NRK Meny
Normal

En plass unna VM-poeng

Henning Solberg har klatret fra 11. til 9. plass i Rally Monte Carlo.

Henning Solberg

Henning Solberg undersøker bilen etter 12. fartsprøve i Rally Monte-Carlo

Foto: ROBERT PRATTA / REUTERS

Etter lørdagens fartsprøver er ferdige, ligger Henning Solberg fra Spydeberg på 9. plass sammenlagt i Rally Monte Carlo.

Solberg er 11 minutter og 17 sekunder bak suverene Sebastien Loeb.

Hvis Henning Solberg klatrer en plass opp på resultatlisten, klarer han målet om å ta et poeng i VM-sammendraget. Solberg ligger nå 1 minutt og 46 sekunder bak svenske Per-Gunnar Andersson på 8. plass.

Rally-Petter klatret

Lillebror Petter Solberg har klatret fra 6. plass til 5. plass etter dagens kjøring. Solberg er fornøyd med dagens kjøring.

- Jeg er fornøyd med femteplassen. Vi forventer en tøff dag i morgen. Det er et vanskelig løp og alt kan skje, sier Solberg.

Petter Solberg ligger nå 4 minutter og 11 sekunder bak Loeb.

Imponert over Loeb

Petter Solberg i Rally Monte-Carlo

Petter Solberg ligger 4 minutter og 11 sekunder bak Loeb etter lørdagens fartsprøver.

Foto: ROBERT PRATTA / SCANPIX

 

Solberg er imponert over sin franske konkurrent.

- Han er verdens beste rallysjåfør, ferdig med det. Loeb er en perfeksjonist på et lag av perfeksjonister. Det er bare å ta av seg hatten, sier Solberg.

Sebastien Loeb leder Rally Monte Carlo suverent, og det er over 2 minutter ned til Mikko Hirvonen på 2. plass. På 3. og 4. plass følger Chris Atkinson og Francois Duval. Sistnevnte leder med 49 sekunder på Petter Solberg.

Rallyførerne har nå kjørt 14 av 19 fartsprøver. De siste seks fartsprøvene kjøres på søndag.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm