Moan om brølet: – Det var mye følelser som skulle ut

FALUN/OSLO (NRK): Magnus Moan slet med å finne ordene etter kjempehoppet som fører ham inn i gullkampen i torsdagens kombinertkonkurranse.

Magnus Moan hoppet 125,5 meter

– Jeg rister bare på hodet jeg, det desidert beste hoppet jeg har gjort på lang tid. Jeg må ærlig innrømme at jeg står på toppen med null selvtillit. Så det er utrolig deilig, sier en tydelig lettet og glad Moan etter hoppet.

Moans hopp på 125,5 meter betyr at trønderen går ut 47 sekunder bak Bernhard Gruber i langrennsdelen som starter klokka 15.15.

Etter å ha slitt seg gjennom mesterskapet slet Moan med å finne ordene for å bekrive hvor glad han var etter kjempehoppet.

– Jeg står på toppen med en følelse som er helt jævelig å ha når det er konkurranse. Det er så vanskelig å få ut et skihopp når du ikke har levert et eneste hopp på det nivået jeg føler jeg har inne, forklarer han.

Etter hoppdelen av lagkonkurransen forrige helg uttalte Moan at han syntes synd på de andre. Han smilte av den uttalelsen, og valgte en mer ydmyk utgave etter dagens hopp.

– Jeg har ikke hatt noen positiv opplevelse i noen av konkurransene, med unntak av et ok langrenn i lagkonkurransen, men jeg synes ikke det var noe bra det heller, forklarte han.

Magnus Moan har vært frustrert i det siste, så dagens hopp var deilig.

Ble sjokkert av Moan

Regjerende olympiske mester Jørgen Graabak landet selv på 116,5 meter, og var middels fornøyd med sin egen innsats. Han gledet seg derimot over lagkameraten.

– Jeg er både veldig overrasket og kjempeglad på hans vegne. Han har knapt vært over 100 meter i den bakken her, og så kliner han til på den måten der. Det er nesten litt sjokkartet for min del, smilte Graabak.

Graabak går ut 1 minutt og 34 sekunder bak Gruber, og selv om han ikke er skremt av den avstanden, ser han at det er mange sterke konkurrenter som har plassert seg godt.

– Jeg har vært på pallen med den avstanden før jeg, men det kommer veldig an på hvem som er foran. Det blir tøft, men man vet aldri. Det kan bli luregåing foran der, sier han.

Jan Schmid var ikke fornøyd etter et hopp på 123 meter

Skuffet Schmid

Jan Schmid og Håvard Klemetsen, leverte begge hopp som var litt under det de kan. Særlig Schmid var uheldig med forholdene. Klemetsen, som ofte vinner hoppdelen av kombinertkonkurranser, landet på 127,5 meter. Det kan holde, mener hopperen selv.

– Jeg har følt meg i bra slag de siste dagene, så hvem vet. Man blir litt skuffa, men jeg er på skuddhold.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Storsignering for LSK Kvinner

  Cecilie Fiskerstrand er tilbake i LSK Kvinner fra og med 1. juli, melder LSK Kvinner på sin nettside.

  -Det er utrolig gøy å være tilbake i LSK Kvinner. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Jeg vet det er en veldig fin og profesjonell gjeng, som jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med, og jobbe sammen med, sier Cecilie Fiskerstrand.

  cecilie fiskerstrand
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • Busquets tilbake i Spania-troppen

  Spania-kaptein Sergio Busquets (32) var fredag tilbake i troppen etter å ha testet negativt på koronaviruset.

  Busquets har vært i isolasjon siden han fikk positivt prøvesvar i oppkjøringen til mesterskapet 7. juni. Han var dermed utelukket til spanjolenes EM-åpning mot Sverige, som endte 0-0.

  Busquets har sluttet seg til resten av troppen på treningsbasen utenfor Madrid. Han blir også med laget til Sevilla og lørdagens kamp mot Polen, men det er ikke ventet at han spiller.

  Soccer EURO 2020 Spain Preview
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • 32-åring med sjokktid

  Blessing Okagbare vant torsdag 100-meteren i det nigerianske OL-uttaket på fenomenale 10,63. Det er tangering av den nest beste tiden i historien på distansen, satt av Shelly-Ann Fraser-Pryce tidligere i sesongen.

  En medvind på 2,7 meter i sekundet gjør at tiden ikke blir tellende på noen lister, men det er likevel en forbløffende sterk prestasjon av 32 år gamle Okagbare som har 10,79 som offisiell personlig rekord på distansen. Den ble satt så langt tilbake som i 2013.

  – Jeg har følt meg veldig klar siden starten av sesongen. Jeg føler meg friskere, sterkere og som den virkelige Blessing Okagbare igjen, sa hun til nigerianske The Guardian etter superløpet der hun føk fra konkurrentene.

  _tRct7K209c
  Foto: Steph Chambers / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal