En plass unna VM-poeng

Henning Solberg har klatret fra 11. til 9. plass i Rally Monte Carlo.

Henning Solberg

Henning Solberg undersøker bilen etter 12. fartsprøve i Rally Monte-Carlo

Foto: ROBERT PRATTA / REUTERS

Etter lørdagens fartsprøver er ferdige, ligger Henning Solberg fra Spydeberg på 9. plass sammenlagt i Rally Monte Carlo.

Solberg er 11 minutter og 17 sekunder bak suverene Sebastien Loeb.

Hvis Henning Solberg klatrer en plass opp på resultatlisten, klarer han målet om å ta et poeng i VM-sammendraget. Solberg ligger nå 1 minutt og 46 sekunder bak svenske Per-Gunnar Andersson på 8. plass.

Rally-Petter klatret

Lillebror Petter Solberg har klatret fra 6. plass til 5. plass etter dagens kjøring. Solberg er fornøyd med dagens kjøring.

- Jeg er fornøyd med femteplassen. Vi forventer en tøff dag i morgen. Det er et vanskelig løp og alt kan skje, sier Solberg.

Petter Solberg ligger nå 4 minutter og 11 sekunder bak Loeb.

Imponert over Loeb

Petter Solberg i Rally Monte-Carlo

Petter Solberg ligger 4 minutter og 11 sekunder bak Loeb etter lørdagens fartsprøver.

Foto: ROBERT PRATTA / SCANPIX

 

Solberg er imponert over sin franske konkurrent.

- Han er verdens beste rallysjåfør, ferdig med det. Loeb er en perfeksjonist på et lag av perfeksjonister. Det er bare å ta av seg hatten, sier Solberg.

Sebastien Loeb leder Rally Monte Carlo suverent, og det er over 2 minutter ned til Mikko Hirvonen på 2. plass. På 3. og 4. plass følger Chris Atkinson og Francois Duval. Sistnevnte leder med 49 sekunder på Petter Solberg.

Rallyførerne har nå kjørt 14 av 19 fartsprøver. De siste seks fartsprøvene kjøres på søndag.

Siste nytt

 • Ingen norske OL-deltakere i karate

  Norge reiser til OL i Tokyo uten karateutøvere. Ingen av de norske nådde opp i helgens globale kvalifisering i Paris.

  Andrine Hilton fikk en fin start i kumite +61-kilosklassen. Hun vant sine to første kamper søndag, men kom til kort mot Melissa Bratic. Canadieren vant 3-0.

  Siste mulighet via en rekvalifisering forsvant da Bratic selv røk ut i semifinalen.

  OL-drømmen brast for Adrian Lopez Salas i første runde i +75-kilosklassen. Nordmannen tapte 0-2 for Aliaksej Vodtsjyts fra Hviterussland. I likhet med Hilton fikk han ingen ny sjanse via rekvalifiseringen.

  Lørdag tapte Bettina Alstadsæther knepent 2-3 for ungarske Aleksandra Ilankovic i en rekvalifiseringsrunde. Før det både tapte og vant hun en kamp i kumite 61-kilosklassen.

  Team Tokyo OL 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kjører toppklassen i VM-runden

  Oliver Solberg (19) stiller blant elitekjørerne i Safari-rallyet i Kenya senere i måneden. Det blir den første VM-runden i rally i Afrika siden 2002.

  Solberg måtte nylig stå over Rally Italia Sardinia på grunn av koronakarantene. Der skulle han etter planen ha kjørt den største klassen for andre gang i karrieren.

  Nå skjer det i stedet i Nairobi mellom 24. og 27. juni. Solberg viste i WRC-debuten tidligere i år at han har tempoet inne.

  – Jeg vet at jeg snakker mye om drømmer, men dette er virkelig en av de store. 19 år er gått siden sist VM-runden i Kenya ble kjørt. At jeg får sjansen til å kjøre i den største klassen i Hyundais fabrikkbil når sporten gjør vendereis til Afrika, er enormt stort, sier Solberg i en pressemelding.

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Smadret verdensrekorden

  Australske Kaylee McKeown (19) fikk råsterke 57,45 på 100 meter rygg søndag. Den australske svømmeren knuste verdensrekorden med 12 hundredeler.

  Den nye bestenoteringen ble satt i Adelaide i forbindelse med den australske uttakskvalifiseringen til OL.

  McKeown har i år vært i strålende form. Søndag fikk hun en toppfart som holdt til å slette USA-rivalen Regan Smiths verdensrekord på 57,57 fra VM i 2019.

  I det mesterskapet tok McKeown sølvet på 200 meter rygg. Gullet gikk til nevnte Smith.

  Kaylee McKeown
  Foto: Brenton Edwards / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal