Bremset for å hjelpe lagvenninnen: Endte opp med karrierens første seier

Astrid Øyre Slind vant sesongfinalen av Ski Classics i norsk storeslem.

Astrid Øyre Slind

SUVEREN: Astrid Øyre Slind vant suverent årets siste Ski Classics-løp.

Foto: Sandra Åhs- Sivertsen / Wsportsmedia

Sesongavslutningen av Ski Classics gikk fra finske Ylläs til Levi og ble en stor suksess sett med norske øyne. Etter 67 kilometer var det nemlig fem nordmenn på pallen av seks mulige.

På toppen i kvinneklassen stod Astrid Øyre Slind for aller første gang i karrieren.

– I dag er det ingen tvil om hvem som er best, og Astrid kroner en fantastisk sesong, var dommen til kommentator Torgeir Bjørn da Oppdal-jenta gikk i mål.

Svenske Britta Johansson Norgren var nest best og 33 sekunder bak Slind, mens Kari Vikhagen Gjeitnes sikret tredjeplassen og dobbelt norsk på pallen.

Bremset

Slind har tidligere tatt fire pallplasser denne sesongen, men har aldri klart å vinne. Det var heller ikke planen i dag, for da lagvenninnen på Team Koteng, japanske Masako Ishida, fikk et forsprang i den siste motbakken, ønsket Slind å hjelpe.

– Jeg prøvde å bremse resten av feltet slik at Masako kunne vinne. Det viktigste er at laget vinner og derfor ville jeg hjelpe henne, fortalte hun i intervju med arrangøren.

Men nedover gikk det sakte for den japanske jenta som vant Reistadrennet sist helg. I motsetning til resten av tetgruppa hadde Ishida festesmurning og hadde bra tempo oppover, men klarte ikke holde unna nedover.

Ishida var mer enn halvminuttet foran Slind, Norgren, Gjeitnes og Justyna Kowalczyk på det meste, og selv om Slind prøvde å senke farten i gruppa, innså hun at det ikke kom til å gå for lagvenninnen.

– Jeg hadde så fantastiske ski, så da jeg skjønte at Masako kom til å bli tatt igjen, gikk jeg for seier, sa Slind.

Ylläs-Levi - Astrid Øyre Slind

PALLEN: Astrid Øyre Slind vant foran Britta Johansson Norgren og Kari Vikhagen Gjeitnes.

Foto: Sandra Åhs- Sivertsen / Wsportsmedia

De siste kilometerne var det ingen som klarte å holde følge med den norske jenta, og hun gikk alene i mål med armene i været og et kjempesmil om munnen.

– Dette har vært et mål lenge og endelig klarte jeg å vinne. Jeg er så fornøyd, sa hun etter målgang.

Norsk storeslem

I herreklassen var det fire Team Santander-løpere som skulle gjøre opp seg imellom etter å ha fått et enormt forsprang før innspurten.

– Det blir klubbmesterskap herfra og inn, men kan de andre ta spurtfenomenet Andreas Nygaard på oppløpet?, lurte kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Det klarte de ikke. Tord Asle Gjerdalen var nærmest, men hadde ikke mot den spurtsterke lagkameraten som dermed vant årets siste langløp.

Birkebeinerrennet

OVERLEGNE: Team Santander, med Andreas Nygaard, Tord Asle Gjerdalen (t.v.) og Anders Aukland (t.h.), sikret tredobbelt på lørdagens langløp i Finland. Bildet er fra Birken tidligere i år.

Foto: Sandra Åhs- Sivertsen, Wsportsmedia

45 år gamle Anders Aukland ble nummer tre foran Øyvind Moen Fjeld.

Gjerdalen vant Ski Classics-sesongen sammenlagt, mens svenske Norgren gjorde tilsvarende i kvinneklassen.

Siste nytt

 • Ny Kongsvinger-trener klar

  Vitor Gazimba er ansatt som ny hovedtrener for Kongsvinger i 1. divisjon fotball. Han kommer fra trenerjobben for Strømsgodsets rekruttlag.

  Det opplyser klubbene onsdag.

  Portugiseren har vært i Drammensklubben siden 2014

  Vitor Gazimba klar for Kongsvinger
  Foto: Kongsvinger Fotball
 • Selnæs' lag på medaljeplass

  Ole Selnæs og hans Saint-Étienne klatret til bronseplass i fransk 1. divisjon ved å vende til 2-1-seier over Marseille onsdag. Saint-Étienne lå under ved pause mot , men vendte kampen i annen omgang. Selnæs spilte hele kampen.

  Selnæs' franske klubb vant
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Sterk sesongstart av J19-landslaget

  Norges J19-landslag i fotball fikk en god start på året da England ble slått 3-2 i Portugal onsdag. Jenny Røsholm Olsen ble matchvinner. Sara Lindbak Hørte og Sara Kanutte Fornes scorte Norges to første mål. Neste kamp er mot Nederland på fredag.

  Anna Langås Jøsendal mot England
  Foto: Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Sendeplan

Kl. Program Kanal