Hopp til innhold

Cardiff-spiller Emiliano Sala savnet etter at fly forsvant: – Vi er svært bekymret

Emiliano Sala var på vei til sin nye klubb Cardiff fra Frankrike, men flyet som han var om bord i, forsvant fra flyradaren rundt klokken 20:30 mandag kveld.

Cardiff-spiss Sala er savnet etter at fly forsvant.

SAVNET: Cardiff-spiller Emiliano Sala.

Foto: Jean-francois Monier / AFP

Det melder blant annet BBC tirsdag formiddag.

Politikilder opplyser til nyhetsbyrået AFP at 28-åringen var om bord i småflyet av typen Piper Malibu. Det skal ha vært to personer om bord.

Flyet forsvant fra flyradaren 20 kilometer nord for kanaløya Guernsey, som ligger like utenfor Frankrikes nordkyst.

Det ble satt i gang omfattende søk etter flyet.

– Jeg anser det som lite trolig at noen har overlevd, og det tror jeg også kystvakten tenker. Vi vet rett og slett ikke hvordan flyet forsvant. Det var ingen radiokommunikasjon, sier John Fitzgerald i Channel Islands Airsearch til AP.

Krevende værforhold

Den britiske kystvakten sendte to helikoptre for å hjelpe til med letearbeidet, men ingen funn ble gjort før søket ble stoppet.

«Søket ble stoppet klokken 02.00 på grunn av sterk vind, vanskelige sjøforhold og redusert sikt», står det i en pressemelding fra politiet på Guernsey. Søket ble gjenopptatt klokken 08:00 tirsdag morgen.

Tirsdag formiddag klokken 11:20 melder politiet på Guernsey at det er to helikoptre, to fly og en bergingsbåt som søker etter det savnede flyet.

Klokken 18:00 melder politiet videre at søket er avsluttet for dagen, og at planen er å gjennoppta søket ved soloppgang onsdag.

– Vi er veldig bekymret over å høre de siste nyhetene om at et fly i natt forsvant over Den engelske kanal. Vi venter på en bekreftelse før vi sier noen mer. Akkurat nå er vi svært bekymret for Emiliano Salas sikkerhet, sier Cardiff styreleder Mehmet Dalman, ifølge The Guardian.

Bekreftet kjøpet for tre dager siden

Den argentinske spilleren signerte for Premier League-klubben Cardiff sist uke. Sala ble klubbens dyreste spiller gjennom tidene, etter å ha blitt kjøpt fra Nantes for 17 millioner euro.

Cardiff bekreftet signeringen lørdag. Sala signerte under på en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2022.

– Jeg er veldig glad for å være her. Jeg kan ikke vente med å komme i gang med treningen, møte mine nye lagkamerater og komme i gang med jobben, uttalte Sala til Cardiffs egen hjemmeside.

Spissen scoret tolv mål på 19 kamper i den franske toppserien forrige sesong.

Siste nytt

 • Hegerberg-scoring i Lyon-storseier

  Ada Hegerberg scoret sikkert inn et straffespark i Lyons 5-0-seier over Lille. Siden starten av november står hun med ti mål for klubb og landslag.

  Spissen doblet Lyons ledelse til 2-0 etter en snau halvtime. Det var Hegerbergs 251. scoring for Lyon.

  Hun ble tatt av banen etter 61 minutter i fredagens oppgjør.

  Forrige uke slo Hegerberg til med hattrick i Norges 4-0-seier over Portugal på Ullevaal stadion, men ble tatt av målløs i pausen i 1-2-tapet for Østerrike noen dager senere.

  Lyon har fortsatt til gode å avgi poeng i den franske toppdivisjonen. Fasiten er 30 poeng og målforskjell på 45-4 etter ti kamper. (NTB)

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Melkersen permanent til Strømsgodset

  Elias Hoff Melkersen (20) imponerte på utlån i Strømsgodset. Nå gjøres oppholdet permanent, og ifølge lokalpressen betaler klubben en rekordsum for ham.

  Trønderen ble en hit etter låneovergangen fra skotske Hibernian i august. Han startet samtlige tolv kamper for Godset og scoret fire mål i Eliteserien.

  – Det føles helt fantastisk å signere for Godset, sier Melkersen i en uttalelse på Godets nettsted.

  Den nye avtalen varer fram til høsten 2028. Drammens Tidende erfarer at kjøpet er det dyreste i Strømsgodsets historie, men går ikke nærmere inn på summen enn at den er «en god del lavere» enn 13 millioner kroner.

  Godsets dyreste kjøp har siden 2016 vært de fem millionene som ble betalt da Kristoffer Tokstad ble hentet fra Sarpsborg 08. (NTB/NRK)

  Elias Melkersen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Wiklund med ny verdenscupseier

  Ragne Wiklund er fortsatt ubeseiret på 3000 meter i vinterens verdenscup på skøyter.

  Fredag klokket hun inn til 4.06,69 i Polen.

  Seieren var Wiklunds åttende i verdenscupen totalt. Hun har vunnet samtlige tre løp som har vært på 3000 meter hittil i sesongen.

  Forrige måned var hun øverst på pallen i Obihiro (Japan) og Beijing (Kina).

  Wiklund slo Marijke Groenewoud fra Nederland med 34 hundredels sekund tross en litt svak sisterunde. Det er andre gang på rad at hun vinner 3000-meteren i Tomaszow Mazowiecki.

  – Hun er litt ut av det på oppløpet, men det holder inn, sa VGTVs skøytekommentator Ida Njåtun under sendingen.

  (©NTB)

  Ragne Wiklund smiler etter målgang
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal