Moan om brølet: – Det var mye følelser som skulle ut

FALUN/OSLO (NRK): Magnus Moan slet med å finne ordene etter kjempehoppet som fører ham inn i gullkampen i torsdagens kombinertkonkurranse.

Magnus Moan hoppet 125,5 meter

– Jeg rister bare på hodet jeg, det desidert beste hoppet jeg har gjort på lang tid. Jeg må ærlig innrømme at jeg står på toppen med null selvtillit. Så det er utrolig deilig, sier en tydelig lettet og glad Moan etter hoppet.

Moans hopp på 125,5 meter betyr at trønderen går ut 47 sekunder bak Bernhard Gruber i langrennsdelen som starter klokka 15.15.

Etter å ha slitt seg gjennom mesterskapet slet Moan med å finne ordene for å bekrive hvor glad han var etter kjempehoppet.

– Jeg står på toppen med en følelse som er helt jævelig å ha når det er konkurranse. Det er så vanskelig å få ut et skihopp når du ikke har levert et eneste hopp på det nivået jeg føler jeg har inne, forklarer han.

Etter hoppdelen av lagkonkurransen forrige helg uttalte Moan at han syntes synd på de andre. Han smilte av den uttalelsen, og valgte en mer ydmyk utgave etter dagens hopp.

– Jeg har ikke hatt noen positiv opplevelse i noen av konkurransene, med unntak av et ok langrenn i lagkonkurransen, men jeg synes ikke det var noe bra det heller, forklarte han.

Magnus Moan har vært frustrert i det siste, så dagens hopp var deilig.

Ble sjokkert av Moan

Regjerende olympiske mester Jørgen Graabak landet selv på 116,5 meter, og var middels fornøyd med sin egen innsats. Han gledet seg derimot over lagkameraten.

– Jeg er både veldig overrasket og kjempeglad på hans vegne. Han har knapt vært over 100 meter i den bakken her, og så kliner han til på den måten der. Det er nesten litt sjokkartet for min del, smilte Graabak.

Graabak går ut 1 minutt og 34 sekunder bak Gruber, og selv om han ikke er skremt av den avstanden, ser han at det er mange sterke konkurrenter som har plassert seg godt.

– Jeg har vært på pallen med den avstanden før jeg, men det kommer veldig an på hvem som er foran. Det blir tøft, men man vet aldri. Det kan bli luregåing foran der, sier han.

Jan Schmid var ikke fornøyd etter et hopp på 123 meter

Skuffet Schmid

Jan Schmid og Håvard Klemetsen, leverte begge hopp som var litt under det de kan. Særlig Schmid var uheldig med forholdene. Klemetsen, som ofte vinner hoppdelen av kombinertkonkurranser, landet på 127,5 meter. Det kan holde, mener hopperen selv.

– Jeg har følt meg i bra slag de siste dagene, så hvem vet. Man blir litt skuffa, men jeg er på skuddhold.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Trippel OL-vinnar i friidrett død

  Den triple OL-vinnaren Peter Snell frå New Zealand er død, 80 år gammal.

  Snell er ein av New Zealands største idrettsheltar, med OL-gull på 800 m i 1960 og på 800 og 1500 m i 1964. Han heldt også verdsrekorden på 800 meter og ei engelsk mil.

  Peter Snell
  Foto: AP
 • OL-surfing på Tahiti

  OL-arrangørane i Frankrike valde torsdag å legge surefekonkurransane i OL i 2024 til stillehavsøya Tahiti. Det er 15.700 km og 20 flytimar unna Paris, som er vertsby for sommarleikane.

  Ifølgje arrangørane vil dette ikkje ha betydning for kostnadene, eller skape ekstra problem for klima og miljø.

  Valet er gjort fordi det er nesten garantert ideelle bølgjer for surfing.

  Men det er også kontroversielt, fordi bølgjene er rekna som farlege for kvinnene. derfor står ikkje Tahiti på kvinnenes verdscupliste.

  – Vi set opp kvinnenes konkurransar på den tida på dagen når bølgjene er minst, seier Lionel Teihotu i Tahitis surfeforbund.

  Tahiti er ein del av øygruppa Fransk Polynesia, som er rekna som ein del av Frankrike, men med indre sjølvstyre.

  Den amerikanske surferen Benji Brand ved Teahupoʻo på Tahit
  Foto: BRIAN BIELMANN / AFP
 • Klopp forlengjer med Liverpool

  Manager Jürgen Klopp har forlenga sin kontrakt med Liverpool til 2024, melder klubben på sine nettsider.

  Klopp har leia Liverpool sidan 2015, og førte dei til topps i meisterligaen i vår.

  Klopp
  Foto: Jon Super / Jon Super

Sendeplan

Kl. Program Kanal