NRK Meny
Normal

Northug: – Artig å sette Pellegrino på plass

OSLO/LAHTI (NRK): En overlykkelig Emil Iversen vant sprinten i Lahti. Og endelig greide de norske gutta å slå Federico Pellegrino.

Trippelt

TRIPPELSEIER: Emil Iversen, Finn-Hågen Krogh og Petter Northug etter seieren.

Foto: NRK

– Jeg skjønner ikke hva som skjer engang. Det er helt fantastisk, sier Emil Iversen.

24-åringen slo alle i finalen - og fikk med seg både Finn-Hågen Krogh og Petter Northug på pallen foran vanligvis ustoppelige Federico Pellegrino fra Italia.

– Formen er bare latterlig bra, det er gøy å gå på ski om dagen. Jeg følte meg bare bedre og bedre. Det var kult å ende på toppen, sier Iversen.

Fem mot én

Den norske trippelseieren betyr at de endelig fikk has på italienske Pellegrino i en skøytesprint. Det fikk Petter Northug til å glise særdeles bredt.

– Det ble en spennende finale med fem nordmenn og én italiener. Det var artig å sette ham på plass. Vi visste jo at han hadde vunnet alle skøytesprintene i år, og så ender han utenfor pallen. En stor dag med norske øyne, sier Petter Northug til NRK.

SKI-CROSS-COUNTRY

SLÅTT: Italienske Federico Pellegrino, her nummer tre, greide ikke matche de norske på oppløpet.

Foto: MARTTI KAINULAINEN / Afp

Årets store sprintkonge var alene mot fem nordmenn i finalen, og lå lenge helt først. Men på slutten greide han ikke følge Iversen, og til slutt endte han utenfor den helnorske pallen. Dermed knappet Northug inn noen poeng på italieneren i sprintcupen.

– Fortjent seier

Dagens store mann var likevel Iversen. Han imponerte på oppløpet, som du kan se her:

Trippel norsk på herrenes sprint. V-cup langrenn fra Lahti. Sprint, fri teknikk.
Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

VIDEO: Se Emil Iversen spurte til seier på sprinten i prøve-VM.

– Det var ikke noe å gjøre med ham på oppløpet. Dette var en fortjent seier, sier Finn-Hågen Krogh.

Iversen har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen.

– Jeg har vært tålmodig. Jeg har jobbet sakte, men sikkert. Og nå begynner det å bli ganske bra, sier Emil Iversen beskjedent til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP
 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland
 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag