Hopp til innhold

Iversen «redd for å dø» da Klæbo tangerte Northug

Johannes Høsflot Klæbo gikk alene fra start til slutt og sikret seier i andre renn på rad. Samtidig fryktet lagkamerat Emil Iversen nærmest for livet.

Tour de ski 2022/23

BEKYMRET: Emil Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det lugger, bokstavelig talt, sier Emil Iversen til NRK idet han entrer intervjusonen.

Trønderen tapte sekunder og plasseringer for hvert stavtak under årets første jaktstart, uten at hverken trener eller kommentatorer skjønte hva som hadde skjedd.

Tour de ski 2022/23, IVersen
Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg klarte ikke å finne Emil, så jeg måtte spørre på radioen om noen hadde fått det med seg, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

– Hvis han fortsetter slik han har startet her, så bør man lure på om han bør gå videre i Tour de Ski i det hele tatt, var NRKs Jann Posts analyse underveis.

Men ifølge hovedpersonen selv var ikke løpet så ille som resultatet tilsier.

– Mest redd for å dø

Etter målgang forklarer nemlig Iversen at et ufrivillig møte med snøen har mye av skylden for det svake resultatet.

– Jeg var nesten mest redd for å dø der, for det kom så mange i høy fart bakfra.

– Hva skjedde?

– Jeg hadde litt aggressiv smurning i dag, så jeg satt i fin hocke over kulene, og så hogget skiene til, mens fyren føk fremover, skildrer trønderen.

Ifølge Iversen er kroppen på langt nær i så kriseform som 35.-plassen kunne tyde på.

– Jeg tapte sikkert 20–30 plasser, så da ble det selvsagt en dårlig start, sier han, og rister på hodet over at Tour de Ski er ødelagt.

– Den har gått i tusen knas.

Iversen startet 1.11 bak Klæbo, som altså både ledet og vant. I mål var han 1.51 bak vinneren.

Les også Norsk seier etter svensk drahjelp: – Ikke lurt det Frida gjør nå

Tour de ski 2022/23

Tangerte Northug

Lagkompis Klæbos seier betyr at han tangerer Petter Northugs rekord for antall etappeseire i Tour de Ski. Begge står nå med 13. Ingen herreløpere har flere.

– I løpet av Tour de Ski kan han ta et par til, slik at han tar rekorden på kvinnesiden også. Han mangler to, og det kan fort skje, spådde NRKs Jann Post underveis i radiosendingen.

Tour de ski 2022/23, Klæbo

Pål Golberg gikk en monsteretappe og spiste sekund på sekund på trønderen i front, men han kom aldri helt opp i rygg. Klæbo lot seg likevel stresse av landslagskameratens tempo.

– Det tøffeste er å føle at de spiser sekunder overalt, og at de kommer så fort bakfra. I dag hørte jeg at Pål hadde spist ti sekunder etter tre minutter, sier Klæbo til NRK.

Det var først etter tre runder at han følte han følte seg i temmelig trygg.

– Da stabiliserte det seg, så da hadde jeg grei kontroll.

Til slutt ble det spurtduell mellom Federico Pellegrino og Pål Golberg om andreplassen. Den vant Golberg.

Siste nytt

 • Ruud-rival slipper operasjon

  Danskenes tennisyndling Holger Rune slipper å operere håndleddet, sier mor og manager Aneke Rune til Ekstra Bladet. Det gir håp om spill i OL for Casper Ruuds rival.

  Nye undersøkelser av hånden viser at det ikke er skade på noen leddbånd.

  – Skanningen viser likevel at det er en betennelse. Problemene oppsto allerede i mai, og det har ikke roet seg ennå, skriver Aneke Rune i en tekstmelding til Ekstra Bladet.

  Hun forteller videre at ATP-turneringene i Nord-Amerika, inkludert US Open, ikke er i fare. OL-spill kan imidlertid være risikabelt, opplyser Runes mor.

  (NTB)

  Germany Tennis Hamburg
  Foto: Frank Molter / AP
 • OL-klar polsk høydehopper suspendert for dopingbruk

  Den polske høydehopperen Norbert Kobielski er suspendert av Friidrettens Integritetsenhet (AUI) for brudd på dopingreglementet. 27-åringen ble nylig nummer seks i EM. Det skriver Aftonbladet.

  Kobielski har testet positivt på det forbudte stoffet pentedron, skriver AUI. Kobielski tok 6.-plassen i høydekonkurransen i Roma-EM i begynnelsen av juni. I tillegg har han bronse fra U23-EM tilbake i 2019.

  (NTB)

  ziT-9oR6Feo
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Nosa Dahl solgt til belgiske Mechelen

  Bodø/Glimt og Mechelen har kommet til enighet om en overgang for Petter Nosa Dahl (20).

  Det opplyser Glimt i egne mediekanaler. Nosa Dahl har bestått den medisinske testen hos sin nye klubb.

  Mandag kveld ble det klart at Glimt hadde avbrutt 20-åringens lån i KFUM Oslo. Der har han vært en sentral brikke for den nyopprykkede klubben fra hovedstaden.

  – KFUM fortjener en stor takk for måten de har utviklet Nosa på de siste månedene. Nå ønsker vi han lykke til i Belgia, sier sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen. (NTB)

  3nQXGwtpcm8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal