NRK Meny
Normal

En bauta for menneskeverd

Skøytelegenden Johann Olav Koss gir skøytesporten i Norge den tillit den trenger etter bråket rundt Peter Mueller, skriver Ove Eriksen.

Johann Olav Koss
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Johann Olav Koss, som i dag leder Right to Play, har stor tillit blant politikere, idrettsledere og –utøvere verden over.

Hans inntreden i det nye trenerteamet betyr at tilliten til skøytesporten her i landet styrkes både overfor publikum og sponsorer.

En bauta

For meg står Johann Olav Koss som en bauta for menneskeverd og mot trakassering. Han har et utrolig kontaktnett over hele verden og har aldri forlatt skøytesporten etter at han sluttet i 1994.

Bedre enn de fleste vet Koss hva som skal til for å prestere i OL – med eller uten klappskøyter. Norsk skøytesport er glad for at Koss påtar seg en oppgave nå.

Det er bare en ting vi skøyteinteresserte ikke kan tilgi han: Han la opp alt for tidlig som utøver. Nå får han muligheten til å rette opp det som trenerassistent.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag