Én sponsor vil fortsatt ha Blatter

FIFA-sponsor Adidas ønsker rask endring i fotballorganisasjonen, men vil ikke at president Sepp Blatter skal gå av med umiddelbar virkning.

FIFA-president Sepp Blatter støttes av Adidas

ETTERLENGTET STØTTE: Utstyrsleverandør og sponsor Adidas støtter FIFA-president Sepp Blatters ønske om å bli sittende til februar.

Foto: WALTER BIERI / Ap

Fredag krevde de store sponsorene Coca-Cola, Visa, Budweiser og McDonalds at Blatter skal gå av på dagen etter at sveitsiske myndigheter innledet etterforskning mot 79-åringen i forrige uke.

Adidas, som er en viktig samarbeidspartner for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), stiller seg imidlertid ikke bak kravet til de andre sponsorene.

– Som det har blitt påpekt flere ganger den siste tiden trengs det drastiske endringer i FIFA. Det er grunnen til at reformprosessen som har blitt introdusert må være åpen og rask, sa talsmann Oliver Brueggen, uten å nevne noe om FIFA-presidenten.

– Jeg trekker meg ikke

Blatter var raskt ute med å forsvare seg etter kravet fra de andre store sponsorene. Sveitseren har ingen planer om å gå av før FIFA-kongressen i februar. Da trekker den mektige mannen seg tilbake og det blir avgjort hvem som overtar vervet.

– Jeg kommer ikke til å trekke meg, svarte Blatter via sin advokat sent fredag kveld.

– Mr. Blatter er uenig med Coca Cola og mener bestemt at om han forlater presidentkontoret nå, vil det ikke være til beste for FIFA. Det vil heller ikke fremme reformarbeidet. Derfor vil han ikke gå av, sier Blatters advokat Richard Cullen i en uttalelse.

Soccer FIFA Blatter

– USKYLDIGE: Både FIFA-president Sepp Blatter (f.v.) og UEFA-president Michel Platini hevder de ikke har gjort noe galt.

Foto: Patrick B. Kraemer / Ap

Platini: – Har ikke gjort noe galt

Midt i FIFA-bråket har UEFA-president Michel Platini ringt Frankrikes sportsdepartement for å forsikre dem om at han i alle fall ikke har gjort noe galt.

Den tidligere fotballspilleren er trukket inn i etterforskning av Sepp Blatter. FIFA-presidenten og organisasjonen skal ha utbetalt 2 millioner sveitsiske franc i 2011 til Platini. Ifølge duoen selv er pengeoverføringen gjort for en jobb fra 1998 til 2001.

– Han har følelsen på at han er ren og han ønsket å si det til meg igjen, sa statssekretær Thierry Braillard.

– Han forklarte alt. Jeg stoler fullt på han og hans mål om å bli FIFA-president.

Lørdag uttrykte også sportsminister Patrick Kanner at han fortsatt støtter Platini i kampen om presidentvervet i Det internasjonale fotballforbundet.

– Vi har ikke endret våre tanker om støtten vi ga ham. Hvis det var noe problem er jeg ikke i tvil om at han ville ha trukket seg som kandidat til FIFA-valget, sa Kanner.

Siste nytt

 • VIF starta med siger

  Elise Thorsnes scora sine første mål for Vålerenga, då den regjerande seriemeisteren i Toppserien slo Grei 7–0 i første treningskamp før seriestart.

  Ingibjørg Sigurdardottir, Dejana Stefanovic, Synne Jensen, Rikke Nygard og Rikke Madsen scora ein gang kvar.

  Elise Thorsnes
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Bayern-trener vil gi seg i sommer

  Den tyske fotballtreneren Hansi Flick sier han vil gi seg i Bayern München etter denne sesongen. På ett og et halvt år har han ledet klubben til fem tyske og europeiske titler, og seier i VM for klubblag. Flick kan bli tysk landslagstrener for menn.

 • Thorsby sikra sigeren for Sampdoria

  Morten Thorsby styrte inn 3-1-målet då Sampdoria slot Hellas Verona på heimebane i Serie A laurdag.

  Jakub Jankto kvitterte for Sampdoria like etter kvilen, medan Manolo Gabbiadini gjorde 2–1 på straffespark i det 73. minutt.

  Sigeren gjere at Genova-laget er to poeng bak Hellas Verona i Serie A.

  Laga er nummer ni og ti på tabellen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal