Endelig løsnet det for Rosenborg: – Vi har følt på presset

Trond Henriksens mannskap viste igjen forbedring og innbytter Dino Islamovic viste hva som bor i ham etter mye kritikk. Rosenborg-duoen innrømmer at de har merket presset etter den svake sesongstarten.

Trond Henriksen

KJENT PRESSET: Trond Henriksen fikk se laget ta med seg alle poengene mot Stabæk, men har merket presset siste uka

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter en snau time var det lite som stemte offensivt for Rosenborg, men da målet kom var det forløsende for trønderne som til slutt fikk med seg en komfortabel seier hjem fra Bærum.

Til slutt ble det en overbevisende seier etter mål av Gustav Valsvik, Dino Islamovic og Kristoffer Zachariassen.

– Jeg synes vi gjør en god kamp i dag, vi forholder oss til det vi skal gjøre og har blitt enige om. Så blir det litt for lite trøkk på siste tredelen. Så gjør vi noen bytter og fikk mer trøkk og når vi scorer mål så senker vi skuldrene og får to og tre også, sier Trond Henriksen til NRK.

Også Torgeir Børven, som startet sin første RBK-kamp, mener laget fikk vist mer av hva som bor i dem den siste halvtimen.

– Det er viktig at vi fikk en liten utløsning nå, så får vi en uke til neste gang og kan øve litt på de tingene som skal til for å gjøre oss ennå litt bedre. Vi må tørre og variere litt mer og slippe oss litt mer løs, det får vi til den siste halvtimen, sier Børven til NRK.

Følte presset

Dino Islamovic ble henvist til benken etter fem målløse kamper og signeringen av Torgeir Børven. I innhoppet mot Stabæk svarte svensken på tiltale da han var med og regisserte og selv headet inn Rosenborgs andre scoring.

Spissen, som ble hentet fra Östersund i vinter, har slitt innledningsvis i Rosenborg-karrieren, og har måtte tåle kritikk for eget spill.

– Det er klart det er tøft når man ikke scorer på noen kamper. Samtidig har vi som lag ikke prestert. I dag spiller vi veldig bra, særlig i andre omgang. Om du spiller for Rosenborg og vi spiller som i dag, så kommer du til sjanser og da er jeg ikke bekymret, sier Islamovic til

Islamovic og Zachariassen

Dino Islamovic og Kristoffer Zachariassen scoret begge sine første mål for Rosenborg.

Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen

I dag var svensken svært frisk da han kom inn fra benken for trønderne og kvitterte med scoring etter bare fire minutter på banen. Svensken sier at han ikke bryr seg om hva eksperter og kritikere har ment om hans start i Rosenborg-drakt.

– Jeg har ikke lest det, jeg hørte bare om en ekspert som kom med kritikk etter første kampen. Hva skal jeg si, alle har rett sitt synspunkt, men en dårlig kamp gjør meg ikke til en dårlig spiller, og en god kamp i dag gjør meg ikke til en god spiller. Jeg er en god spiller fordi jeg er en god spiller, og jeg kommer til å fortsette å kjempe for laget. Hvis vi spiller som i dag vet jeg at jeg får sjanser, og da er det opp til meg å score mål, bedyrer Islamovic.

Etter den magre sesongstarten har Rosenborg nå sju poeng på de siste tre kampene og viser også spillemessig framgang. Trener Henriksen innrømmer at han og laget har følt på presset, men roser måten spillerne har taklet det på.

– Jeg tror hele gjengen har hatt en uke hvor vi har følt på presset, men spillergruppa har vært flinke til å tenke kamp etter kamp. Vi har vist glimtvis mot Brann og Vålerenga, men dette er første kamp hvor vi har gjort en god 90 minutter, sier Henriksen.

Keeperhjelp

Som med seieren mot Brann, deres eneste seier tidligere i sesongen, var det med god hjelp fra motstanders keeper at det løsnet mot Stabæk. Marcus Sandberg bokset en corner i bakhodet til en uvitende Gustav Valsvik og inn i eget mål etter en snau time.

Etter en sjansefattig førsteomgang var det akkurat hva Rosenborg trengte. Målet ga gjestene en ny giv og Rosenborg så ut som laget mange før sesongen pekte på som seriefavoritter.

Trond Henriksen

Trond Henriksen fikk se laget ta med seg alle poengene mot Stabæk.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Rosenborgs midlertidige trener Trond Henriksen byttet så ut begge kantene sine og det ga umiddelbart resultater.

Det løsnet virkelig for Rosenborg og i løpet av et kvarter hadde laget scoret tre mål. Det siste kom på et hardt skudd fra Kristoffer Zachariassen fra utenfor 16-meteren, hans første i Rosenborg-trøya.

Det ble litt dramatikk for Rosenborg før kampstart da førstevalg André Hansen måtte kaste inn håndkleet allerede under oppvarmingen. Dermed fikk Julian Faye Lund sjansen mellom stengene.

Det skal være lysken til Hansen som gjorde at han sto over dagens oppgjør.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Forrykende start for Hovland

  Golfproffen Viktor Hovland fikk en tidlig bogey, men har deretter radet opp birdier i innledningen av andrerunden på europatouren i golf i Tyskland fredag.

  Hovland åpnet turneringen solid torsdag, og fredag kan 23-åringen se ut til å ha en kjemperunde på gang i München.

  Etter par på åpningshullet ble det riktignok en bogey på hull to. Der ble det også bogey torsdag. Fra hull nummer fire til hull nummer åtte noterte imidlertid Hovland seg for ikke mindre enn fire birdier.

  Det niende hullet endte i tillegg på samme vis. Etter et litt upresist innspill slo nordmannen seg nydelig inn på greenen på par fem-hullet. Deretter kunne han trille ballen i hullet til dagens femte birdie.

  Dermed er han åtte slag under par i turneringen etter halvspilt fredagsrunde. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Koronaåret ga ingen skadebonanza

  Tett kampprogram og tøff belastning på spillerne skapte frykt for en markant økning i antall skader i Eliteserien i fotball i 2020-sesongen. Slik ble det ikke.

  En ny studie gjennomført blant klubbene på øverste nivå i norsk fotball, konkluderer med at den koronapregede 2020-sesongen ikke førte med seg større skadeproblemer enn normalt.

  – Det var ingen flere skader. Skadefrekvensen var den samme, sier Torstein Dalen-Lorentsen til NTB.

  Han er stipendiat ved Senter for idrettsskadeforskning på Norges idrettshøgskole og står bak studien som nå er klar. Dalen-Lorentsen har sett nærmere på skadeomfanget i åtte av de 13 klubbene som var i Eliteserien både i 2019- og 2020-sesongen.

  – Vi hadde nok trodd at det kanskje skulle være flere skader (i 2020), men samtidig er vi ikke veldig overrasket over at det ikke var det, sier Dalen-Lorentsen.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Mjøndalen.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • - Vi kan jo ikke frede noen

  Branns sportsjef Jimmi Nagel Jacobsen sier klubben vil prioritere å se etter nye spillere når overgangsvinduet åpner, enn å finne ny trener.

  – Det er en tung og vanskelig situasjon, men vi skal gjøre alt vi kan for å bli i Eliteserien. Det åpner snart et overgangsvindu. Det blir viktig for å finne noen som kan hjelpe og forsterke oss, sier Jimmi Nagel Jacobsen til BT.

  – Nei, det er ikke det vi ser på nå. Overhodet ikke, sier han.

  Branns styreleder sier situasjonen i klubben må evalueres de neste dagene, og at ingen er fredet. Klubben sliter i bunnen av Eliteserien.

  – Alle har jo tillit til de ikke har det lenger. Vi kan jo ikke frede noen. Slik det er nå, så ser jeg ikke andre løsninger enn at vi må evaluere hvorfor vi er der vi er. Så må vi få gode svar på hvordan vi skal komme oss videre, sier styreleder Birger Grevestad jr. til kanalen.

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Brann (1-0)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal