NRK Meny
Normal

Én sponsor vil fortsatt ha Blatter

FIFA-sponsor Adidas ønsker rask endring i fotballorganisasjonen, men vil ikke at president Sepp Blatter skal gå av med umiddelbar virkning.

FIFA-president Sepp Blatter støttes av Adidas

ETTERLENGTET STØTTE: Utstyrsleverandør og sponsor Adidas støtter FIFA-president Sepp Blatters ønske om å bli sittende til februar.

Foto: WALTER BIERI / Ap

Kilde: NTB-NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Fredag krevde de store sponsorene Coca-Cola, Visa, Budweiser og McDonalds at Blatter skal gå av på dagen etter at sveitsiske myndigheter innledet etterforskning mot 79-åringen i forrige uke.

Adidas, som er en viktig samarbeidspartner for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), stiller seg imidlertid ikke bak kravet til de andre sponsorene.

– Som det har blitt påpekt flere ganger den siste tiden trengs det drastiske endringer i FIFA. Det er grunnen til at reformprosessen som har blitt introdusert må være åpen og rask, sa talsmann Oliver Brueggen, uten å nevne noe om FIFA-presidenten.

– Jeg trekker meg ikke

Blatter var raskt ute med å forsvare seg etter kravet fra de andre store sponsorene. Sveitseren har ingen planer om å gå av før FIFA-kongressen i februar. Da trekker den mektige mannen seg tilbake og det blir avgjort hvem som overtar vervet.

– Jeg kommer ikke til å trekke meg, svarte Blatter via sin advokat sent fredag kveld.

– Mr. Blatter er uenig med Coca Cola og mener bestemt at om han forlater presidentkontoret nå, vil det ikke være til beste for FIFA. Det vil heller ikke fremme reformarbeidet. Derfor vil han ikke gå av, sier Blatters advokat Richard Cullen i en uttalelse.

Soccer FIFA Blatter

– USKYLDIGE: Både FIFA-president Sepp Blatter (f.v.) og UEFA-president Michel Platini hevder de ikke har gjort noe galt.

Foto: Patrick B. Kraemer / Ap

Platini: – Har ikke gjort noe galt

Midt i FIFA-bråket har UEFA-president Michel Platini ringt Frankrikes sportsdepartement for å forsikre dem om at han i alle fall ikke har gjort noe galt.

Den tidligere fotballspilleren er trukket inn i etterforskning av Sepp Blatter. FIFA-presidenten og organisasjonen skal ha utbetalt 2 millioner sveitsiske franc i 2011 til Platini. Ifølge duoen selv er pengeoverføringen gjort for en jobb fra 1998 til 2001.

– Han har følelsen på at han er ren og han ønsket å si det til meg igjen, sa statssekretær Thierry Braillard.

– Han forklarte alt. Jeg stoler fullt på han og hans mål om å bli FIFA-president.

Lørdag uttrykte også sportsminister Patrick Kanner at han fortsatt støtter Platini i kampen om presidentvervet i Det internasjonale fotballforbundet.

– Vi har ikke endret våre tanker om støtten vi ga ham. Hvis det var noe problem er jeg ikke i tvil om at han ville ha trukket seg som kandidat til FIFA-valget, sa Kanner.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal