Mener han ble vraket fordi han er på «feil» lag: – Sånn er det, selv om ingen av trenerne sier det

OBERSTDORF (NRK): Emil Iversen antyder at han aldri var en reell kandidat til å gå søndagens lagsprint sammen med Johannes Høsflot Klæbo.

HYGEW22ZD3M

VRAKET: Etter å ha gått lagsprint i to VM på rad, må han gi fra seg plassen på laget til Erik Valnes.

Foto: Matthias Schrader / AP

– Det er litt sånn at er man på sprintlaget så er man på sprintlaget og er man på allround så er man på allround. Sånn er det, og det vet vi, sier Emil Iversen.

Etter femteplassen på VM-tremila avslørte han overfor NRK at han ikke får være med på å forsvare VM-gullet i lagsprint som han vant sammen med Johannes Høsflot Klæbo i Seefeld.

Lørdag ettermiddag bekreftet Norges Skiforbund at det denne gangen blir Erik Valnes som går sammen med Klæbo i søndagens lagsprint. Det vil si at landslagsledelsen går for gull- og sølvvinneren fra torsdagens individuelle sprint.

D3tVtcpTCzU

GULLGUTTER: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo blir verdensmestere på lagsprint i Seefeld. Bare Klæbo får sjansen til å forsvare gullet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Helt fair

Valnes er på sprintlandslaget, Iversen på allroundlandslaget.

– Du mener lagtilhørigheten har noe å si?

– Ja, det tror jeg, sier Iversen.

– Hva synes du om det?

– Det synes jeg er helt fair. Sånn er det, selv om ingen av trenerne sier det.

Emil Iversen understreker at han ikke er kritisk til uttaket.

– Jeg visste det var knallhardt, det er en del på sprintlaget som har gjort det knallbra, det er opptil flere som har medalje, og da er det klart det er fristende å lure med noen av dem, sier han.

– Mener vi burde gått

Men Iversen legger ikke skjul på at han ønsket å gå sammen med Klæbo.

– Vi er jo tittelforsvarere og trivelige karer, og jeg mener vi burde ha gått, selvfølgelig. Men jeg visste det kom til å bli tett, og jeg imponerte ikke på sprinten selv om jeg var i god form, og da datt jeg utenfor. Det er sånt som skjer, sier Iversen.

Han har respekt for at Erik Valnes får muligheten i sitt første VM.

VjrRSYXTTqY

NORGES MENN: Johannes Høsflot Klæbo får med seg Erik Valnes som servitør på lagsprinten.

Foto: Matthias Schrader / AP

– Det er et sterkt lag Norge stiller med, og vi har en såpass bra ankermann at det handler litt om hvem som har fortjent det mest. Jeg tror mange i Norge kunne gitt ham et godt nok utgangspunkt for å kjempe om gullet. Så da er det hvem som har fortjent det.

Langrennssjef Espen Bjervig begrunner uttaket slik overfor NRK.

– Vi har nummer én og to i den individuelle sprinten, så da sier det seg selv.

Han avviser at det spiller noen rolle om man er på sprintlaget eller allroundlaget når uttakene til VM-løpene gjøres.

– Alle uttak blir diskutert mellom de tre trenerne på herrelandslaget og meg. Vi tar alltid ut det vi mener er det beste laget, sier Bjervig.

Siste nytt

 • Ada Hegerberg ute denne sesongen

  Ada Hegerberg kommer ikke tilbake på banen for Lyon denne sesongen, men sikter mot neste sesong. Det melder klubben på sitt nettsted.

  Hegerberg har ikke spilt siden hun pådro seg en korsbåndskade i januar i fjor. På ettersommeren gjennomgikk hun en ny operasjon for å fikse en gammel skade, men rehabiliteringen har tatt lenger tid enn forventet.

  Nå har hun ifølge klubben gitt opp å gjøre comeback denne sesongen. I stedet prøver hun å bli klar til sesongforberedelsene til 2021-22-sesongen.

  Hegerberg
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Leier ut lillebror Hauge igjen

  Bodø/Glimt og Stjørdals-Blink er enige om en utlånsavtale for angrepsspilleren Runar Hauge (19).

  Det opplyser eliteserieklubben selv på sine nettsider tirsdag. Hauge er lillebror av Milan-proffen Jens Petter Hauge, som gjorde det strålende for Glimt i fjorårets sesong.

  Stjørdals-Blink berget plassen i 1. divisjon etter å ha spilt kvalifisering forrige sesong. Foran årets er spillerstallen allerede forsterket med en annen Glimt-spiller, Aleksander Foosnæs.

  zuyEOcMdB_o
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Tande utskrevet fra Ahus

  Skihopperen Daniel-André Tande er skrevet ut fra Ahus. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

  – Daniel ble i går utskrevet fra sykehuset. Han er i god allmenntilstand og har det bra. Ro og hvile er en del av behandlingen, sier Hopplandslagets laglege Guri Ranum Ekås.

  Tande falt stygt i Planica rett før påske.

  Hoppuka 2018/2019
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal