NRK Meny
Normal

– Det blir catfight mellom gutta

FALUN (NRK): Tre hoppere slåss om to plasser på laget i normalbakkerennet. Torsdagens trening bestemmer hvem som må stå igjen på sletta.

Hode mot hode

Johann Andre Forfang og Phillip Sjøen er to av dem som slåss om å få komme med i normalbakkerennet.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Anders Bardal er kvalifisert som tittelforsvarer, og Anders Fannemel og Rune Velta som ligger blant de ti beste i verdenscupen er også klare for rennet, fortalte Norges Skiforbund onsdag.

Men så slåss Anders Jacobsen, Johann Andre Forfang og Phillip Sjøen om de siste to plassene til lørdagens renn i normalbakken.

Kvalifiseringen gjennomføres fredag kveld, så laget blir tatt ut torsdag etter å ha sett hvordan treningen i bakken går.

Jevnt om plassene

Landslagssjef Alexander Stöckl forteller at ingenting er avgjort. Dermed blir treningshoppingen ekstremt viktig.

– Det blir catfight mellom gutta her tror jeg. Man må være på i hvert eneste hopp. Vi har seks kanonbra utøvere med, og alle har lyst til å stille i en individuell konkurranse her, sier VM-debutanten Phillip Sjøen.

– Du er i konkurransemodus allerede?

– Absolutt, man må det, sier Sjøen.

– Håper det ikke blir noen tvil

Også den andre debutanten, Johann Forfang, er spent på treningshoppingen. Han har blitt vraket til viktige renn tidligere. Blant annet i junior-VM.

– Det er surt, så jeg skal forsøke å unngå det. Det blir nok litt spenning under treningen der ja, bekrefter han.

Jacobsen og Fannemel

Anders Jacobsen og Anders Fannemel var i godt humør under pressetreffet torsdag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Jacobsen var nær ved å bli vraket til hoppuka, men før VM var han svært avslappet og offensiv da han møtte NRK.

– Vi har to plasser å kjempe om, og jeg tror det er helt åpent hvem som får dem. Jeg håper de ser på det som skjer på treningen, og så håper jeg at jeg gjør det så bra at det ikke er noen tvil, smiler han.

– Ikke alle presterer supert

For så jevnt er det om plassene, at selv den ferske verdensrekordholderen Anders Fannemel hadde følt seg usikker på om han var kvalifisert i forkant. Fannemel både tror og frykter at laguttaket blir litt opplagt etter hoppingen torsdag.

– Jeg tror Alex vil ha med dem han tror kan ende på pallen, og det kan kanskje alle sammen. Det er kjedelig, men jeg tror dessverre ikke at alle presterer super hopping, og da blir det kanskje helt greit, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel