litt mer og slippe oss litt mer løs, det får vi til den siste halvtimen, sier Børven til NRK.

Følte presset

Dino Islamovic ble henvist til benken etter fem målløse kamper og signeringen av Torgeir Børven. I innhoppet mot Stabæk svarte svensken på tiltale da han var med og regisserte og selv headet inn Rosenborgs andre scoring.

Spissen, som ble hentet fra Östersund i vinter, har slitt innledningsvis i Rosenborg-karrieren, og har måtte tåle kritikk for eget spill.

– Det er klart det er tøft når man ikke scorer på noen kamper. Samtidig har vi som lag ikke prestert. I dag spiller vi veldig bra, særlig i andre omgang. Om du spiller for Rosenborg og vi spiller som i dag, så kommer du til sjanser og da er jeg ikke bekymret, sier Islamovic til

Islamovic og Zachariassen

Dino Islamovic og Kristoffer Zachariassen scoret begge sine første mål for Rosenborg.

Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen

I dag var svensken svært frisk da han kom inn fra benken for trønderne og kvitterte med scoring etter bare fire minutter på banen. Svensken sier at han ikke bryr seg om hva eksperter og kritikere har ment om hans start i Rosenborg-drakt.

– Jeg har ikke lest det, jeg hørte bare om en ekspert som kom med kritikk etter første kampen. Hva skal jeg si, alle har rett sitt synspunkt, men en dårlig kamp gjør meg ikke til en dårlig spiller, og en god kamp i dag gjør meg ikke til en god spiller. Jeg er en god spiller fordi jeg er en god spiller, og jeg kommer til å fortsette å kjempe for laget. Hvis vi spiller som i dag vet jeg at jeg får sjanser, og da er det opp til meg å score mål, bedyrer Islamovic.

Etter den magre sesongstarten har Rosenborg nå sju poeng på de siste tre kampene og viser også spillemessig framgang. Trener Henriksen innrømmer at han og laget har følt på presset, men roser måten spillerne har taklet det på.

– Jeg tror hele gjengen har hatt en uke hvor vi har følt på presset, men spillergruppa har vært flinke til å tenke kamp etter kamp. Vi har vist glimtvis mot Brann og Vålerenga, men dette er første kamp hvor vi har gjort en god 90 minutter, sier Henriksen.

Keeperhjelp

Som med seieren mot Brann, deres eneste seier tidligere i sesongen, var det med god hjelp fra motstanders keeper at det løsnet mot Stabæk. Marcus Sandberg bokset en corner i bakhodet til en uvitende Gustav Valsvik og inn i eget mål etter en snau time.

Etter en sjansefattig førsteomgang var det akkurat hva Rosenborg trengte. Målet ga gjestene en ny giv og Rosenborg så ut som laget mange før sesongen pekte på som seriefavoritter.

Trond Henriksen

Trond Henriksen fikk se laget ta med seg alle poengene mot Stabæk.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Rosenborgs midlertidige trener Trond Henriksen byttet så ut begge kantene sine og det ga umiddelbart resultater.

Det løsnet virkelig for Rosenborg og i løpet av et kvarter hadde laget scoret tre mål. Det siste kom på et hardt skudd fra Kristoffer Zachariassen fra utenfor 16-meteren, hans første i Rosenborg-trøya.

Det ble litt dramatikk for Rosenborg før kampstart da førstevalg André Hansen måtte kaste inn håndkleet allerede under oppvarmingen. Dermed fikk Julian Faye Lund sjansen mellom stengene.

Det skal være lysken til Hansen som gjorde at han sto over dagens oppgjør.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal