Moan om brølet: – Det var mye følelser som skulle ut

FALUN/OSLO (NRK): Magnus Moan slet med å finne ordene etter kjempehoppet som fører ham inn i gullkampen i torsdagens kombinertkonkurranse.

Magnus Moan hoppet 125,5 meter

– Jeg rister bare på hodet jeg, det desidert beste hoppet jeg har gjort på lang tid. Jeg må ærlig innrømme at jeg står på toppen med null selvtillit. Så det er utrolig deilig, sier en tydelig lettet og glad Moan etter hoppet.

Moans hopp på 125,5 meter betyr at trønderen går ut 47 sekunder bak Bernhard Gruber i langrennsdelen som starter klokka 15.15.

Etter å ha slitt seg gjennom mesterskapet slet Moan med å finne ordene for å bekrive hvor glad han var etter kjempehoppet.

– Jeg står på toppen med en følelse som er helt jævelig å ha når det er konkurranse. Det er så vanskelig å få ut et skihopp når du ikke har levert et eneste hopp på det nivået jeg føler jeg har inne, forklarer han.

Etter hoppdelen av lagkonkurransen forrige helg uttalte Moan at han syntes synd på de andre. Han smilte av den uttalelsen, og valgte en mer ydmyk utgave etter dagens hopp.

– Jeg har ikke hatt noen positiv opplevelse i noen av konkurransene, med unntak av et ok langrenn i lagkonkurransen, men jeg synes ikke det var noe bra det heller, forklarte han.

Magnus Moan har vært frustrert i det siste, så dagens hopp var deilig.

Ble sjokkert av Moan

Regjerende olympiske mester Jørgen Graabak landet selv på 116,5 meter, og var middels fornøyd med sin egen innsats. Han gledet seg derimot over lagkameraten.

– Jeg er både veldig overrasket og kjempeglad på hans vegne. Han har knapt vært over 100 meter i den bakken her, og så kliner han til på den måten der. Det er nesten litt sjokkartet for min del, smilte Graabak.

Graabak går ut 1 minutt og 34 sekunder bak Gruber, og selv om han ikke er skremt av den avstanden, ser han at det er mange sterke konkurrenter som har plassert seg godt.

– Jeg har vært på pallen med den avstanden før jeg, men det kommer veldig an på hvem som er foran. Det blir tøft, men man vet aldri. Det kan bli luregåing foran der, sier han.

Jan Schmid var ikke fornøyd etter et hopp på 123 meter

Skuffet Schmid

Jan Schmid og Håvard Klemetsen, leverte begge hopp som var litt under det de kan. Særlig Schmid var uheldig med forholdene. Klemetsen, som ofte vinner hoppdelen av kombinertkonkurranser, landet på 127,5 meter. Det kan holde, mener hopperen selv.

– Jeg har følt meg i bra slag de siste dagene, så hvem vet. Man blir litt skuffa, men jeg er på skuddhold.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Disse er klare for fotball-EM:

  Gruppe A: England og Tsjekkia
  Gruppe B: Ukraina
  Gruppe C: Tyskland og Nederland
  Gruppe D: Ikke avklart
  Gruppe E: Kroatia
  Gruppe F (Norges gruppe): Spania og Sverige
  Gruppe G: Polen og Østerrike
  Gruppe H: Frankrike og Tyrkia
  Gruppe I: Belgia og Russland
  Gruppe J: Italia og Finland

  Sverige
  Foto: Vadim Ghirda / AP
 • Ulsrud med EM-opptur mot Tyskland

  Etter tapet for Skottland ble senkampen mot Tyskland en opptur for Norge, som vant 6-2.

  Tidligere på dagen tapte Norge hele 4-10 mot Skottland i sin første kamp i curling-EM.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Lillehammer best mot Storhamar

  Lillehammer tok sesongens første seier over erkerivalen Storhamar med 3-2 lørdag. Med tapet mistet Storhamar annenplassen på tabellen til Frisk Asker, mens Lillehammer tok seg forbi Vålerenga til fjerdeplass.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal