Tre eliteserielag ute av cupen

Aalesund, Lillestrøm og Strømsgodset røk ut av cupen, mens Sandefjord snek seg videre etter straffesparkkonkurranse.

Aalesund

UTE: Michael Barrantes og Aalesund er ute av cupen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Ti av de tolv eliteserielagene som hadde kommet seg til tredje runde var i aksjon onsdag kveld, og etter at fire lag gikk på smeller i den andre runden var det knyttet stor spenning til denne rundens oppgjør.

Og også denne runden ble det tøft for enkelte eliteserielag. Hødd slo ut Aalesund, mens både Sandefjord, Lillestrøm og Strømsgodset måtte ut i ekstraomganger.

Hødd - Aalesund

Ålesund møtte nabo Hødd i tredje runde av cupen.

Den gamle eliteseriehelten Magnus Myklebust har ikke glemt gamle kunster. Han sendte Hødd i ledelsen mot Aalesund, og den ledelsen holdt gjennom hele kampen. Aalesund klarte aldri å etablere et skikkelig trykk på hjemmelaget, og på Høddvoll drømmer de nå om mer cupsuksess.

– Det er helt fantastisk, men som i alle andre kamper er det lagmaskineriet som gjør det. Det er helt nydelig, fantastisk stemning, sier matchvinneren Magnus Myklebust etter kampen om å ha slått ut nabolaget.

Kongsvinger - Sandefjord

Sandefjord møtte Kongsvinger på bortebane i cupens tredje runde.

Sandefjord har slitt tungt i eliteserien, og leverte en underholdende kamp borte mot Kongsvinger. I første omgang tok Sandefjord ledelsen to ganger ved Kjell Rune Sellin og Pål Alexander Kirkevold, men begge gangene utlignet Kongsvinger. I andre omgang var det Kongsvingers tur til å ta ledelsen først, men Sandefjord svarte raskt ved Kevin Larsen. Flere mål ble det ikke i løpet av de første nitti minuttene, og oppgjøret gikk til ekstraomganger, og etter hvert straffesparkkonkurranse.

Den gikk Sandefjord seirende ut av, etter at begge lag hadde tatt sju straffer.

Kvik Halden - Strømsgodset

Kvikk Halden slo ut Strømsgodset av cupen

Ingebretsen-effekten fungerte mot Lillestrøm hjemme på Marienlyst, men så ikke ut til å fortsette like sterkt i cupkampen i Halden. Ingen av lagene klarte å score i løpet av de første nitti minuttene og oppgjøret gikk til ekstraomganger.

Der ble det heller ingen mål, og det hele skulle avgjøres på straffer.

Der var det Kvik Halden som holdt hodene kaldest, og vant avansement til neste runde. Gustav Wikheim og Marvin Ogunjimi bommet på sine straffer for Strømsgodset.

Strømmen - Lillestrøm

Strømmen slo Lillestrøm i 3. runde av cupen.

Lokaloppgjøret på Romerike var fattig på mål, men rik på nerve. 78 minutter tok det før Moryke Fofana endelig klarte å sende «Fugla» i ledelsen. Fofana kontret fra en Strømmen-corner, og scoret et mål som gjorde at alt tydet på LSK-avansement. På overtid scoret imidlertid Strømmen og sendte oppgjøret til ekstraomganger.

Og overtid var tydeligvis Strømmens måte å gjøre ting på denne dagen. Daniel Moen Hansen scoret sitt andre mål, sendte Strømmen til himmels og Lillestrøm ut av cupen.

Arendal - Viking

Viking fikk en god start, og femmålshelten fra forrige runde, Osita Henry Chikere scoret etter tjue minutter. Tolv minutter senere hadde imidlertid Arendal snudd kampen og gikk til pause med ledelse 2-1. I andre omgang utlignet imidlertid Steinthór Thorsteinsson, før Veton Berisha sendte Viking i ledelsen. Arendal utlignet imidlertid umiddelbart. Jubelen var imidlertid stor da Jón Dadi Bödvarsson igjen sendte Viking i ledelsen, før Steinthór Thorsteinsson igjen var frampå og sørget for avansement med 5-3-seier.

Gjøvik-Lyn - Sarpsborg 08

Gjøvik-Lyn slo ut Vålerenga 1-0 i forrige runde, etter et frisparkmål men fikk smake sin egen medisin hjemme mot Sarpsborg 08. Et frispark fra Anders Trondsen gikk rett i mål og sørget for ledelse for Sarpsborg 08. Kamer Qaka scoret et flott mål og økte ledelsen til 2-0, og dermed var det kjørt for Gjøvik-Lyn.

Notodden - Mjøndalen

Christian Gauseth misset straffe, men skle inn returen og sendte Mjøndalen i ledelsen etter 25 minutter av kampen mot Notodden. Kun tre minutter senere scoret Alagie Sosseh og trygget ledelsen for bruntrøyene. Joachim Solberg Olsen økte ledelsen ytterligere midtveis i andre omgang, og seieren var aldri truet. Sanel Kapidžić scoret også og Mjøndalen vant 4-1.

Senja - Stabæk

Bob Bradley og Adama Diomande

Bradley og Diomande dro hjem til Stabæk med cupavansement.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Landslaget møttes i dag, men Adama Diomandé viser storform på en annen arena. Han headet inn 1-0 og ledelse mot laget fra Troms. Også i den andre omgangen viste Diomande seg fram. Han satte også inn 2-0. Ernest Asante scoret også for Stabækl som tilslutt vant 3-1.

Vindbjart - Odd

Vindbjart slo ut Start på overbevisende vis i cupens andre runde, men mot Odd fikk de det tøft. Odd tok ledelsen ved Bentley etter kun fem minutter, og selv om Vindbjart utlignet gikk Odd til pause i ledelsen siden Håvard Storbæk scoret for Skienslaget. Vindbjart ga seg allikvel ikke, og utlignet igjen, men tre minutter senere var Odd i ledelsen igjen, denne gang ved Espen Ruud. Kvarteret får full tid økte Oliver Berg ledelsen til 4-2, og da kom Vindbjart aldri tilbake.

Levanger - Rosenborg

Rosenborg

Rosenborg jubler for seieren mot Levanger.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Kampen begynte en time senere enn de andre, men var allikevel «avgjort» lenge før mange av de andre kampene. Rosenborg tok tidlig ledelsen 4-0, og vant tilslutt 7-0 etter scoringer av Emil Nielsen, Pål Andre Helland (3) og Tomáš Malec (3).

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • NFF snur etter kritikk

  Norsk fotball har en lang tradisjon med at også sølv- og bronsevinnere blir gjort stas på når medaljene skal deles ut. Men i år planla Norges Fotballforbund (NFF) at kun RBK skulle få en seremoni etter siste runde i Eliteserien. Nå NFF snur etter kritikk. Lørdag blir det markering også for Brann og Molde, melder TV 2.

  Solskjær
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Zuccarello på tribunen

  New York Rangers tok sin sjette strake hjemmeseier da de møtte Dallas Stars i NHL mandag. Grunnet en lyskeskade så Mats Zuccarello laget sitt vinne 2–1 fra tribunen. Rangers ligger på 2. plass i Eastern Division etter 21 spilte kamper.

  Zucca
  Foto: AL BELLO / Afp
 • Nederland til sluttspel

  Nederland scora to gonger på dei siste fem minutta, og 2-2 mot Tyskland var nok til å ta den siste plassen i "final four" som skal kjempe om sigeren i nasjonsligaen neste sommar.

  Dei tre andre er England, Portugal og Sveits.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Torsteins sjakkskole
Sport i dag