Cardiff-spiller Emiliano Sala savnet etter at fly forsvant: – Vi er svært bekymret

Emiliano Sala var på vei til sin nye klubb Cardiff fra Frankrike, men flyet som han var om bord i, forsvant fra flyradaren rundt klokken 20:30 mandag kveld.

Cardiff-spiss Sala er savnet etter at fly forsvant.

SAVNET: Cardiff-spiller Emiliano Sala.

Foto: Jean-francois Monier / AFP

Det melder blant annet BBC tirsdag formiddag.

Politikilder opplyser til nyhetsbyrået AFP at 28-åringen var om bord i småflyet av typen Piper Malibu. Det skal ha vært to personer om bord.

Flyet forsvant fra flyradaren 20 kilometer nord for kanaløya Guernsey, som ligger like utenfor Frankrikes nordkyst.

Det ble satt i gang omfattende søk etter flyet.

– Jeg anser det som lite trolig at noen har overlevd, og det tror jeg også kystvakten tenker. Vi vet rett og slett ikke hvordan flyet forsvant. Det var ingen radiokommunikasjon, sier John Fitzgerald i Channel Islands Airsearch til AP.

Krevende værforhold

Den britiske kystvakten sendte to helikoptre for å hjelpe til med letearbeidet, men ingen funn ble gjort før søket ble stoppet.

«Søket ble stoppet klokken 02.00 på grunn av sterk vind, vanskelige sjøforhold og redusert sikt», står det i en pressemelding fra politiet på Guernsey. Søket ble gjenopptatt klokken 08:00 tirsdag morgen.

Tirsdag formiddag klokken 11:20 melder politiet på Guernsey at det er to helikoptre, to fly og en bergingsbåt som søker etter det savnede flyet.

Klokken 18:00 melder politiet videre at søket er avsluttet for dagen, og at planen er å gjennoppta søket ved soloppgang onsdag.

– Vi er veldig bekymret over å høre de siste nyhetene om at et fly i natt forsvant over Den engelske kanal. Vi venter på en bekreftelse før vi sier noen mer. Akkurat nå er vi svært bekymret for Emiliano Salas sikkerhet, sier Cardiff styreleder Mehmet Dalman, ifølge The Guardian.

Bekreftet kjøpet for tre dager siden

Den argentinske spilleren signerte for Premier League-klubben Cardiff sist uke. Sala ble klubbens dyreste spiller gjennom tidene, etter å ha blitt kjøpt fra Nantes for 17 millioner euro.

Cardiff bekreftet signeringen lørdag. Sala signerte under på en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2022.

– Jeg er veldig glad for å være her. Jeg kan ikke vente med å komme i gang med treningen, møte mine nye lagkamerater og komme i gang med jobben, uttalte Sala til Cardiffs egen hjemmeside.

Spissen scoret tolv mål på 19 kamper i den franske toppserien forrige sesong.

Siste nytt

 • Sølv til Schmid

  Eric Frenzel tar sin 19. medalje i VM eller OL, mens Schmid gjør som han gjorde i Liberec i 2009 og tar sølv! Det er Norges første individuelle medalje i kombinert på ti år. For en prestasjon av Schmid! Rehrl tar bronse. Riiber prøvde seg i langrennet, men blir nummer fem.

  VM ski 2019. Kombinert. Jan Schmid
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Semb slutter som sportssjef

  Nils Johan Semb slutter som sportssjef og går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i Norges Fotballforbunds eliteavdeling. Det skriver fotball.no. Semb skal nå primært jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen. – Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet, sier Semb. Det var Semb som rekutterte Lars Lagerbäck som landslagssjef for to år siden etter at svensken egentlig hadde bestemt seg for å gi seg som trener.

  Fotballandslaget med pressetreff.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Windingstad med karrierebeste

  Rasmus Windingstad ble nummer syv i kombinasjonen i Bansko fredag. Alexis Pinturault vant oppskriftsmessig foran Marcel Hirscher og Stefan Hadalin. Aleksander Aamodt Kilde endte på 14.-plass, mens Henrik Kristoffersen ble nummer 16 i sin kombi-debut.

  Windingstad.
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal